Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 18-10-2017



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές γενικά νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι κοινωνιοπαθείς και οι ναρκισσιστές για να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθησή σας


Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ ενός κοινωνιοπαθούς κι ενός ναρκισσιστή∙ οι κοινωνιοπαθείς θέλουν να ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής του άλλου, ενώ οι ναρκισσιστές λατρεύουν να έχουν όλη την προσοχή και τον χρόνο του άλλου για τον εαυτό τους.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως γνωρίζετε κάποιον που θα μπορούσε να είναι κοινωνιοπαθής ή ναρκισσιστής;

Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat – Σε συνθήκες φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα, Δευτέρα (16/10/2017) στη δημοσιότητα η Eurostat.

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις



Η δεύτερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του 2017 ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι κάθε έτος υπάρχουν δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, πέραν των γνωστών χειμερινών και εαρινών εκπτώσεων.

Για το φθινόπωρο του 2017, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου αλλά είναι πιθανόν – καθώς το επιτρέπει η νομοθεσία- να ξεκινήσουν και δυο ημέρες νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία θα καθοριστεί με ανακοίνωση από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως προσεχές διάστημα.

Άρειος Πάγος: Ηχηρό «όχι» σε απαλλακτικό βούλευμα για παιδόφιλο!



Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε βούλευμα το οποίο αποφάνθηκε να μην
γίνει κατηγορία σε βάρος ενήλικα για τις κατ΄ εξακολούθηση πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης 12χρονου ανηλίκου, με την εισαγγελική λειτουργό να ζητά την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.
Κατόπιν αυτού, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το εν λόγω βούλευμα δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Επίσης, έχει πλημμέλειες, ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς δεν έλαβε υπόψη του ουσιαστικές καταθέσεις και ειδικά του ανήλικου.

Γιατί "θερίζουν" οι αλλεργίες στη Θεσσαλονίκη



Τέλος στις φυτεύσεις κυπαρισσοειδών πρέπει να μπει στη Θεσσαλονίκη καθώς η γύρη που παράγουν έχει ξεπεράσει τα όρια προστασίας της δημόσιας υγείας. Την επισήμανση έκανε η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Δέσποινα Βώκου , μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη", που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου, στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων της Σχολής.

Πότε οι Δήμοι μπορούν να σας μπλοκάρουν το ΑΦΜ ή να δεσμεύσουν τον λογαριασμό σας;

Με δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού ή και δέσμευση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών στους δήμους της χώρας.

Μάλιστα στο επόμενο βήμα ακολουθούν οι κατασχέσεις. Μόνο στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», ένα εκατομμύριο οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατομμύρια ευρώ αφορούν απλήρωτες κλήσεις.

Ιδού που οδήγησαν την Ελλάδα οι δανειστές: Ζει στην εξαθλίωση το 35,6% των Ελλήνων!


Ιδού που οδήγησαν την Ελλάδα οι δανειστές: Ζει στην εξαθλίωση το 35,6% των Ελλήνων!

Σε πρωτοφανή επίπεδα έχει φτάσει η φτώχια στην Ελλάδα καθώς έχουν φτωχοποιηθεί πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι ένας στους τέσσερις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008 όταν και ξεκίνησε η κρίση

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη η Κατερίνα Στεφανίδη

Με το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της Ευρώπης για το 2017 τιμήθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στο Βίλνιους.
«Μόνο η υποψηφιότητα και το γεγονός ότι έφτασα στο top3 της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον προπονητή μου. Δείχνει τη σημασία της σταθερότητας που έχω δείξει τα τελευταία χρόνια και βέβαια επιβεβαιώνει ότι αυτή η σταθερότητα αναγνωρίζετε σε υψηλό επίπεδο» δήλωσε αρχικά για τη βράβευσή της η Στεφανίδη και συμπλήρωσε:

Σαρωτικές αλλαγές στον ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το... εισόδημα!



Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε, μιλώντας στο... ιδιόκτητο κανάλι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.

Επιστρέφεται μέρος της εκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μετά την καταδίκη του ΥΠΟΙΚ από το ΣτΕ

Τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή αντισυνταγματικής διάταξης και συγκεκριμένα του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος το καλύπτει επικαλούμενος ανάλωση κεφαλαίου που αποταμιεύθηκε ή συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα έτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων