Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

"Απόβαση" δημάρχων στο Αβέρωφ για την παραμονή του θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

undefined
Νέα παράταση στην παραμονή του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» στην Θεσσαλονίκη έως και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ζήτησε αντιπροσωπεία δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το θρυλικό πλοίο.
Οι δήμαρχοι, συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα, ξεναγήθηκαν στο στολίδι του Πολεμικού Ναυτικού από τον αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο και γνώρισαν από πρώτο χέρι την ένδοξη ιστορία του πλοίου.

"Ανακάλεσε μνήμες σημαντικές για όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ελληνικό λαό και ζητήσαμε να παραμείνει στην πόλη μας έως και τα Χριστούγεννα" τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Νέαπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε: "Μας εμψυχώνει με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Είναι η Ελλάδα και σε ήρωες, όπως τον Αβέρωφ, χρωστάμε πολλά".
Τέλος, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος αναφερόμενος στην ιστορία του θρυλικού πλοίου υπογράμμισε: "Ήταν ανοιχτά του Στρυμώνα και βομβάρδιζε τις θέσεις των Βουλγάρων στο Τύμβο Καστά και στο λόφο 133. Για μας η παρουσία του έχει ιδιαίτερο συμβολισμό".
Η επίσκεψη έρχεται ως συνέχεια της επιστολής και των 38 δημάρχων της ΠΕΔ-ΚΜ, η οποία εστάλη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό του ΓΕΝ και τους βουλευτές των κομμάτων στην Π.Κ.Μ.
Η αντιπροσωπεία δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας δώρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό μια εικόνα της Παναγίας.
Δείτε το υλικό του thestival:





http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου