Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ηχηρή απάντηση της Γερμανίας για την Συνθήκη της Λωζάννης: Ισχύει και έχει διάρκεια

«Η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει και έχει διάρκεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μαρία Άντεμπαρ, απαντώντας, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, , για το θέμα.
Χθες, το Βερολίνο έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει εδώ και 100 χρόνια, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της, όπως τόνισε γερμανική διπλωματική πηγή στον realfm 97.8.



Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Στραβελάκη ο ανταποκριτής στη Γερμανία, Παντελής Βαλασόπουλος, οι ίδιοι κύκλοι είπαν πως δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία αλλά ούτε και τα μάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης της γειτονικής χώρας, τόσο κατά τη συνέντευξή του πριν από την άφιξή του στη χώρα μας, όσο και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για εκκρεμότητες στη Συνθήκη της Λωζάννης , οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο χρήζουν «επικαιροποίησης».

http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου