Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα για Εθνική Αφύπνιση από την Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.
«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.
Οι στείρες εξαγγελίες των καλών τους προθέσεων και η πρόσφατη «ελαστικότητά τους» δεν εξυπηρετούν το ζητούμενο. Και ζητούμενο του Ελληνισμού παραμένει η οριστική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το γεγονός ότι οι νεότερες γενεές των Ελληνοαμερικανών -τα δικά μας παιδιά- διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία τους ότι Μακεδονία είναι το κράτος-μόρφωμα της ΠΓΔΜ. Οι παγκόσμιοι χάρτες εμφανίζουν το κρατίδιο ως «Μακεδονία» και η προπαγάνδα τους για την προσέλκυση τουρισμού παγκοσμίως στηρίζεται αποκλειστικά στην Ελληνική ιστορία. Το επιχείρημα ότι ήδη έχει αναγνωρισθεί η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» από αρκετές χώρες και αυτό το όνομα θα παραμείνει παγκοσμίως δεν ευσταθεί. Δεκάδες χώρες και πόλεις ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει ονόματα. Οι παλαιές ονομασίες τους έχουν σβηστεί από τους χάρτες κι έχουν ξεχαστεί.
Η Μακεδονία υπήρξε για τον ελλαδικό χώρο η ασπίδα και το ξίφος της. Το χέρι που τα κραδαίνει παραμένει ζωντανό από τις θυσίες και το αίμα αυτών που μας τα κληροδότησαν. Οι Μακεδόνες ένωσαν την Ελλάδα. Η Μακεδονία εγγυάται την ενότητά της στο μέλλον.
Η σύλληψη των ελληνικών ιδεών ήταν το μεγάλο big bang του πνεύματος, η έκρηξη του φωτός που συνετέλεσε στην ανθρωποποίηση της κοινωνίας και πρώτος ανθρωποποιητής υπήρξε ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως επεσήμανε στο παρελθόν ο Ν. Μάρτης, πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας: «Με την μετάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ανατολή, την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας ως μόνης γλώσσας των λαών… με το κήρυγμα αγάπης, ειρήνης και ομόνοιας των λαών που διακήρυξε εις την ΩΠΗΝ, παρουσία 9.000 Αξιωματούχων Ελλήνων και Ασιατών, και με την έμπρακτη τοποθέτηση του και καταδίκη των φυλετικών διακρίσεων, σφράγισε την παγκόσμιο Ιστορία… Ξεχύθηκε από την Μακεδονία όχι για να κατακτήσει πλούτη ή να ικανοποιήσει πάθη, αλλά για να ενώσει όλους τους ανθρώπους με τα δεσμά της ειρήνης, της ομόνοιας και της αμοιβαίας επικοινωνίας».
Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο Lund με υπογραφή Stolpe, το 1995, σε μελέτη του για την Μακεδονία, ανέφερε ότι: «η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά όλων ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο που μας επηρεάζει και σήμερα».
Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.
Η Μακεδονία έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα. Και η τελική κι επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κι αυτή θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό και καθώς οδεύουμε προς την ανεύρεση οριστικής λύσης επαναλαμβάνουμε την ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας να αποκλεισθεί ο όρος «Μακεδονία» ή παράγωγα του όρου αυτού από οποιαδήποτε τελική κι επίσημη ονομασία του κρατιδίου.
Απόφαση που αποτελεί δέσμευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομογενειακών οργανώσεων έναντι των Παμμακεδονικών οργανώσεων ανά τον κόσμο αλλά και δέσμευση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 1992 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οποιοδήποτε εγχείρημα τροποποίησης της απόφασης/ δέσμευσης αυτής θα πρέπει να είναι απόφαση του Ελληνικού λαού μέσω δημοσψηφίσματος.
Η παγκόσμια συγκυρία και τα γεωπολιτικά ενδιαφέροντα έχουν αλλάξει κι εμφανίζεται ένα παράθυρο ευκαιριών για την Ελλάδα. Καθώς οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, κατά ομολογία του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, διανύουν μία από τις καλύτερες ιστορικά περιόδους, ευελπιστούμε ότι η ελληνική ηγεσία θα αδράξει τις ευκαιρίες αυτές για να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.
Από την πλευρά μας συνεχίζουμε τις επαφές μας με τις αμερικανικές αρχές για την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης Μπους το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» και ζητούμε από τους συμπατριώτες μας να δώσουν τον δικό τους αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ιστορική διαστρέβλωση που προκάλεσε η πολιτική της ανοχής. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία, ιστορική ή διπλωματική, για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της Μακεδονικής ταυτότητας και της Μακεδονικής ιστορίας στο κράτος-μόρφωμα της ΠΓΔΜ.
Θα τολμήσει κανείς, ενάντια στη βούληση του Ελληνικού λαού να καταγραφεί στην ιστορία ως «ρίψασπις»;
Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’»!!
Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Στέλιος Κυριμλής, Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής ¨Ενωσης ΗΠΑ
Δημήτρης Φιλιππίδης Ύπατος Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ
Δημήτρης Χατζής Συντονιστής τού Petition “Thatsnotyourname”
Πέτρος Γαλάτουλας, Πρόεδρος Ελληνικών Σωματείων Μείζωνος Ν.Υ.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου