Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017



Αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και στα νησιά του Αιγαίου, με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά και ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα περιμένουμε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Μερικές συμβουλές για να αντέχεις στα δύσκολα.



Συμβουλές για να αντέχεις στα δύσκολα
1) Μείνε σιωπηλός τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά. Απομονώσου αν είναι απαραίτητο.
2) Άκου καλή μουσική όλες τις ημέρες, που αποτελεί γνήσια τροφή για το πνεύμα.
3) Σαν σηκώνεσαι το πρωί πές αυτό: Σήμερα ο στόχος μου είναι…

Θεσσαλονίκη: Τέλος 13ος - 14ος μισθός και «ψαλίδι» για εργαζομένους ΟΑΣΘ

Να συνυπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που αφορά σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών σε ποσοστό 4,47% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατά πλειοψηφία 70% στη διάρκεια της σημερινής γενικής τους συνέλευσης, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σαν Βγαίνει ο Χότζας στο Τζαμί της Κομοτηνής…Ο Στρατηγός Φράγκος «Δεδικαίωται » (βίντεο)

Πριν απο λίγο ο Καταγόμενος απο την Κομοτηνή Στρατηγός Φράγκος Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε κάποιες διαπιστώσεις και είπε χωρίς να μασά το λόγια του ,μίλησε και είπε αλήθειες για την Ελληνική Θράκη ...Περιέγραψε δε ωμά ,κοφτά την Κατάσταση που πάει να μας ξεφύγει στη Θράκη μας!

Πώς θα βρείτε αν και πόσα αναδρομικά σας κούρεψε ο ΕΦΚΑ. Παραδείγματα

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποδεικνύουν ότι ο ΕΦΚΑ δεν πλήρωσε τα σωστά ποσά των αναδρομικών επιστροφών από τις διαφορές των κρατήσεων ασθενείας που χρεώνονταν με λάθος υπολογισμό σε χιλιάδες συνταξιούχους και επιπρόσθετα δεν κατέβαλε ούτε ένα σεντ από τα αναδρομικά σε συνταξιούχους που τα δικαιούνται.

Βγήκαν τα μερομήνια του 2018. Δείτε τον καιρό έως τον Ιούλιο

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.
Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει έως και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα Μερομήνια

Πώς ορίζεται η διαφθορά και από πότε υπάρχει; Tι γίνεται στην υγεία; Η εκδίκηση οδηγεί σε διαφθορά;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης medlabnews.gr / iatrikanea
Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες πάνω 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών.

Προκήρυξη για 7.685 προσλήψεις σε 34 δήμους. Ποια τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο θα έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ η νέα κοινωφελής εργασία σε 34 δήμους για 7.685 προσλήψεις ανέργων.

Οι δήμοι που επιλέχθηκαν μετά τους 17 της α’ φάσης, έχουν αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα ανεργίας στη χώρα, άρα έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη να στηριχθούν από ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Ηχηρή απάντηση της Γερμανίας για την Συνθήκη της Λωζάννης: Ισχύει και έχει διάρκεια

«Η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει και έχει διάρκεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μαρία Άντεμπαρ, απαντώντας, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, , για το θέμα.
Χθες, το Βερολίνο έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει εδώ και 100 χρόνια, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της, όπως τόνισε γερμανική διπλωματική πηγή στον realfm 97.8.

Παρέμβαση των δικαστών για τις απεργίες



Την αντίδραση των διοικητικών δικαστών προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταβάλλει το τοπίο για την κήρυξη των απεργιών.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: "Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστρατήγηση της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το Taxis για τις αιτήσεις



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει στο σύστημα Taxisnet η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης το οποίο φέτος είναι «ψαλιδισμένο» κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κι ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται ανοδικά, με φόντο το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/12/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων