Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Πώς θα βγάλεις κάρτα για πάρκινγκ στο κέντρο – Τι ισχύει

Τα δεδομένα για τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αλλάξει εδώ και λίγο καιρό. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να προμηθεύτουν την νέα κάρτα μόνιμης στάθμευσης που τους επιτρέπει να παρκάρουν δωρεάν τα οχήματά τους, μονάχα όπου υπάρχει η μπλε διαγράμμιση.
Η υποβολή αιτήσεων για κάρτα μόνιμου κατοίκου για τις Δημοτικές Κοινότητες Α’ και Γ’ , έχει ξεκινήσει ήδη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο στη Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1,  μεταξύ των ωρών  08:30-13:30.

Ειδικά για την Α’ Δημοτική Κοινότητα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή μεγάλης αναμονής για τους δημότες μας, η προσέλευση (ανά εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος ) θα γίνεται  με σειρά  προτεραιότητας ανάλογη του Τομέα στον οποίο ανήκει ο τόπος κατοικίας, και συγκεκριμένα:
1: Αγ. Δημητρίου – Αγ. Σοφίας – Εγνατία – Εθνικής Αμύνης
2: Νίκης – Νικολάου Γερμανού – Αγγελάκη – Εγνατία – Αγ. Σοφίας
3: Αγ. Δημητρίου – Αγ. Σοφίας – Εγνατία – Καρ. Δημητρίου
4: Εγνατία – Αγ. Σοφίας – Νίκης – Κουντουριώτου – 26 Οκτωβρίου
Τι ισχύει μέχρι το  τέλος του 2017
Υπενθυμίζεται πως από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξακολουθούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις μόνιμων κατοίκων, καθώς η Δημοτική Αστυνομία θα αναγνωρίζει το σήμα «Θ» του παλαιού συστήματος. Παράλληλα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν στάθμευση στην περιοχή τους, να έχουν προμηθευτεί  την ειδική κάρτα μόνιμου κάτοικου του THESi.
Έως τις 30 Νοεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα σταθμεύουν σε θέσεις επισκεπτών, θα λαμβάνουν μία «προειδοποιητική – ενημερωτική» κλήση. Από την 1η Δεκεμβρίου οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα σταθμεύουν σε θέσεις επισκεπτών, θα λαμβάνουν κανονική κλήση.
Οι μόνιμοι κάτοικοι στις περιοχές εφαρμογής του THESi δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στις θέσεις με την μπλε διαγράμμιση στη γειτονιά τους. Αφού υποβάλουν αίτηση για έκδοση της ειδικής κάρτας μόνιμου κατοίκου και εφόσον αυτή γίνει δεκτή, τότε θα πρέπει, μόλις παραλάβουν την ειδική κάρτα, να την τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητό τους. Η ειδική αυτή κάρτα μόνιμου κατοίκου πιστοποιεί στη Δημοτική Αστυνομία ότι το συγκεκριμένο όχημα, που έχει σταθμεύσει στις θέσεις με την μπλε διαγράμμιση, έχει δικαίωμα δωρεάν στάθμευσηςστη συγκεκριμένη περιοχή.
Για περισσότερα δείτε ΕΔΩ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου