Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017



Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και έως το βράδυ ώρες θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου, κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η σιωπή του πνευματικού ανθρώπου είναι στάση ευθύνης.



Από μικρός αναρρωτιόμουν για ποιο λόγο μεγάλοι δάσκαλοι της ανθρώπινης ιστορίας δεν έγραφαν, αλλά αντίθετα, όποιες έγγραφες μαρτυρίες απέμειναν ως κληρονομιά μας κατατέθηκαν από μαθητές τους. Και γιατί υπάρχουν ελάχιστα καταγεγραμμένα περιστατικά δημόσιου λόγου τους, ενώ οι περισσότερες μαρτυρίες αφορούν σε διδαχές τους σε μικρούς κύκλους μαθητών τους.

Ένα "ταξίδι" στην ιστορία του σταθμού "Βενιζέλου" του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

undefined
Δεκάδες Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν σήμερα τον πιο πολυσυζητημένου σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, τον σταθμό "Βενιζέλου", προκειμένου να δουν από τα κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματά του.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε ξενάγηση με την  αρχαιολόγο Κρηνώ Κωνσταντινίδου στο σταθμό, ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και περισσότερα από 150 άτομα βρέθηκαν εκεί.

Έρχεται Το Νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Στο Δημόσιο

Εκκίνηση από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καθώς τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η πρώτη συνέντευξη ενώπιον του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή γενικού διευθυντή οικονομικού του υπουργείου.

Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης: Θέματα α λα Πανελλήνιες και απουσία εξεταστή

Στη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και του συστήματος εξετάσεων για να αποκτήσει κανείς δίπλωμα οδήγησης θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών. Απόλυτος στόχος να καταπολεμηθεί η διαφθορά στον κλάδο. Κοινώς, το «λάδωμα».

Πιο αναλυτικά, δημοσίευμα του Έθνους παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς.

Kαταγράφεται αύξηση πάνω από 20%, σύμφωνα με δημοσίευμα
της εφημερίδας «Τα Νέα», σε σχέση με τα χρόνια προ κρίσης, ενώ ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά το διαζύγιο, υποχρεωτικά υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ

Περισσότεροι από 40.000 ασφαλισμένοι της χώρας μπορεί μεν να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί καθώς έχουν δημιουργήσει οφειλή προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ,σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Έρχεται Το Νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Στο Δημόσιο

Εκκίνηση από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καθώς τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η πρώτη συνέντευξη ενώπιον του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή γενικού διευθυντή οικονομικού του υπουργείου.

Ποιοι συνταξιούχοι θα υποστούν νέες μειώσεις το 2019

Το 75% των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, περίπου 1,9 εκατ. συντάξεις, έχουν ήδη επανυπολογίσει οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.   Από αυτές, μειωμένες θα είναι το 2019 όσες προέρχονται από ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), του Δημοσίου και των πρώην Ευγενών Ταμείων (ΔΕΚΟ-Τραπεζών).

Πότε ανεβαίνουν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την 20η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 αναμένεται να ανέβουν στο Taxis και για τους περισσότερους θα είναι τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά.

Βρετανία: 1.700 έλληνες γιατροί στο σύστημα Υγείας



Οι Έλληνες γιατροί καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση μεταξύ των μη - Βρετανών και την δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS England) ενώ γενικότερα οι Έλληνες που απασχολούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας καταλαμβάνουν την δωδέκατη θέση μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων και την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων