Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017



Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πιο αναλυτικά, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και το Αιγαίο με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι πολύ ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, και στην Εύβοια.

Έγινες η ηρωίδα της ζωής σου και δεν έχεις ανάγκη κανέναν!



Της Κατερίνας Τσαμπά.
Έμαθες έτσι. Έμαθες να τα βγάζεις πέρα μόνη σου. Να πέφτεις αλλά να σηκώνεσαι ακόμα πιο δυνατή. Να πληγώνεις τα γόνατά σου, αλλά να μη ζητάς από κανέναν να σου βάλει γάζα στις πληγές, γιατί την έβαζες εσύ.
Μεγαλώνοντας διαπίστωσες ότι τίποτα δεν άλλαζε. Εσύ γινόσουν όλο και πιο ανεξάρτητη, όλο και πιο δυναμική. Κάθε δυσκολία την αντιμετώπιζες παλικαρίσια!

Δάσος Κοτζά Ορμάν: Η τελευταία ζούγκλα της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα!


Ο ποταμός Νέστος είναι το φυσικό όριο μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης. Πηγάζει από τη Βουλγαρία και αφού διασχίζει βαθιές κοιλάδες και φαράγγια στα βουνά μεταξύ Ορβήλου και Ροδόπης και περάσει τα μεγαλόπρεπα του Τέμπη από τη Σταυρούπολη έως τους Τοξότες, ξεχύνεται στην πεδιάδα κατ’ ευθείαν στη θάλασσα, χωρίς μαιανδρισμούς, απέναντι στη Θάσο.

Ποια ήταν η στάση των Αρχαίων Ελλήνων έναντι των προδοτών;

Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε,
γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν.

Επιτέλους: Η κυβέρνηση καταργεί την Σαρία στην Θράκη και καταργεί την εξουσία των μουφτήδων


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σαρία τέλος: Επιτέλους το ελληνικό κράτος αποφασίζει να συμπεριφερθεί ως κυρίαρχη οντότητα και η κυβέρνηση θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ρύθμιση για θέματα προσωπικού και κληρονομικού δικαίου των Ελλήνων πολιτών μελών της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης και γενικότερα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως είναι η εκπαίδευση.

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΌΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" (Βίντεο)


Του Άρη Δημόπουλου

Μέρα με τη μέρα γινόμαστε μάρτυρες της σοβιετικοποίησης της Ελλάδας,

μίας χώρας η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με το παρελθόν και οδεύει με γοργούς ρυθμούς προς τη νέα εποχή.

Πολλάκις μέσα από το el.gr, σας έχουμε προειδοποιήσει για την σχεδόν μη αναστρέψιμη τροχιά που έχει πάρει η χώρα μας, τόσο σε επίπεδο οικονομίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο πνευματικό. Με αφορμή όλη αυτήν την κατάπτωση (ηθική και οικονομική), η παγκόσμια αρχή εφαρμόζει με περισσή ευκολία τα σχέδιά της για ολική υποδούλωση των "ανυπότακτων Ελλήνων".

Το πλουσιότερο 1% κατέχει πλέον πάνω από τον μισό παγκόσμιο πλούτο

Tο εισοδηματικό κενό μεγαλώνει διαρκώς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της Credit Suisse.

Το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού της Γης κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου όλων των νοικοκυριών του πλανήτη, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Credit Suisse η οποία σημειώνει μάλιστα ότι ιδιαίτερα για τις νέες γενιές το μέλλον φαίνεται ακόμη δυσκολότερο από όσα γνωρίζαμε.

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΌΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" (Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το κείμενο στο παρακάτω φύλλο ονομάζεται «Όταν ήρθαν οι πρόσφυγες …»:
Όταν ήρθαν οι πρόσφυγες, δεν διαμαρτυρήθηκα – ήταν φτωχοί πρόσφυγες.
Όταν καθιέρωσαν τζαμιά, δεν διαμαρτυρήθηκα – έχουν το δικαίωμα να προσευχηθούν στον Αλλάχ.
Όταν εισήγαγαν τρόφιμα Χαλάλ στα σχολεία δεν διαμαρτυρήθηκα – μπορούν μόνο να φάνε ό,τι τους επιτρέπει το Κοράνι.

Έκρηξη στους έμμεσους φόρους ...για να καλυφθεί η παταγώδης εισπρακτική αποτυχία στους άμεσους



Μια νέα πτυχή της εισοδηματικής συμπίεσης της μεσαίας τάξης και κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.


Μπορεί η αριστερής προέλευσης ανάλυση της δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος να εδράζεται στη σύγκριση των εσόδων από τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους,

Εθνική τραγωδία - Χάθηκαν στη λάσπη 15 ψυχές - Αγωνία για νέο κύμα κακοκαιρίας - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Εθνική τραγωδία - Χάθηκαν στη λάσπη 15 ψυχές  - Αγωνία για νέο κύμα κακοκαιρίας - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ
Σε εθνικό πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. Η τραγωδία έχει στοιχίσει τη ζωή έως τώρα σε 15 άτομα, δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας. Κάποιοι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον ορμητικό χείμαρρο, άλλοι εντοπίστηκαν νεκροί στο δρόμο, ενώ δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα, έχοντας παρασυρθεί από τα μανιασμένα νερά.

Θεσσαλονίκη: Τέλος από σήμερα το 1,1 ευρώ στα λεωφορεία ΟΑΣΘ!

Τέλος εποχής από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου!  Τελειώνει η παγκόσμια πρωτοτυπία της αυξημένης τιμής εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εντός των λεωφορείων ΟΑΣΘ, με την υλοποίηση της εξαγγελίας της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ και του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη να γίνεται πραγματικότικα.
Όπως έχει αναφέρει ο ΟΑΣΘ σε ανακοίνωσή του «Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της αριθμ. Α οικ.70061/ 3873/2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, από την 15η Νοεμβρίου 2017 γίνεται αναπροσαρμογή των κομίστρων του. Πέραν της μείωσης της τιμής, ο ΟΑΣΘ ανακοινώνει και τα 2 (συνολικά 4 μαζί με τα μειωμένα) εισιτήρια που θα εκδίδονται μέσα στα λεωφορεία.

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.


Αίτηση μέσω Taxisnet θα πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος βάσει των εισοδηματικών, περιουσιακών κριτηρίων. 



Η πλατφόρμα του Taxisnet θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα περάσει από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων