Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και πολύ τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Θράκη και στη Δυτική Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Σε κάποιους καθηγητές χρωστάμε τα πάντα



Της Νικόλ Παπαδοπούλου
Υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που ξεχωρίζουν. Άνθρωποι με μια αλλιώτικη μορφή στην ψυχή. Με μια λάμψη που όταν την αντικρίζεις, νομίζεις ότι θα σε τυφλώσει και θα σε μετατρέψει σε κάτι εντελώς παγερό. Σε όλους κάποια στιγμή συμβαίνει να τους συναντήσουν ή τουλάχιστον περνούν από μπροστά τους χωρίς καν να το αντιληφθούν. Οι καθηγητές λοιπόν αυτοί, με τρόπο τους σε στιγματίζουν.

Μάθετε Για Να Νοιώσετε Υπερήφανοι..Γιατί Οι Κινέζοι Δεν Αποκαλούν Την Ελλάδα «Greece», Αλλά «Σι-Λα»;

Αναμφίβολα πρόκειται για τους 2 αρχαιότερους και σημαντικότερους Ιστορικούς λαούς του πλανήτη. Όταν οι Κινέζοι πρωτοάκουσαν 
τη λέξη «Hellas», επεχείρησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.

Αέναες σιώπες πού πάνω στο τραυματισμένο κορμί σου έγιναν οι κραυγές , λες και καμιά φορά η μοίρα βάζει το δάχτυλο της σε μια σκανδάλη χωρίς επιστροφή!


Ότι σπέρνουμε, θερίζουμε... νομοτελειακά και συμπαντικά.

ΝΕΜΕΣΗ... ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ, πέστε την όπως θέλετε... απ΄ αυτές ορίζεται η ζωή όλων μας... εντός ή εκτός του γήινου χρόνου μας.

Το κείμενο που ακολουθεί, με εκφράζει απόλυτα... πιστεύω πως το ίδιο θα εκφράσει και όσους το διαβάσουν, χωρίς παρωπίδες... όσους παραμένουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, που μας χωρίζουν...

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα σύνορα, τροποποιείται ο κώδικας Σένγκεν

Σε πιο αυστηρή τροποποίηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν, σχετικά με το σύστημα εισόδου - εξόδου σε μια χώρα, ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με αυτόν, θα καταχωρούνται πληροφορίες για την είσοδο, έξοδο και άρνηση εισόδου όσον αφορά υπηκόους τρίτων χωρών που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν.

Στο ΕΣΠΑ ο τύμβος Καστά

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, εντάχθηκε το έργο της «στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών», με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπολόγισε την επιστροφή που θα πάρεις

Υπολόγισε την επιστροφή που θα πάρεις
Η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει πίσω τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και προκάλεσε ένα νεφελώδες τοπίο.
Οι αντιδράσεις πολλές, αφού από τη μία μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών κάποιοι από τους μνημονιακούς υπουργούς οι οποίοι επιδεικνύοντας ληστρική διάθεση, παρακράτησαν παρανόμως τεράστια ποσά από τους συνταξιούχους ενώ από την άλλη μένουν στο απυρόβλητο άλλοι μνημονιακοί υπουργοί που είχαν επίσης την ίδια ληστρική διάθεση έναντι των συνταξιούχων.

Αυτά είναι τα τελικά κριτήρια για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος


Αυτά είναι τα τελικά κριτήρια για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα ορίζονται τα τελικά κριτήρια για τη διανομή του.
Κάτι το οποίο ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος είναι τα εξής:

Ποιοι βγαίνουν τώρα με πλήρη σύνταξη πριν από τα 60

Ποιοι βγαίνουν τώρα με πλήρη σύνταξη πριν από τα 60
Σύνταξη πλήρη με όρια ηλικίας κάτω του 60ού έτους προλαβαίνουν να κλειδώσουν ως το τέλος του 2017 χιλιάδες ασφαλισμένοι και να αποφύγουν την περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας (άμεση ή έμμεση) το 2018 και τα επόμενα έτη.
Μετά τις αλλαγές που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2015 στα όρια ηλικίας, τα κλειδιά για να συνταξιοδοτηθούν με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας οι ασφαλισμένοι πριν από το 1992 είναι τρία:

O Στουρνάρας έπνιξε στην αδήλωτη πισίνα το πόθεν έσχες και τώρα πνίγει την αλήθεια...

Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας, αυτό το τέρας οικονομίας, που κατασκεύασε πισίνα 105 τετραγωνικών μέτρων με 4.500 ευρώ (!), δεν εμφανίζεται καθόλου οικονόμος σε κατηγορίες αν και τσιγγούνης σε πραγματικές απαντήσεις.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.Ο Γιάννης Στουρνάρας την εποχή που είναι Υπουργός Οικονομικών και επιβάλει ΕΝΦΙΑ, δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες του, 150 τετραγωνικά μέτρα από τα 520 της βίλας του στη Σύρο.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει την Τετάρτη η Δελφών



undefined
Την Τετάρτη θα παραδοθεί το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρισκόταν υπό "κατάληψη" λόγω των εργασιών του μετρό στο σταθμό "Ανάληψη".
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος σε δηλώσεις του με αφορμή την άφιξη του μετροπόντικα στο σταθμό "Καλαμαριά", μεθαύριο θα παραδοθεί η Δελφών ενώ όσο προχωράμε μέσα στο 2018 θα παραδίδονται όλοι και περισσότεροι δρόμοι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων