Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι κοινωνιοπαθείς και οι ναρκισσιστές για να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθησή σας


Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ ενός κοινωνιοπαθούς κι ενός ναρκισσιστή∙ οι κοινωνιοπαθείς θέλουν να ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής του άλλου, ενώ οι ναρκισσιστές λατρεύουν να έχουν όλη την προσοχή και τον χρόνο του άλλου για τον εαυτό τους.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως γνωρίζετε κάποιον που θα μπορούσε να είναι κοινωνιοπαθής ή ναρκισσιστής; Η πιθανότητα είναι μεγάλη και ίσως δεν μπορέσετε να το καταλάβετε μέχρι να σας το πουν ευθέως, ή να ενεργήσουν ως συνεπείς κοινωνιοπαθείς, ή ναρκισσιστές.
Ωστόσο και οι δύο, τόσο οι ναρκισσιστές όσο και οι κοινωνιοπαθείς μιλούν την ίδια γλώσσα για να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς.
Διαβάστε κάποιες δηλώσεις που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να σας τρελάνουν:
1. Σιχαίνομαι τα δράματα: Ακόμη κι αν δηλώνουν ότι μισούν τα δράματα, είναι εκείνοι που περιστοιχίζονται τα δράματα, ζουν μέσα σε ένα δράμα. Προσελκύουν και δημιουργούν ανούσιες καταστάσεις, πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και καταλήγουν να καθιστούν τον άλλον θύτη αυτού του δράματος.
2. Είσαι τρελλός/διαταραγμένος/ανίητος/ζηλιάρης//αλλαζονικός/πικρόχολος κ.ο.κ.: Αυτός ο καταιγισμός από επιθετικούς προσδιορισμούς ξεκινάει όταν οι σχέσεις τους μαζί σας αρχίζουν να διαταράσσονται. Θα σας ρίξουν την ευθύνη με πολύ μεγάλη άνεση. Αυτό όχι μόνο αφήνει ανέπαφο το ηθικό τους, αλλά καθιστά τον άλλον δυστυχή και ένοχο. Λόγω των ενοχών που αισθάνονται οι άλλοι, συνήθως ενδίδουν και υπόσχονται στους ναρκισσιστές και τους κοινωνιοπαθείς πράγματα, όσο παρανοϊκά κι αν είναι αυτά.
3. Είσαι πολύ ευαίσθητος: Θα σας γεμίσουν με τεράστια φροντίδα και προσοχή, ωστόσο κάποιες φορές σας αγνοούν περιμένοντας να αντιδράσετε. Μόλις εσείς αντιδράσετε, θα σας χλευάσουν ή θα προσπαθήσουν να σας πατρονάρουν επειδή θεωρούν ότι αναζητάτε συνέχεια την προσοχή, είστε προσκολλημένοι, ή πολύ ευαίσθητοι. Εδώ, ας κάνουμε μια παύση και ας πούμε το εξής με βεβαιότητα – Δεν υπάρχει η έννοια της υπερευαισθησίας. Εάν αισθάνεστε κάτι παραπάνω για έναν άνθρωπο, εάν ενδιαφέρεστε λίγο παραπάνω από το «φυσιολογικό», δεν είναι αμαρτία. Και τελικά, ποιος είναι αυτός που θα ορίσει τις είναι το «φυσιολογικό»;
4. Δεν είναι αυτό που νομίζεις, με παρεξήγησες: ο καθένας από εμάς μπορεί να παρεξηγήσει τον άλλον, κι αυτό μπορεί να συμβεί αρκετές φορές. Ωστόσο, οι ναρκισσιστές και οι κοινωνιοπαθείς σκοπίμως σας χτυπούν εκεί που σας πονάει περισσότερο. Επίσης, εάν αντιδράσετε τότε θα ρίξουν πάνω σας όλες τις ευθύνες χωρίς καμία αιδώ. Αυτό ονομάζεται gaslighting–συναισθηματικός εκβιασμός, δηλαδή κάνουν κάτι που ξέρουν ότι θα ταράξει τον άλλον και όταν το θύμα αντιδράσει, προφανώς, τότε ξαφνικά θα κάνουν τον άλλον να φανεί ως το χειρότερο άτομο που υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη.
5. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Οι ναρκισσιστές και οι κοινωνιοπαθείς λατρεύουν την πεποίθηση ότι οι άλλοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εκείνους. Επιπλέον, θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα ώστε οι άλλοι να πιστέψουν αυτόν τον ισχυρισμό. Για αυτούς, αυτό είναι ένα γεγονός, η τελική κατάληξη όλων των ζητημάτων και των συγκρούσεων – το γεγονός ότι ο άλλος πρέπει να αναθεωρήσει, να υποχωρήσει, αλλιώς θα τους χάσουν και θα το μετανιώσουν. Δεν το κάνουν διότι θέλουν να έχουν μια υγιή σχέση μαζί σας. Το κάνουν για να καλύψουν τη δική τους ανάγκη όλα και όλοι να περιστρέφονται γύρω τους και όλοι να ασχολούνται μαζί τους.
Μετά από αυτά, θα πρέπει να καταλάβετε ένα σημαντικό γεγονός: Εμείς οι άνθρωποι δεν μποορύμε να ζήσουμε χωρίς τον άλλον. Η αγάπη και η φροντίδα που μας δείχνει κάποιος μας κάνει να ενεργούμε παράλογα μερικές φορές. Ωστόσο, δεν πρέπει ούτε να είστε θύμα ούτε θύτης. Πρέπει να πιστεύουμε στην αγάπη λίγο περισσότερο, να αφήνουμε κάποια πράγματα πίσω μας να σβήνουν και να τραγουδήσουμε το τραγούδι της ζωής, κι όλα αυτά λίγο παραπάνω!


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου