Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 5-10-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη),

Μάθε να λες πολλά όχι.



Σταμάτα να είσαι ψευτο-καλούλης!
Γίνε σκληρός, δηλαδή αληθινός, πρώτα με τον εαυτό σου.
Συνεπής, υπεύθυνος, στοχευμένος, λιτός, φλογερός, άπληστος και μαζί ολιγαρκής.
Κάθε στιγμή ζωής είναι μια μάχη, μια απόφαση, μια γεμάτη νόημα επιλογή.
Μην υποτιμάς καμιά στιγμή, κανένα σου λόγο, καμιά σου σκέψη, κανέναν και τίποτα.

Κορυφαίος προορισμός για σπουδές η Θεσσαλονίκη

Την προσέλκυση νέων ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη και την ανάδειξη της πόλης ως "υπερδύναμη" της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επιθυμεί μέσω του προγράμματος "Study in Thessaloniki" η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.
'Οπως είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η Θεσσαλονίκη βάσει ερευνών θεωρείται -όπως αυτή του πανεπιστημίου του Μονάχου- ως ο κορυφαίος προορισμός για να σπουδάσει κανείς.

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
Στα Δημοτικά Σχολεία καταργήθηκε η έπαρση της σημαίας. Ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Εσωτερικών ζητεί να καταργηθεί και η πρωινή προσευχή στα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την πρόταση να αλλάξει το άρθρο 16, παράγραφος 2, του Συντάγματος.

Στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. η πρώτη διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας



Χωρίς την διενέργεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης σε Δημόσιο Νοσοκομείο


Για πρώτη φορά Πανελληνίως, σήμερα 2/10/2017 πραγματοποιήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς την διενέργεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης με την τεχνική mitra clip.

20.000 δρομείς στον εφετινό «Νυχτερινό» της Θεσσαλονίκης!

 
Σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη εν όψει του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου 2017. 


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου με το ρεκόρ των 20.000 δρομέων να έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας.

Από την Πέμπτη οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών



Πώς γίνεται η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή
Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. 
Στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Τώρα η δωδεκάχρονη καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που της έγραψε ο παππούς της

Στα δίχτυα της εφορίας βρέθηκε ένα 12χρονο κορίτσι από το
Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ.

Η 12χρονη έλαβε ειδοποιητήριο σύμφωνα με το οποίο καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ένα αγροτεμάχιο που της έγραψε ο παππούς της όταν γεννήθηκε. Την υπόθεση αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη και σύμφωνα με το ειδοποιητήριο το οποίο έλαβε είναι υποχρεωμένη να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3,84 ευρώ για ένα μικρό ακίνητο που της έγραψε ο παππούς της, όταν η μικρή ήταν 6 μηνών.

Θεσσαλονίκη: Από Όλυμπος Νάουσα μέχρι… αρκουδιάρηδες - Σπάνιες φωτογραφίες!

Σπάνιες φωτογραφίες σε νέο φωτογραφικό λεύκωμα
«Μέχρι και τη δεκαετία του 1960 πολλοί "αρκουδιάρηδες" τριγυρνούσαν στους δρόμους και τους μαχαλάδες της Θεσσαλονίκης. Άγριος βασανισμός για την άμοιρη αρκούδα (πώς κοιμάται ο γέρος με τη γριά;), επάγγελμα για τους γύφτους, τρόπος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους» (Κείμενο: Περικλής Σφυρίδης)

4 Καύσιμα στη «μάχη» της θέρμανσης!!!

Τέσσερα καύσιμα ρίχνονται στη μάχη της θέρμανσης φέτος το χειμώνα: Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Υγραέριο & Ηλεκτρικό Ρεύμα ! Διαβάστε τώρα τα υπέρ και κατά κάθε καυσίμου και αποφασίστε πως θα...ζεσταθείτε φέτος!

Ο χειμώνας δοκιμάζει τις αντοχές μας και όλοι κοιτάμε πως θα ζεσταθούμε χωρίς πολλούς μπελάδες αλλά και χωρίς να πληρώσουμε πολλά για τους χειμερινούς μήνες που έχουμε ανάγκη τη θέρμανση του σπιτιού μας.

Νόμπελ Ιατρικής: Μοιράστηκαν το βραβείο 3 ερευνητές – Τι ανακάλυψαν

Τρεις ερευνητές μοιράζονται φέτος το Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας για τη μελέτη τους επί τους μοριακού μηχανισμού που ελέγχει τον κιρκαδιανό ρυθμό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής των βραβείων του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα.
Το φετινό βραβείο Νόμπελ μοιράζονται οι Τζέφρι Χαλλ (Jeffrey C. Hall), Μάικλ Ροσμπας (Michael Rosbach) και Μάικλ Γιανγκ (Michael W. Young).

Τι καιρό θα έχουμε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια

Τι καιρό θα έχουμε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια
Τα Μερομήνια είναι μια αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να παρατηρήσουν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.