Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017



Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, πυκνότερες στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, και από το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, περιμένουμε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017. Λίγες πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, ενώ το βράδυ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα στα νησιά του Νοτίου Ιονίου. Νωρίς το πρωί, παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Σε καμία παιδική, αθώα ψυχούλα δεν αξίζει να πονάει…



Της Μαρίας Χαρίτου.
Σήμερα, απευθύνομαι σε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φίλους, τους συγγενείς, τους νονούς, τους θείους, τους αδερφούς! Απευθύνομαι σε όλους τους συνανθρώπους μου, γιατί αυτό το θέμα μας αφορά όλους, γιατί όλοι μας έχουμε ευθύνη.
Με αφορμή λοιπόν τη 19η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης, οφείλω να μιλήσω για αυτό το θέμα, όχι επειδή το θυμάμαι μια φορά το χρόνο, αλλά γιατί με αφορμή αυτή τη μέρα, έχω την ευκαιρία να το κάνω για ακόμα μια φορά.

Πού μπορούν να εξασφαλίσουν σίτιση-στέγαση οι πλημμυροπαθείς



Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και αφορά στις ανάγκες σίτισης – στέγασής τους, αλλά και την καταγραφή των ζημιών τους.

«Όποιος φταίει, θα πληρώσει»...

Κραυγή από τους συγγενείς των νεκρών στη Μάνδρα: «Όποιος φταίει, θα πληρώσει»
Κραυγή από τους συγγενείς των νεκρών στη Μάνδρα...
Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και πόνος είναι οι τέσσερις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα όσα νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής καταιγίδας σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

 Οι άνθρωποι που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κάτω από τόνους λάσπης και νερού αναζητούν τους υπαίτιους της τραγωδίας και απαιτούν άμεση απονομή δικαιοσύνης.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Έρχονται πολλοί καταστροφικοί σεισμοί το 2018

Αμερικανοί γεωεπιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι το 2018, αλλά ίσως και τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των ισχυρών σεισμών ανά τον κόσμο.
Η πρόβλεψή τους βασίζεται στην περιοδική μικρή επιβράδυνση της ταχύτητας περιστροφής της Γης περί τον άξονά της, κάτι που μειώνει ανεπαίσθητα τη διάρκεια της μέρας.

Λέκκας: 300 σημεία της Ελλάδας κινδυνεύουν από καταστροφικές πλημμύρες


Λέκκας: 300 σημεία της Ελλάδας κινδυνεύουν από καταστροφικές πλημμύρες

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο πρόβλημα των αυθαιρεσιών, των καταπατήσεων, της πυκνής δόμησης.
Τη δική τους εξήγηση, θέση και γνώση για τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη καταστροφή, αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα καταθέτουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες.

10 παράξενοι λόγοι που αυξάνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων



Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε, ότι ο καρδιακός κίνδυνος μπορεί να επηρεαστεί από το πού ζείτε, πόσα παιδιά έχετε ή εάν τρώτε πρωινό; Κι όμως! 
Τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η υγεία της καρδιάς σας εξαρτάται από περισσότερους λόγους, από όσους φαντάζεστε.

Έρχονται τα φετινά τέλη κυκλοφορίας – Καμία αλλαγή σε σχέση με πέρσι



Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει τελικά στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οπως αναφέρει, τα σενάρια που σχεδόν επί ένα χρόνο έδιναν κι έπαιρναν έμειναν και φέτος στα συρτάρια και οι όποιες διαφοροποιήσεις πάνε πλέον για το 2019.

Τεράστιες οι ζημιές από τις πλημμύρες: Περισσότερα από 428 σπίτια έχουν καταστραφεί


Οι αυτοψίες που κάνουν τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, ανέδειξαν την εικόνα βομβαρδισμένης πόλης για την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.


Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει:
Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το ελληνικό «Μπουζούκι» που έκανε χιλιάδες να χορεύουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση (Φώτο - Βίντεο)



Ο μουσικός και καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1949 στο Κιλκίς. Οι παππούδες του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο, η μητέρα του έγινε πολιτική πρόσφυγας. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Τσεχοσλοβακία, και από εκεί το 1952 στην Τασκένδη. Οι πρώτοι πολιτικοί πρόσφυγες έφτασαν στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν τη χρονιά που γεννήθηκε ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης.

Επαναπατρίζονται αρχαία κλεμμένα από την Κατοχή

Τελετή επαναπατρισμού είκοσι έξι (26) αρχαίων αντικειμένων που είχαν απομακρυνθεί παρανόμως από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη. 


Πρόκειται για έντεκα αρχαία αντικείμενα Μινωικής εποχής (οκτώ πήλινα αγγεία, ένα θραύσμα αγγείου, ένα λίθινο αγγείο και ένας επιτραπέζιος λύχνος), πέντε πήλινα αγγεία και δύο λύχνους Κλασικής/ Ελληνιστικής περιόδου, τέσσερα θραύσματα πήλινων ειδωλίων, μία πήλινη ψήφο, ένα πήλινο σφονδύλι, μια οστέινη περόνη και ένα λίθινο αντικείμενο με οπές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων