Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017



Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και κυρίως τα νότια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 16 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς), 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φερθούν.



Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτό το σύμπαν που να θεωρεί φυσιολογική προς το πρόσωπό του μια συμπεριφορά που να τον προσβάλλει, που να υποτιμά τη νοημοσύνη του, που να είναι σκάρτη και βουτηγμένη μέσα στο ψέμα.
Τα πράγματα στις σχέσεις μας θα μπορούσαν να είναι πολύ απλά, εάν εφαρμόζαμε στους άλλους τις συμπεριφορές που αξιώνουμε για μας τους ίδιους. Εάν αναγνωρίζαμε και στους άλλους το ίδιο δικαίωμα στην αλήθεια που αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας.

"Απόβαση" δημάρχων στο Αβέρωφ για την παραμονή του θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

undefined
Νέα παράταση στην παραμονή του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» στην Θεσσαλονίκη έως και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ζήτησε αντιπροσωπεία δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το θρυλικό πλοίο.
Οι δήμαρχοι, συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα, ξεναγήθηκαν στο στολίδι του Πολεμικού Ναυτικού από τον αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο και γνώρισαν από πρώτο χέρι την ένδοξη ιστορία του πλοίου.

Θεσσαλονίκη: Δευτέρα αλλάζουν τα πάντα στη στάθμευση – Τι πρέπει να ξέρετε (ΦΩΤΟ + VIDEO)



Αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή καινοτόμου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης
Από την ερχόμενη Δευτέρα 13/11 αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (THESi) στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει εφαρμοστεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.
Το καινούργιο σύστημα θα ξεκινήσει από την περιοχή της Άνω Πόλης, καθώς και από ορισμένους κεντρικούς δρόμους όπως είναι οι Παύλου Μελά, Ερμού, Μητροπόλεως και Εθνικής Αμύνης. Τα τέλη στάθμευσης έχουν καθοριστεί στο ύψος των 1,70 ευρώ ανά ώρα και η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό.

Πάνω από 8 στους 10 πολίτες δεν εμπιστεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία

Δυσπιστία ως προς τη βιωσιμότητα της δημόσιας ασφάλισης, αλλά και σαφή στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την κατάσταση της οικονομίας, το βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών τους θεσμούς και τη στάση τους απέναντι στον κάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Χαλκιδική: Τέλος το φανάρι στη Νικήτη – Τι θα γίνει με Ποτίδαια


Φωτό sithonianews

Τέσσερις κυκλικοί κόμβοι θα καταργήσουν το φανάρι στη Νικήτη στη Χαλκιδική, με έργο ύψους 4 εκατ. και με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση. Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη Χαλκιδική,  που δόθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia.

Επιδότηση από τη ΔΕΠΑ για αγορά ΙΧ φυσικού αερίου

Επιδότηση 10 % για την αγορά αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο, προσφέρει η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τις εταιρείες KOSMOCAR, FIAT HELLAS και TEXNOKAP AUTOHELLAS, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αυτοκίνηση Fisikon 2017».

Οι Φιλοξενούμενοι «Πρόσφυγες» Πέταξαν Όλο Το Catering Στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Η οργή των πραγματικών Ελλήνων ψυχή τε και σώματι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει. Τότε, αλλοιμονό σας δεξιοί και αριστεροί προδότες.....

Τώρα μπορείς να του πεις ότι έχει και πολύ άδικο για τα των μεταναστών;

Εφορία: Μέχρι το 2020, όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά



Χαρακτηριστικά e-επαφής κυρίως ή δευτερευόντως μέσω τηλεφώνου θα πάρει η “σχέση” μεταξύ εφοριακού και πολίτη, όπως τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από το βήμα του Athens Law Forum on Taxation.
Όπως εξήγησε, ο φορολογούμενος θα χρειάζεται να μεταβεί σε κάποια υπηρεσία μόνο αν εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες.

Έλληνες, οι πιο μεγάλοι καταναλωτές αντιβιοτικών στον κόσμο!


Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά για τους Έλληνες. Πρώτη στη συνταγογράφηση και κατανάλωση αντιβιοτικών είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ο.Ο.Σ.Α που αφορά στην Υγεία.

Ξεκινώντας από τα αντιβιοτικά, γι' αυτά που συνταγογραφούνται - υπάρχουν κι αυτά που δεν συνταγογραφούνται- είμαστε οι πρώτοι στην κατανάλωση τους διεθνώς.

Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα είναι γεγονός! (εικόνες)


Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα είναι γεγονός! (εικόνες)

Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνές κοινό, στην έκθεση EICMA, στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο της Ιταλίας. «Δεν δειλιάζουμε καθόλου, καθώς είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, η τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μοναδική και το έχουν παραδεχθεί όλοι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων