Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 24-10-2017



Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι, θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αναπτυχθούν ομίχλες, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να χαίρονται χωρίς φθόνο για την ευτυχία των φίλων τους



Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από τη φιλία. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τη χρειάζεται στη ζωή του.

Που να μην έχει δώσει κομμάτια του εαυτού του στ’ όνομά της.
Γιατί όταν είναι αληθινή, έχει την ικανότητα να ξεγυμνώνει χαρακτήρες και να γεμίζει ψυχές. Να γίνεται αισθητή ακόμη κι όταν επικρατεί η απόλυτη σιωπή, γιατί πολύ απλά μπορεί να εκφραστεί χωρίς την παρουσία λέξεων.

"Σνομπάρουμε" συστηματικά πλέον την ελληνική γλώσσα ακόμη και στον Πολιτισμό?



Ζούμε στην Ελλάδα; Έχουμε την Ελληνική Γλώσσα; Πολλές ξένες χώρες χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις (κυρίως σε επιστήμες) από ελλείψεις στις δικές τους;...
Έχουμε τις κατάλληλες ελληνικές λέξεις για προβολή κάθε δραστηριότητας πολιτιστικής, αθλητικής ή μη σε τούτη την χώρα;

Σε όλες αυτές και πολλές παρόμοιες ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι «ΝΑΙ»… 

Πρόπολη: Τα 11 Απίθανα Οφέλη για την Υγεία



Υπάρχουν διάφορα προϊόντα που προέρχονται από κυψέλες μελισσών τα οποία έχουν μελετηθεί, συμπεριλαμβανομένης της πρόπολης. Η πρόπολη είμαι μια ρητινώδης, κολλώδης ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να ενώσουν τα υλικά των κυψελών τους, σε συνδυασμό με το κερί μέλισσας και άλλες ρητινώδεις εκκρίσεις από τους φλοιούς των φυτών.

Πού θέλουν να αγοράσουν οι ξένοι ακίνητα στην Ελλάδα - Οι top αγγελίες



Της Στεφανίας Σούκη
Υπερδιπλάσια ή αλλιώς στο +126% σε σχέση με πέρυσι είναι τα αιτήματα από ξένους που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στη χώρα μας, γεγονός ...
το οποίο η αγορά αποτιμά θετικά έστω κι αν λείπουν τα στοιχεία για το πόσα τελικά από αυτά τα αιτήματα μετουσιώνονται τελικά σε πραγματικές αγοραπωλησίες.
Τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσίασε στο συνέδριο της Prodexpo ο κ. Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας www.spitogatos.gr,

Οι περικοπές των συντάξεων στήνουν τις κάλπες



 Τι βγάζουν οι πρόβες στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για όσα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση: λίγο μετά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 2018...
οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους τις μειώσεις ως 22% στις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019. Θα το αντέξει αυτό ο Αλ. Τσίπρας; 

Αναδρομικά για πρώην βουλευτές: 160 θα πάρουν πάνω από 15 εκατ. ευρώ

«Μποναμά» ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές, που δικαιώθηκαν δικαστικά για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Οι διαδρομές των ναρκωτικών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη



Το εμπόριο ναρκωτικών είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο, αφού αποτελεί την πιο επικερδή μορφή παράνομων επιχειρήσεων, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα μισά έσοδα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, με την κοκαΐνη και την ηρωίνη να έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη από μικρούς και μεγάλους που πήγαν να δουν το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το θωρηκτό θα παραμείνει στη συμπρωτεύουσα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης, καθώς μέσα σε εννιά μέρες πήγαν να το δουν 27.000 άνθρωποι.

H χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο δεν είναι αυτή που νομίζετε



Και όμως η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στον κόσμο δεν είναι ούτε η Κίνα ούτε οι ΗΠΑ, όπως ενδεχομένως να περίμενε κάποιος, αλλά η Νότιος Κορέα. Και στη δεύτερη θέση η Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γράφημα που δημοσιεύει η γερμανική Handelsblatt, η Νότια Κορέα διαθέτει 8.134.500 στρατιώτες και η Β. Κορέα 7.679.000. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ρωσία, στην έκτη η Κίνα και στην έβδομη οι ΗΠΑ.

Πήγε να Παντρευτεί με… ποδήλατο συνοδευόμενος από τους μαθητές του (ΦΩΤΟ)

Ένας γάμος που άφησε το δικό του αποτύπωμα τελέστηκε σήμερα στη Νεάπολη Λασιθίου. Γαμπρός ήταν ο προπονητής Νίκος Ταμπακάκης που πηγε στην εκκλησία με το… ποδήλατο συνοδευόμενος από τους μαθητές και φίλους τους.
Ο κ. Ταμπακάκης ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του Δήμητρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων