Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 24-9-2017



Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων στο Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη στις νησιωτικές και παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές.

Μπροστά σε κάθε σου δίλημμα



Αρχικά, θα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εάν θέλεις. Δεν υπάρχει δεν ξέρω. Δεν υπάρχει δεν είμαι σίγουρος. Ναι ή όχι. Αυτές είναι οι μοναδικές επιλογές σου. Ναι ή όχι.
‘’Θέλω;
Θέλω να το παλέψω, θέλω να το προσπαθήσω, θέλω να το συνεχίσω; Θέλω;’’
Εάν η απάντηση είναι όχι, το πράγμα ξεκαθαρίζει. Τελειώνει εκεί.
Εάν όμως απαντήσεις ναι, τότε θα πρέπει να κάνεις και μια δεύτερη ερώτηση στον εαυτό σου.

Πόσο αμείβεται η Μέρκελ και οι άλλοι πολιτικοί στη Γερμανία;

Ένας στους τέσσερις βουλευτές εισπράττει εκτός της βουλευτικής του αποζημίωσης πάνω από 10.000 ευρώ από παράλληλες δραστηριότητες

Το σύστημα με το οποίο αμείβονται οι κατ' επάγγελμα πολιτικοί στη Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα απλό. Οι Γερμανοί βουλευτές δεν εισπράττουν επισήμως μισθό, αλλά βουλευτική αποζημίωση. Αυτή ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.542 ευρώ μηνιαίως.

Eβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"


undefined

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν οι οικογένειες (ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από το χρόνο τους και να βοηθήσουν τη δράση του οργανισμού που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.

ΚΕΔΕ: Να μην καταθέσουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας


Να μην καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δίνοντας με αυτό τον τρόπο αρνητική απάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο με εγκύκλιο, που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες σε όλους τους φορείς της γενικής κυβερνήσεως, στους οποίους υπάγονται και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ζητούσε να προβούν σε αυτή την ενέργεια.

Tι αλλάζει στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ



    Πληρώνοντας μισό εισιτήριο και χωρίς μαθητικό πάσο μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όσοι είναι κάτω των 18 ετών.
Το παραπάνω αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πώς θα δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό

Μέσα στη μεγάλη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Τσαμουριά μέχρι την Πρέβεζα, αλβανική περιοχή η Δυτ. Μακεδονία, στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας..



  • Επιμένει στην καλλιέργεια του αλυτρωτισμού και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού η αλβανική κυβέρνηση, καθώς και την σχολική χρονιά 2017-2018 τα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές, μεταξύ αυτών και τα παιδιά που προέρχονται από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, συνεχίζουν να αναφέρονται σε «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».

Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία για τα «Δημήτρια»



Θεατρικές παραστάσεις, performans, συναυλίες, εικαστικά, χορός, φωτογραφία και κινηματογράφος, σε ένα σύνολο 42 κύριων δράσεων και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων, συνθέτουν ένα φεστιβαλικό σώμα-ψηφιδωτό των φετινών πολύπαθων 52ων Δημητρίων, που ξεκινούν την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, με μια… επανάσταση (μια εικαστική τιμή στα 100 χρόνια απ’ την Οκτωβριανή Επανάσταση, που αναπαρίσταται ψηφιακά στους χώρους του περιπτέρου 2 της ΔΕΘ-Helexpo) και ολοκληρώνονται μ’ ένα πάρτι στα Σφαγεία. Το μότο της όλης διοργάνωσης είναι «Μια πόλη. Ένας κόσμος».

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Οκτωβρίου 2017

Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2017.

Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη



Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του τότε δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης oi 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για επεισόδια -συνδεόμενα με την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή- που έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2012, στο Δημαρχείο Αριστοτέλη, ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων