Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 13-10-2017



Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν αρχικά στα βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 26, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 14 έως 24, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 26.

Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον άνθρωπό σου.



Της Στεύης Τσούτση.
Να βρίσκεις χρόνο για εκείνον που ονομάτισες άνθρωπό σου.
Να του χαρίζεις στιγμές, να του χαρίζεις αισθήματα.
Μη χάνεσαι μέσα στο χάος της καθημερινότητας, μην τρέχεις μόνο για να προλάβεις τους λογαριασμούς που σε πνίγουν.
Καλές και οι δουλειές αλλά σε χρειάζεται κι εκείνος.
Μην του δίνεις έναν ίσκιο να αγαπάει. Μείνε στη ζωή του όπως σε ήξερε, όπως πρέπει να σε ξέρει.
Να είσαι εκεί. Να τον αγαπάς, να τον στηρίζεις, να τον κανακεύεις. Μα δε φτάνει μόνο αυτό.

Ένα κουταλάκι κουρκουμά τη μέρα, ισοδυναμεί με μια ώρα άσκησης στο γυμναστήριο. Ποια άλλα οφέλη έχει

Ο κουρκουμάς είναι η κίτρινη σκόνη που δημιουργείται, όταν θρυμματίζουμε το κοτσάνι του φυτού curcuma longa.
Ο τροπικός θάμνος είναι συγγενικό φυτό με την πιπερόριζα, με καταγωγή από την Ασία, την Ινδία και την Ινδονησία.
Η έρευνα
Σε πρόσφατη έρευνα που διήρκησε 8 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ - Ας φύγουν να τελειώνουμε......



γράφει ο Νίκος Κούτρικας*

Η χώρα βρίσκεται σε βαριά κρίση. Τίποτα από όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά ο κ.Τσίπρας και ο Σύριζα δεν έγινε πράξη.

Μας είπαν σκίζουμε το μνημόνιο έφτιαξαν ένα νέο δικό τους.
Μας είπαν κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη νομοθέτησαν τους αυτόματους πλειστηριασμούς.

Νέα απάτη με αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό - Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί


undefined

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των πολιτών για κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από αριθμούς του εξωτερικού.
Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες πολίτες με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.

ΟΑΕΔ: Όλη η εγκύκλιος για το εποχικό επίδομα 2017 - Ποιοι το δικαιούνται

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην παρ 1 του άρθρου 22 του Ν 1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα.

Στην παραπάνω διάταξη ανήκουν και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΑΕΔ: Επτά προγράμματα για 81.000 ανέργους

Επτά νέα προγράμματα θέτει σε εφαρμογή εντός του επόμενου 6μηνου η διοίκηση του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Τα νέα προγράμματα θα δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης για 81.000 ανέργους.
Ξεχωρίζουν το πρόγραμμα για τα “μπλοκάκια” - επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε μισθωτούς με σχέση εξαρτημένης εργασίας – όπως επίσης και το πρόγραμμα για την επιδότηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού σε πολύ μικρές επιχειρήσεις:

Τι αλλάζει στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Τέρμα το 1,1 ευρώ στα ακυρωτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ και στο καθεστώς που υπήρχε να μη δίνονται ρέστα από τα ακυρωτικά μηχανήματα. Θα υπάρχει ενιαία τιμή στα εισιτήρια που εκδίδονται από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Επίσης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, αλλά πολίτες δεν έχουν να φάνε



Η εφημερίδα Die Zeit σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, με τίτλο «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πολλοί πολίτες όμως δεν μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον ιστότοπό της αναλυτικά στο φιλανθρωπικό έργο του αυστριακού Έρβιν Σριμφ, ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο συχνότερα μπορεί από την Αυστρία με βαν, από φάρμακα και παιδικές τροφές μέχρι πάνες και ιατρικά μηχανήματα.

Τέλος ο Ντάισελμπλουμ

Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή της Ολλανδίας όταν αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε σε σημερινή επιστολή του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το Εργατικό κόμμα του Ντάισελμπλουμ υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές της 15ης Μαρτίου και δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση, με τη συμφωνία για το σχηματισμό της να επιτυγχάνεται μόλις αυτή την εβδομάδα ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων.

Τούρκοι, Κινέζοι και Ρώσοι επένδυσαν 1,1 δισ. ευρώ σε ακίνητα και πήραν «χρυσή βίζα»



Ιδιαίτερη απήχηση φαίνεται πως έχει το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» καθώς από το 2013 ως σήμερα, 2.014 πολίτες τρίτων χωρών επένδυσαν σε ακίνητα στη χώρα μας και έλαβαν άδεια παραμονής.
 Το πρόγραμμα παρέχει άδειες παραμονής σε όσους επενδυτές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αγοράσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, ενώ τα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων υπολογίζονται σε πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων