Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.



Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όσο ζω μαθαίνω…



Της Λίτσας Φιλίππου.
Όσο ζω αντιλαμβάνομαι,  πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της καρδιάς μας. Οι ωραιότερες είναι αυτές που προσθέτουν τις κόκκινες μικρές πινελιές στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας. Και οι σημαντικότερες έχουν σμιλεύτεί από εκείνους που έχουμε ανταλλάξει αμοιβαία συναισθήματα.

Παρέμβαση της Κομισιόν για την "καραντίνα" Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Γερμανία

Παρέμβαση της Κομισιόν για την  καραντίνα  Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Γερμανία
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις  για τους ελέγχους που γίνονται σε Έλληνες επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στη Γερμανία, ήρθε και η παρέμβαση της Κομισιόν. 

Το ζήτημα θα συζητηθεί αύριο σε τριμερή συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό.

Άστεγοι είναι 860.000 άνθρωποι στη Γερμανία!



Κατά 150% έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έκθεσης.  Το 2016 στην Γερμανία ήταν άστεγοι περίπου 860.000 άνθρωποι. Αυτά τα δραματικά νούμερα κατέγραψε και παρουσίασε, η Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας για την Βοήθεια προς τους Άστεγους (BAG W).

Πότε θα γίνει η πρώτη κλήρωση της λοταρίας των αποδείξεων

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση για αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, η οποία- εκτός απροόπτου- αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη κλήρωση θα γίνει με βάση τις συναλλαγές του Οκτωβρίου, ενώ όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές των πρώτων εννιά μηνών θα συμπεριληφθούν στη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.

Ξεκινούν Αντιδράσεις Μέσα Στο Στράτευμα Για Την Μετατροπή Του Από Φύλακα Του Ελληνικού Έθνους Σε Υπηρέτη Των Λαθρομεταναστών

Η μετατροπή του Ελληνικού Στρατού από φύλακα και προστάτη του Ελληνικού Έθνους σε υπηρέτη των λαθρομεταναστών από την ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να δημιουργεί έντονες αντιδράσεις μέσα στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.
Μια απόφαση που θα έπρεπε συνεχώς και επιτακτικώς να λαμβάνει ο εκάστοτε Αρχηγός ΓΕΣ, δηλαδή την άρνηση μετατροπής του στρατεύματος σε υπηρέτη των λαθρομεταναστών από την ανθελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

Βήμα - βήμα η ηλεκτρονική αίτηση για κοινωνικό μέρισμα

Σε πέντε βήματα θα γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για να γίνουν οι αιτήσεις.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν άμεσα για να πληρωθούν τα χρήματα, καθώς μόλις γυρίσει ο χρόνος δεν γίνεται καμία πληρωμή κοινωνικού μερίσματος.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η Κυβέρνηση Μοιράζει Το Μέρισμα Σε Αλλοδαπούς Που Μπήκαν Παράνομα Στην Χώρα Και Αποκλείει Τους Έλληνες Που Πάνε Τα Παιδιά Τους Σε Φροντιστήρια

«Καραμπινάτος» ρατσισμός κατά των Ελλήνων διεξάγεται με το νομοσχέδιο για το περιβόητο «μέρισμα», το οποίο ψηφίζουν σε πανηγυρικό κλίμα όλα τα κόμματα του ανθελληνικού κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την νομοτεχνική «βελτίωση» - διευκρίνιση επί του νομοσχεδίου, δικαιούχοι του μερίσματα μπορούν να είναι όσοι μένουν τουλάχιστον 5 χρόνια στην Ελλάδα και έχουν ασφαλιστεί έστω και μία φορά σε κάποιο hot spot και αυτά τα 5 χρόνια υποβάλλει έστω και τυπικά μια λευκή φορολογική δήλωση.

Πόσα αναδρομικά θα πάρουν οι συνταξιούχοι με τη σύνταξη Δεκεμβρίου

Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, που θα πληρωθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου για τους συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, θα πιστωθεί η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας. Πρόκειται για εισφορές υγείας που κρατούνταν παρανόμως εδώ και μια πεντατία.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2017

Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων έχουν ως εξής:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη

Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες - Πόσο θα κοστίζουν

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια αναμονής και σεναρίων για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους.

Δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων