Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 20-10-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές γενικά νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου, περιμένουμε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Το πλοίο που βυθιζόταν και η βάρκα που χωρούσε μόνο ένα άτομο

Μια δασκάλα που δίδασκε στην τάξη της, αποφάσισε να πει στα παιδιά μια καταπληκτική ιστορία.
Η ιστορία της μιλούσε για ένα κρουαζιερόπλοιο που βυθίζονταν και για ένα ζευγάρι που προσπαθούσε να σωθεί μπαίνοντας σε μια σωστική λέμβο. Δυστυχώς όμως ανακάλυψαν ότι στη βάρκα υπήρχε χώρος μόνο για ένα άτομο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ήθελε να διδάξει στα παιδιά της η δασκάλα με αυτή την ιστορία..

Κατέθεσες πινακίδες και το παράτησες;

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσατε να καταθέσετε πινακίδες στο αυτοκίνητό σας, για να μην σας φάει μια περιουσία όταν το ξαναβγάλετε στο δρόμο.

Ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια είναι η απόσυρση πινακίδων από τα οχήματα με αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη ακινησία τους. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί, όμως επειδή το αυτοκίνητό μας αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και φυσικά δεν θέλουμε να χάσει την αξία του,

Έξοδος από τον τάφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Κίναιδων !



Διαβάστε τι γράφει για την Εωσφορική Ευρώπη ο άγιος  Νικόλαος Βελιμίροβιτς, ο οποίος έζησε την σύγχρονη σχετικά Ευρώπη:
 "Πού το σκοτάδι είναι πιο βαθύ;
     Εκεί που λάμπει το πιο μεγάλο φως και ύστερα σβήνει.

     Σε μια πλατεία, που φωτίζεται με εκατοντάδες χιλιάδες λάμπες, τη στιγμή που σβήνουν όλες οι λάμπες, τότε το σκοτάδι είναι πιο βαθύ.
     Πότε το σκοτάδι είναι πιο βαθύ; Την νύχτα λίγο πριν ξημερώσει.

Μερομήνια 2018: Τι καιρό θα κάνει το χειμώνα; Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια;



Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Τα “ημερομήνια” ή και μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “ημερομήνια”

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»


Πλήθος κόσμου συρρέει στο ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς περισσότερα από 18.000 άτομα κάθε ηλικίας από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το επισκέφθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.
Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου χιλιάδες επισκέπτες έχουν βρεθεί στο κατάστρωμα και τους χώρους του «θωρηκτού της νίκης».

Eurostat: Κακοπληρωμένες, άνεργες και νοικοκυρές οι Ελληνίδες

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών περιλαμβάνει το νέο ψηφιακό δημοσίευμα της Eurostat «Η ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη – στατιστικά πορτραίτα», σε συνεργασία με τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών της ΕΖΕΣ.

Το δημοσίευμα ανακοινώνεται σήμερα ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε 24 γλώσσες, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στατιστικής (20 Οκτωβρίου).

Πατρινός ξεσκέπασε τις... τυχαίες μετρήσεις και τα «σφάλματα» στο λογισμικό χρέωσης της ΔΕΗ!



Ένας Πατρινός αποδεικνύει ότι το να ψάχνεις και να μην δέχεσαι αδιαμαρτύρητα και δίχως έλεγχο τους λογαριασμούς που έρχονται μέσα σε ωραίους φακέλους με την υπογραφή της… ΔΕΗ και άλλων αναλόγων επιχειρήσεων που διεκδικούν το αλάθητο, μπορεί να σε οδηγήσει σε συμπεράσματα που ανοίγουν το δρόμο για μεγάλη κουβέντα σχετικά με το πώς και με ποιούς όρους γίνεται η καταμέτρηση και η κοστολόγηση του ρεύματος στα βληθέντα από την κρίση ελληνικά νοικοκυριά εν έτει 2017, αλλά και την κλοπή που γίνεται στους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Αφαίρεση άδειας σε όσους μιλούν στο κινητό ή πετούν έξω τσιγάρα, στον νέο ΚΟΚ

Αφαίρεση άδειας σε όσους μιλούν στο κινητό ή πετούν έξω τσιγάρα, θα προβλέπει ο νέος κώδικας ΚΟΚ

Ο  Χρήστος Σπίρτζης, επανέλαβε την αυστηροποίηση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα για παραβάσεις που ακόμη και θα στερούν την άδεια σε οδηγούς.

Πόσα κιλά φαγητού πετάει στα σκουπίδια μια μέση ελληνική οικογένεια

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 5 - 17 ετών πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 - 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια.

Κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία για όσους προκαλούν θανατηφόρα τροχαία



«Αύξηση του χρόνου αφαίρεσης διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σχετικά με τις διατάξεις στο νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, με στόχο τη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9»

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων