Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Σαββάτο 25 Νοεμβρίου 2017



Το Σαββάτο 25 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, και κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, και στην Ανατολική Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 4 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 17, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 19.

Αγάπησε το χρόνο που σου δίνεται, σεβάσου και εκτίμησέ τον.



Ζεις πραγματικά, όταν συγχρονίζεσαι…Ανασκαλεύοντας παλιά γραπτά, έπεσα πάνω στο «Χρόνο»..Ο χρόνος κυλά, χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς. Ανενόχλητος…Κι είναι ο μόνος που δε γερνά.. κι είναι ο μόνος που δεν αργεί στα ραντεβού..Είναι ο μόνος που είναι πάντοτε στην ώρα του. Και κανείς αυτού δεν του δίνει ποτέ σημασία. Ή τη σημασία που του πρέπει. Πάντοτε κόντρα να του πηγαίνουμε..Πάντοτε. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, περιπτώσεις, συμπτώσεις ή ευκαιρίες συγχρονισμού…

Έκθεση φωτογραφίας: "Καλοχώρι in Focus"

Τα μέλη της φωτογραφικής Λέσχης “Out Of Focus”, ύστερα από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διαφορετικές ώρες, μέρες κι εποχές στον υδροβιότοπο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, συνέλεξαν έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, που ωστόσο είναι μικρός για να αποτυπώσει την ομορφιά του τόπου, που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, στη Δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου. 

Δημήτρης Κορρές: Ο Ναξιώτης που κατασκεύασε το απόλυτο αυτοκίνητο

Στην Σύρο ξεκίνησε η δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου πριν καν οι Έλληνες αποκτήσουν ουσιαστικά … ρεύμα για να βλέπουν.

Στην Κατερίνη, Έλληνες κατασκευαστές δημιούργησαν τα περίφημα Pony Hellas, αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας όσον αφορά τις μεταφορές κυρίως καθότι επαγγελματικά και ημιεπαγγελματικά αλλά ας είναι καλά η γραφειοκρατία.

Ένα βήμα πριν μπει γεωτρύπανο νότια της Κρήτης – Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος – Θέμα χρόνου η ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο


Ο κύβος ερρίφθη. Ένα μόνο βήμα απομένει για την προκήρυξη του διαγωνισμού έναρξης των ερευνών για τον εντοπισμό και της εξόρυξη υδρογονανθράκων στα

οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου. Αυτό είναι η δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων των δύο διεθνών διαγωνισμών (Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης και του Ιονίου), για τα οποία έχουν κινητοποιηθεί πολύ ισχυροί Έλληνες αλλά διεθνείς παίκτες.

Σε τρία χρόνια επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

«Σε τρία περίπου  χρόνια θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Προχωράμε ακάθεκτοι και με
την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg».
Τα παραπάνω δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Αδριανός και Αθήνα.

BINTEO αφύπνισης: Μαζικές επιθέσεις "μεταναστών" σε Ελληνίδες

του Κίμωνα Χαραλάμπους


Εφιαλτικές στιγμές έζησε 30χρονη Ελληνίδα, μητέρα, την ώρα που έφευγε από το πατρικό της, στο Άργος Πελοποννήσου.
Δέχθηκε επίθεση από πλήθος ξαναμμένων μουσουλμάνων, οι οποίοι προωθούνται πλέον ομαδικά στην ελληνική ενδοχώρα και μετατρέπουν την Ελλάδα σε «λάκκο λεόντων».
Τα λόγια της σοκάρουν ενώ οι στιγμές αυτές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες  μέσα της, καθώς κινδύνευσε, όπως λέει, με βιασμό.

Θεσσαλονίκη: Πώς θα βγάλεις κάρτα για πάρκινγκ στο κέντρο – Τι ισχύει

Τα δεδομένα για τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αλλάξει εδώ και λίγο καιρό. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να προμηθεύτουν την νέα κάρτα μόνιμης στάθμευσης που τους επιτρέπει να παρκάρουν δωρεάν τα οχήματά τους, μονάχα όπου υπάρχει η μπλε διαγράμμιση.
Η υποβολή αιτήσεων για κάρτα μόνιμου κατοίκου για τις Δημοτικές Κοινότητες Α’ και Γ’ , έχει ξεκινήσει ήδη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο στη Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1,  μεταξύ των ωρών  08:30-13:30.

Black Friday ...αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας (μην περιμένετε εκπτώσεις)


Έφτασε η ώρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018 αφού την, αύριο, Black Friday θα αναρτηθούν στο Taxisnet. 
Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη έγκαιρα για να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Στη δημοσιότητα οι λαθρέμποροι και φοροφυγάδες του 2016

ta-nea-prostima-tis-eforias-gia-forodiafugiΣτη Βουλή τα στοιχεία 
Λίστα με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχείων των εμπλεκομένων σε 44 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας του 2016, αναρτήθηκε δημόσια...
στην ιστοσελίδα της Βουλής, μαζί με τις διατάξεις του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Αίσθηση προκαλεί ότι στην λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις και πρόσωπα που απασχόλησαν έντονα και την πολιτική ζωή της χώρας,

Ολες οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα.

Στα 9.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ορίζεται το πρώτο σκαλοπάτι για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, πολύτεκνες οικογένειες ενδέχεται να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων, εφόσον συντρέχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, αν το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 27.000 ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/11/2017


                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων