Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τσαμουριά μέχρι την Πρέβεζα, αλβανική περιοχή η Δυτ. Μακεδονία, στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας..



  • Επιμένει στην καλλιέργεια του αλυτρωτισμού και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού η αλβανική κυβέρνηση, καθώς και την σχολική χρονιά 2017-2018 τα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές, μεταξύ αυτών και τα παιδιά που προέρχονται από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, συνεχίζουν να αναφέρονται σε «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».


Σύμφωνα μάλιστα με τους συγγραφείς των βιβλίων και το Αλβανικό Υπουργείο Παιδείας, οι «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» καλύπτουν την Δυτική Μακεδονία και όλη την Ήπειρο η οποία παρουσιάζεται ως «Τσαμουριά».

Αν και η Ελλάδα ήταν συνεπής στις διμερείς συμφωνίες που έχουν υπάρξει για αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια και των δυο χωρών όλων των στοιχείων που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως αλυτρωτισμός και υποκρύπτουν βλέψεις έναντι του άλλου(αφαιρώντας κάθε αναφορά σε Βόρεια ήπειρο), η αλβανική πλευρά επιμένει να συντηρεί όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν μια ακραία μορφή αλυτρωτισμού.

Και αυτό το ζήτημα το οποίο δηλητηριάζει με αλυτρωτικά οράματα την νέα γενιά των Αλβανών θα πρέπει να τεθεί επιτακτικά στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών και συγχρόνως να αναδειχθεί και στα Ευρωπαϊκά όργανα κυρίως ενόψει της έκδοσης της νέας Έκθεσης της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Οι σελίδες από τα αλβανικά βιβλία όπως τα παρουσίασε ο «Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914» - Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της «Μακεδονίας» δηλαδή των Σκοπίων.

https://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου