Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 29-9-2017



Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στην Εύβοια και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία και στις Κυκλάδες, περιμένουμε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται επίσης τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, φαινόμενα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανοικτά. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Μήπως και σωθεί η σχέση



Όχι.
To πρόβλημα δεν είναι η πεθερά σου. Ούτε οι φίλοι του. Ούτε τα αδέρφια της.
Το πρόβλημα δεν είναι οι κακές παρέες ή οι κακές επιρροές.
Το πρόβλημα δεν είναι τα στέκια που συχνάζει, δεν είναι οι ώρες που λείπει από το σπίτι για δουλειές, δεν είναι που αποβλακώνεται μπροστά στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το κινητό του.
Το πρόβλημα είναι στη σχέση σας. Το πρόβλημα είναι μεταξύ σας.

Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;



Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;
Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω video, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.

Eurostat: Από τα πιο γλωσσομαθή παιδιά στην Ευρώπη τα Ελληνόπουλα

  • Από μικρά στις ξένες γλώσσες..

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα παιδιά δημοτικού στην Ελλάδα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς μαθαίνουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, το 84% των μαθητών του δημοτικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαθαίνει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 19 εκατομμύρια μαθητών. 

Ναι, αγαπώ τον εαυτό μου! Εσείς το λέτε εγωισμό, εγώ το λέω αγάπη για μένα!


Έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που κάνουμε το μεγάλο μας βήμα. Σπάμε τα δεσμά που μας κρατάνε φυλακισμένους σε καταστάσεις, οι οποίες μας εγκλωβίζουν και μας βλάπτουν. Αυτή η πράξη της προσωπικής μας απελευθέρωσης πολλές φορές γίνεται αντικείμενο επίκρισης από τους άλλους, εκείνους που τη βλέπουν ως μια εγωιστική  εκδήλωση∙ κι όμως, στην πραγματικότητα είναι μια λαμπερή ένδειξη αγάπης για τον εαυτό μας.

Χάος 30.000 ψευδών δηλώσεων για το επίδομα αλληλεγγύης - Ποιοι κινδυνεύουν ακόμη και με φυλάκιση

  • Ακόμη και με ποινές φυλάκισης απειλούνται περίπου 30.000 δικαιούχοι που προέκυψε ότι είχαν αποκρύψει εισοδήματα για να το λάβουν

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις παρατυπίες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς εννέα μήνες μετά την καθολική εφαρμογή του περίπου 30.000 δικαιούχοι κινδυνεύουν με φυλάκιση και αναδρομική επιστροφή του επιδόματος, λόγω απόκρυψης εισοδημάτων.

Τα θεματικά πάρκα της ΔΕΘ- Helexpo ταξιδεύουν εντός και εκτός συνόρων



Πέντε θεματικά πάρκα, τέσσερις πόλεις, δύο χώρες. Τα θεματικά πάρκα της ΔΕΘ-Helexpo αυξάνονται και εμπλουτίζονται εντός συνόρων, ενώ την ίδια στιγμή ξεπερνούν τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και της χώρας.
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Ρώμη θα υποδεχθούν στο επόμενο διάστημα νέα, αλλά και ήδη επιτυχημένα θεματικά πάρκα του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο της φαντασίας, της αναψυχής και της γιορτής.

Αυτοί είναι ο μέσοι μισθοί μερικής και πλήρους απασχόλησης

Στοιχεία για τον μέσο μισθό έδωσε στη δημοσιότητα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Σύμφωνα με αυτά, στα 51,63 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους
με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.211,56 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση, ανέρχονται στα 23,75 ευρώ και στα 401,97 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις €28 εκατ. για βιώσιμη ανάπτυξη σε 8 δήμους



Για αντιπλημμυρική προστασία, δημιουργία πυρήνων πρασίνου, αλλά και ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η έκδοση των πέντε πρώτων προσκλήσεων του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για έργα σε οκτώ Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι προσκλήσεις διαβιβάστηκαν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και προβλέπουν παρεμβάσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ, στους τομείς της αντιπλημμυρικής προστασίας, της δημιουργίας πυρήνων πρασίνου, των έργων για πράσινα δώματα και κάθετους κήπους και της ανάπτυξης δικτύου ποδηλατοδρόμων. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2017

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διενέργεια του προγράμματος δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας, το Φθινόπωρο του 2017:

Πρωτοφανείς καταστροφές λόγω κακοκαιρίας στη Σαμοθράκη



Ξεκινούν σήμερα οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών των πληγέντων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Σαμοθράκη, από τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται στο νησί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων