Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017



Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη την χώρα με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα υπάρχουν λιγότερες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου θα φανούν οι φίλοι.



Της Κατερίνας Τσαμπά
Η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου… Για μένα μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή, για σένα μπορεί μια χαρούμενη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο φίλος ο πραγματικός θα φανεί. Θα χαρεί με τη χαρά σου, θα μοιραστεί τη λύπη σου. Θα σου δώσει μια αγκαλιά με χαμόγελο ή τον ώμο του να κλάψεις. Δε θα είναι εκεί γιατί έχει συμφέρον, αλλά γιατί θέλει να σε δει να είσαι ξανά καλά και αν είσαι ήδη καλά να το απολαύσει μαζί σου.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ… ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


Από το ελληνικό Σύνταγμα: Άρθρο 2: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

Άρθρο 17: «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους». Προσέξτε. Η ιδιοκτησία. Όχι η «λαϊκή» ιδιοκτησία, ούτε η «πρώτη» κατοικία.

Άρθρο 21: «Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς, αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους». Ομοίως, μιλάμε για «επαρκή στέγαση» και όχι για «πρώτη κατοικία» – αλήθεια αυτό το τελευταίο πού πήγαν και το βρήκαν;

Θεσσαλονίκη: Τι προτάθηκε για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά




Προτάσεις που περιελάμβαναν από τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής μέχρι την ύπαρξη Μουσείου για Ρομά στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά «έπεσαν» στο τραπέζι της δεύτερης ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης που διοργάνωσε για το θέμα ο ομώνυμος δήμος, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή κατοίκων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων. 

Κομισιόν: "Ελληνικό γιαούρτι" παράγεται μόνο στην Ελλάδα

Η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας, καθώς παραπλανεί τους καταναλωτές και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη EURACTIV, παρεμβαίνοντας στη σχετική διαμάχη μεταξύ της χώρας μας και της Τσεχίας.

Μέρισμα: Δίνουν ως δώρο στους συνταξιούχους, αυτά που τους κράτησαν!

Επιστρέφονται οι εισφορές υπέρ υγείας που παρακρατήθηκαν παρανόμως
από την κυβέρνηση - Αντιπολίτευση: Θράσος Τσίπρα, εμφανίζει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις Πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μέρισμα στους συνταξιούχους καθώς επί της ουσίας επιστρέφονται οι εισφορές υπέρ υγείας που παρακρατήθηκαν παρανόμως

Με ηλεκτρονική αίτηση από τους δικαιούχους θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα



Το συνολικό ποσό των 720 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ως κοινωνικό μέρισμα. Από αυτά τα χρήματα θα πάρουν όσοι είναι άνεργοι, έχουν χαμηλά εισοδήματα ή είναι συνταξιούχοι. Η συγκεκριμένη παροχή είναι διαφορετική από τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την επιστροφή των αναδρομικών, καθώς τα χρήματα βρέθηκαν από το πλεόνασμα και ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα ως μέρισμα.

Το συλλεκτικό κέρμα των 2 ευρώ για τον καρκίνο του μαστού κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα..




Το σχέδιο τής μπροστινής όψης απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.


Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το συλλεκτικό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

«Τα δυο τρίτα των Ελλήνων χωρίς θέση πλήρους απασχόλησης ενώ αυξάνονται οι προβληματικές θέσεις εργασίας»

Στα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρεται σύντομο άρθρο στο περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο:
«Σχεδόν τα δυο τρίτα των Ελλήνων χωρίς θέση πλήρους απασχόλησης» και υπότιτλο «Μπορεί να μειώνεται το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, ωστόσο οι νέες θέσεις εργασίας είναι συχνά προβληματικές. Το ποσοστό της ευέλικτης εργασίας αυξήθηκε στο 62%. Κυρίως οι νέοι άνθρωποι ζουν στα πρόθυρα της φτώχειας».

Μετανάστες εγκαταλείπουν οικειοθελώς την Ελλάδα δημοσειεύει η FAZ...

Στην «οικειοθελή αναχώρηση μεταναστών από την Ελλάδα» εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε δημοσίευμά της.
«Την ώρα που από τη μια πλευρά αυξάνονται καθημερινά εδώ και εβδομάδες οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, από την άλλη χιλιάδες μετανάστες εγκατέλειψαν οικειοθελώς την Ελλάδα για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους», γράφει η εφημερίδα.

Έλληνες Anonymous: «Παιδόφιλοι, έρχεται το τέλος σας»



Ξεκίνησε η επιχείρηση των Ελλήνων Anonymous #OpPedo κατά των παιδόφιλων και των ιστοσελίδων που διακινούν παιδική πορνογραφία. 

Ήδη οι Έλληνες χάκερ κατάφεραν να κατεβάσουν για πάντα 3 ιστοσελίδες, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Αλλά, έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν, η οποία απαιτεί ώρες έρευνας. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων