Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 14-10-2017



Το Σαββάτο 14 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24, ενώ στην Κρήτη και το Ρόδο θα φτάνει τοπικά τους 26 έως 27 βαθμούς.

Το παρελθόν δεν αλλάζει. Έγινε!



Γράφει ο Νίκος Θεοφιλόπουλος.
Κάποτε ρώτησαν έναν σοφό να τους πει τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους. Τους είπε λοιπόν το εξής:
Ένας ναυαγός που ξυπνάει στην παραλία ενός ερημικού νησιού στη μέση του ωκεανού, έχει δυο επιλογές. Να ατενίζει την θάλασσα και να την καταριέται για όσα έχασε κι όσα του πήρε ή να της γυρίσει την πλάτη και να δημιουργήσει καινούργια.

Τα 9 πράγματα που μπορείς να ζητήσεις δωρεάν στο αεροπλάνο αλλά δεν τα ήξερες

Ετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο ταξίδι και αν και έχεις ξοδέψει μία περιουσία στα εισιτήρια του αεροπλάνου, τα φαγητό μέσα είναι από μέτριο ως κακό.

Μία αίσθημα αδικίας αρχίζει να σε κυριεύει και με κάποιον τρόπο θες να ισορροπήσεις τα τόσα έξοδα.

Μην ανησυχείς γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος αλλά 9:Ζήτα κι άλλο αναψυκτικό. Καμία αεροσυνοδός δεν θα σου το αρνηθεί.

Λάρισα: Ξεκινάει η εγκατάσταση προσφύγων -Τους νοικιάζουν σπίτια



Σε διάφορες συνοικίες στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Λάρισας, αναμένεται εντός των ημερών να εγκατασταθούν οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το πρόγραμμα ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.)

Δείτε πώς ο αμερικανικός στρατός ανεφοδιάζει τα B-52 στον... αέρα

Σε ένα εντυπωσιακό video αποκαλύπτεται πώς ο αμερικανικός στρατός ανεφοδιάζει χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη τα B-52, διαδικασία που εξοικονομεί χρόνο, δεν φθείρει τα αεροσκάφη και... κόβει την ανάσα.

Η εν λόγω τεχνική ονομάζεται «flying boom» και είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς και τα δύο αεροσκάφη πρέπει να συντονισθούν.

Μπορεί να ζήσουμε τα αποτελέσματα του Β' παγκοσμίου πολέμου μέσα σε 6 ώρες


Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Άμυνας Γουίλιαμ Πέρι προειδοποίησε ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν εισέλθει σε “νέο Ψυχρό Πόλεμο” και ότι οι σημερινές παγκόσμιες συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικές συγκρούσεις.
Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ του Λουξεμβούργου για την Πρόληψη της Πυρηνικής Καταστροφής στο Παρίσι τη Δευτέρα, ο Πέρι ρώτησε : «Έχουμε ξεχάσει την Κούβα και την πυραυλική κρίση;»

Τι μισθούς παίρνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην Ελλάδα (πίνακας)



Μισθούς βασισμένους στο μισθολόγιο του Δημοσίου παίρνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.
Οι μισθοί των δημοτικών εκπροσώπων είναι καθορισμένοι από σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι μισθοί των αιρετών (δημάρχων, αντιδημάρχων), όσο και οι αντιμισθίες που λαμβάνουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.

Έλληνας κροίσος με 12 γράμματα: Συνταξιούχος με 10 συντάξεις!



Συνταξιούχους που εισπράττουν (νόμιμα) έως και 10 συντάξεις το μήνα αποκαλύπτει το σύστημα ΗΛΙΟΣ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ για τον περασμένο Αύγουστο, 4.173 άντρες και 6.087 γυναίκες άνω των 95 ετών λαμβάνουν κύρια σύνταξη που ανέρχεται σε 814 και 580 ευρώ κατά μέσο όρο. Ωστόσο στο σύστημα αναγράφονται και 684 συνταξιούχοι απροσδιόριστης ηλικίας (!) που εισπράττουν μάλιστα σύνταξη ύψους 926 ευρώ, μεσοσταθμικά.

Πρωτιά της Ελλάδας σε ποσοστό παχύσαρκων αγοριών στην Ευρώπη

Τη μεγαλύτερη αναλογία παχύσαρκων αγοριών στην Ευρώπη (16,7% του πληθυσμού) έχει η Ελλάδα σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας.

Η Μάλτα έχει τα περισσότερα παχύσαρκα κορίτσια (11,3%), η Μολδαβία έχει τα μικρότερα ποσοστά παχυσαρκίας τόσο στα κορίτσια (3,2% του πληθυσμού), όσο και στα αγόρια (5%).

Ακόμα μία πρωτιά για τη χώρα μας! Πόσο δουλεύουν οι Ευρωπαίοι, πόσο οι Ελληνες!!!

Είμαστε οι πιο δουλευταράδες με 39 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν μόλις 26! - Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώτοι οι Μεξικανοί με 43 ώρες εργασίας (ποια σιέστα;)

Έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα στην Ευρώπη δημιούργησε ο γλωσσολόγος και μαθηματικός Jakub Marian.

Εκπληκτικό: Δείτε την αρχαία ελληνική ευχή της μάνας στον γιο – Έξι λέξεις μόνο φωνήεντα!!



O συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε:

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».
Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

«OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ», που σημαίνει: «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα!».

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων