Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 30-10-2017



Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, και την κεντρική και δυτική Μακεδονία. Στις ίδιες περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 13 έως 19, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 22.

Τα παιδιά πατάνε πάνω στα δικά μας χνάρια. Κι αυτό είναι ευθύνη!



Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Δύσκολος και απαιτητικός ο ρόλος του γονιού, αλλά και μοναδικά όμορφος. Είναι υπέροχο να βλέπεις το μικρό πλασματάκι που έφερες στον κόσμο να μεγαλώνει, να ανθίζει και να ωριμάζει. Ένα μεγάλωμα γεμάτο με στοργή κι αγάπη. Γεμάτο με όνειρα και προσδοκίες. Γεμάτο με γέλιο και καρδιοχτύπι.

ΤΑ 23 «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Σκέφτηκα, μέρα που 'ναι, να επιχειρήσω, μεσάνυχτα Παρασκευής, ξημερώματα εθνικής εορτής, να καταγράψω όσα «όχι» θα πρέπει να πούμε σήμερα οι Έλληνες.
1) Όχι σε νέο μνημόνιο. Θα ήταν ολοκληρωτική εθνική ...
καταστροφή εάν τον Αύγουστο του 2018 αντί για έξοδο από το Πρόγραμμα Διάσωσης υπογράφαμε τη συνέχισή του. Επείγει να αποδράσουμε από το δημοσιονομικό λοιμοκαθαρτήριο.
2) Όχι σε νέα μέτρα που περικόπτουν εισοδήματα, αυξάνουν την ανεργία και βαθαίνουν την ύφεση. Δεν τα αντέχει όλος ο κόσμος και όχι μόνον οι λαϊκές τάξεις.

Μυητικά τελετουργικά



 «​Σείε! Να σου πω ένα καινούργιο τραγούδι;» Η ανιψούλα, που ξεσκόλισε πια από τον παιδικό σταθμό και καμαρώνει που πάει στο νηπιαγωγείο, ήταν σίγουρη όπως πάντα για την απάντησή μου.
«Αμέ! Αμέσως» της λέω, και η Μυρσίνη πιάνει το ρεπερτόριο της Σοφίας Βέμπο: «Αχ Τσιάνο! Σα τρελασώ, Τσιάνο!» Και γέλια όμορφα την ώρα που περνάει στο «βρε τον φουκαρά! τον μακαρονά!». Αυτό το «μακαρονά», που της φέρνει στο μυαλουδάκι της οικείες εικόνες, το πιάτο με τη μακαρονάδα, είναι ο πιο γερός κρίκος που τη συνδέει με το τραγούδι.

Ιστορική απόφαση με τρομαχτικές συνέπειες: Η Κύπρος προχωρεί σε μονομερή οριοθέτηση ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ Ελλάδα!

Άλλο νόημα και ενδιαφέρον αποκτά πλέον η αποστολή του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, στην Τουρκία και η επερχόμενη κάθοδος του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα καθώς όπως αποκαλύπτεται με την κίνηση της η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στην κατάθεση συντεταγμένων για καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για τη βόρεια περιοχή της σημαίνει ότι κάνει, αυτομάτως, και μονομερή οριοθέτηση με την Ελλάδα!

Μια Διδακτική Ιστορία (Δέκα Συμμαθητές Από Το Γυμνάσιο…)



Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από 30 χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€.

Συνελήφθη 29χρονος για την επίθεση στον Παπαδήμο και τα τρομοδέματα σε Ευρωπαίους αξιωματούχους

Εναν 29χρονο συνέλαβε το πρωί του Σαββάτου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχει χρόνος...



«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή στη χώρα που να μην έχει πρόβλημα! 3.000.000 ανθρώπους τούς κυνηγάει η Eφορία, 2.000.000 ανθρώπους τούς κυνηγάει το ΙΚΑ, άλλα 2.000.000 ανθρώπους τούς κυνηγάει ο ΦΠΑ ...
και όλους μαζί τους κυνηγάει ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ούτε στα έξοδα δεν μας επιτρέπουν να τον περνάμε...

Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για όσους δεν διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό

Σχεδιάζετε να προχωρήσετε στην πώληση ακινήτου; Θα πρέπει υποχρεωτικά εκτός από φορολογική ενημερότητα και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη σύναψη του συμβολαίου να διαθέτετε και ενεργειακό πιστοποιητικό.

Τα πρόστιμα μάλιστα για όλους όσοι δεν συμμορφωθούν ξεκινούν από 1.000 και φτάνουν μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Αγόρασαν αυτοκίνητο σ' έναν άγνωστο για να μην περπατάει 2,5 ώρες για τη δουλειά του!

Είναι από αυτές τις ιστορίες που λες υπάρχει ανθρωπιά. Ένα ζευγάρι δεν άντεχε στην ιδέα πως ένας άνδρας περπατάει 2,5 ώρες για να πάει στη δουλειά του και του αγόρασαν αμάξι!

Μία μέρα αυτό το ζευγάρι προθυμοποιήθηκε να γυρίσει έναν ξένο σπίτι του. Γυρνούσε από τη δουλειά του και τους εξήγησε πως κάθε μέρα χρειάζεται να περπατάει 2,5 ώρες για να δουλέψει. Ακόμα και με χιόνια ή βροχές...

Άρχισαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων

Ξεκινούν αύριο οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο με το ντεμπούτο να γίνεται το μεσημέρι από το λιμάνι της Κέρκυρας. 
Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, αναμένεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του στο Ιόνιο με προορισμό από Κέρκυρα σε Παξούς, αλλά και άλλα νησιά, ακόμη και στην Πάτρα.