Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017. Ομίχλες θα σχηματιστούν σε αρκετές περιοχές τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο φίλος σε λατρεύει και όταν λείπει.



Οι φίλοι είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής σου. Είναι τα αδέρφια που επέλεξες να έχεις, αυτοί με τους οποίους μοιράζεσαι χαρές και λύπες. Είναι τα άτομα που εμπιστεύεσαι όσο κανείς και με τα οποία επέλεξες να ζήσεις μαζί τους αυτό, που λέγεται ζωή. Θα είσαι πάντα εκεί γι’ αυτούς, θα είναι κι αυτοί πάντα εκεί για σένα –ή μήπως όχι;

Το μετακινούμενο πλυντήριο ρούχων για τους άστεγους. Αυτοί που λένε λίγα και κάνουν πολλ



Περισσότερες από 2500 πλύσεις. Περίπου 17 τόνοι ρούχα. Χίλιοι νέοι ωφελούμενοι.
Αυτά είναι όσα έχει καταφέρει η ομάδα του «Ithaca laundry», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή των αστέγων.
Ένα κινητό πλυντήριο ρούχων ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Αττικής για να ενισχύσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό των αστέγων. Φροντίζουν για  τη διατήρηση της υγιεινής τους, πλένοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ρούχα τους.

Το πετρόχτιστο χωριό που ανήκε στον Αλή Πασά και έζησε στην δίνη των πολέμων. Διεκδικήθηκε από Σέρβους και Βούλγαρους και εκκενώθηκε στον Ελληνικό εμφύλιο. Γιατί αποτελεί δημοφιλή προορισμό...



Τα τελευταία χρόνια αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό, ωστόσο πριν από δυο δεκαετίες ήταν ένα απομονωμένο χωριό της Πέλλας. Δεσπόζει στους πρόποδες του Καιμακτσαλάν σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και ξεχωρίζει για τα πέτρινα κτίσματα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ο λόγος για το χωριό Άγιος Αθανάσιος, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια και τον περασμένο αιώνα βρέθηκε στη δίνη των συγκρούσεων εξαιτίας των εδαφικών διεκδικήσεων των Ελλήνων και των Βουλγάρων.

Αυτά είναι τα καλύτερα ξύλα για κάψιμο στο τζάκι

Είστε από αυτούς που έχουν τζάκι στο σαλόνι τους; Μάθετε ποια ξύλα είναι τα καταλληλότερα για να κάνετε τη φλόγα του να καίει πιο δυνατά και πιο ζεστά!

Παρά την κοινή πεποίθηση, δεν είναι όλα τα ξύλα κατάλληλα για τζάκι. Ορισμένα είδη ξύλων είναι καλύτερα για προσάναμμα, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται μόνο για την κυρίως καύση. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η διάρκεια της καύσης έχει άμεση σχέση με το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα:

Κάλεσμα για Εθνική Αφύπνιση από την Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.
«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ.

Συλλεκτική φώτο: Τι σχέση έχουν οι Πακιστανοί με την επέτειο του Πολυτεχνείου;


Θυμάστε εκείνα τα αλησμόνητα πλάνα με τους Πακιστανούς να...παρευρίσκονται σε ανοικτή ομιλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ;

Εν έτει 2017 ήρθε η ώρα να αποτυπωθεί άλλη μία -ίσως σημαντικότερη- εικόνα στο μυαλό σας.

Μειώσεις Στις Επικουρικές Συντάξεις



“Τσεκούρι” έως 45% στις νέες επικουρικές συντάξεις φέρνει η εφαρμοστική εγκύκλιος την οποία εξέδωσε χθες το Υπουργείο Εργασίας.


Η εγκύκλιος αυτή αφορά όσους ασφαλίστηκαν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Ιανουαρίου 2015 και έπειτα.

Ξεκίνησε η δήμευση ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο

Το Δημόσιο προχωρά στη δήμευση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώθηκαν για οποιοδήποτε λόγο στο Εθνικό Κτηματολόγιο ή δηλώθηκαν με σοβαρά σφάλματα προχωρά το Δημόσιο.

Ηδη τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις περί περιέλευσης στο Ελληνικό Δημόσιο των ακινήτων «Αγνώστου ιδιοκτήτη» δηλαδή ακίνητα που οι ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο, για οποιοδήποτε, συχνά ανυπαίτιο, λόγο, ή τα δήλωσαν με σοβαρά σφάλματα.

Δικαστική απόφαση για αποζημίωση οδηγού που συγκρούστηκε με ...σκύλο στην Εγνατία οδό

Το Δικαστήριο επιρρίπτει την ευθύνη στις εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης της Εθνικής Οδού.


Δικαστική απόφαση αποζημιώνει οδηγό αυτοκινήτου για ζημιά που υπέστη από πρόσκρουση ΙΧΕ επί εμποδίων-σκύλων εντός αυτοκινητοδρόμου, αποδεχόμενη ευθύνη της αναδόχου παραχωρησιούχου Εταιρίας Κατασκευής της Εθνικής Οδού

«Μέρες γιορτινές στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής



Οι «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα» είναι το νέο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί, για δεύτερη χρονιά, τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών. Απευθύνεται στις ηλικίες 5 – 11 ετών και θα λειτουργήσει μόνο για 20 παιδιά σε δύο υποομάδες που θα δουλεύουν αυτόνομα, σε παράλληλες δράσεις αλλά και θα συνεργάζονται σε κοινά εργαστήρια. Οι ημέρες εφαρμογής του είναι από 27 έως και 29 Δεκεμβρίου, από τις 08:00 έως 15:30.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων