Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017



Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με λίγες βροχές ή καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν σε περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Κρήτης. Στη συνέχεια ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η ζωή απαιτεί θάρρος και εσωτερική δύναμη



Δυνατός δεν είναι κάποιος με έντονους μύες. Η αληθινή δύναμη κατοικεί στην ψυχή κάποιου που αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δεν τις αποφεύγει, που αφήνει πίσω τον πόνο μόλις εκείνος περάσει. Η ζωή είναι δύσκολη. Απαιτεί το θάρρος τον σοφών πλασμάτων που καταφέρνουν να κατακτήσουν την περιοχή του φόβου.

Πως να βγάλετε το δακτυλίδι που σφήνωσε; - ΦΩΤΟ


Πως να βγάλετε το δακτυλίδι που σφήνωσε; - ΦΩΤΟ

Το δακτυλίδι έχει σφηνώσει στο δάκτυλό σας και δεν βγαίνει με τίποτα; Έχετε ήδη προσπαθήσει με υδατική κρέμα, κρύο νερό και σαπούνι, και δεν γίνεται τίποτα; Μην ανησυχείτε! Η λύση βρίσκεται στο οδοντικό νήμα.
Τυλίξτε απαλά το δάκτυλο με οδοντικό νήμα κατά μήκος ξεκινώντας από την πρώτη άρθρωση όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο φύλαρχος και οι ιθαγενείς


Οι δανειστές θαυμάζουν τον πρωθυπουργό επειδή έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Έλληνες σε πρόβατα, τα οποία δεν διαμαρτύρονται καν, παρά το ότι οδηγούνται στη σφαγή – ενώ απορούν πώς έχει πείσει το λαό ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια, ενώ ο ίδιος είναι καλύτερος ως δήμιος του, από οποιονδήποτε άλλο αρχηγό κόμματος!

Πώς διαβαθμίζονται τα απόρρητα έγγραφα στην Ελλάδα

Για μία ακόμη φορά στην μακρόχρονη ύπαρξη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού του βίου, γίνεται αναφορά σε απόρρητα έγγραφα. Η δημοσιοποίησή τους μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία που υπενθύμισε το υπουργείο Εξωτερικών τιμωρείται και με πολυετή φυλάκιση.
Τα παλιότερα δε χρόνια η ποινή, ανάλογα με την διαβάθμιση, έφτανε ακόμα και στην ποινή του θανάτου.

Εκατόμβη νεκρών από βομβιστική επίθεση σε τέμενος στο Σινά - Σοκαριστικές φωτογραφίες


Εκατόμβη νεκρών από βομβιστική επίθεση σε τέμενος στο Σινά - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε τέμενος στην βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 130 άνθρωποι. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Πέφτουν οι υπογραφές για το 67% του ΟΛΘ

Στις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως γνωστοποίησε ο συντονιστής και εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προτιμητέου επενδυτή, δηλαδή της κοινοπραξίας DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Ltd, Σωτήρης Θεοφάνης.

Πού μπορείτε να ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια με αντίστοιχα ηλεκτρονικά

Πού μπορείτε να ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια με αντίστοιχα ηλεκτρονικά
Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους κατόχους όλων των ειδών χάρτινων εισιτηρίων ότι έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής με ηλεκτρονικά ως εξής:
α. Οι κάτοχοι εισιτηρίων έως και 10 τεμάχια (όλων των ειδών) τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως τις 21.30 μ.μ. και στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες από 08.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά από τη Δευτέρα να εκδίδει ηλεκτρονικό εισιτήριο

Από την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, ξεκινά την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικής κάρτας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις μετακινήσεις των πολιτών, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το ωράριο καταστημάτων για τα Χριστούγεννα

Πότε ξεκινάει και ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Φέτος τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τρεις συνολικά Κυριακές και όχι δύο όπως συνηθίζονταν. Οι Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα θα είναι η Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, καθώς οι δύο παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και Κυριακή 31 Δεκεμβρίου).

Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου η επιστροφή των εισφορών υγείας

Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου που καταβάλλεται τέλη Νοέμβρη πληρώνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας 4,5 ετών όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.

Τις υψηλότερες επιστροφές, που δίδονται στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος, θα λάβουν όσοι εισπράττουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ μικτά και είχαν υποστεί τις απανωτές μνημονιακές περικοπές του 2011 και του 2012.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων