Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 22-9-2017



Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στην Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές έως και αργά το απόγευμα. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τις παράκτιες περιοχές της Θράκης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μόνο τοπικές και παροδικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Εγώ δεν έχω ανάγκη



‘’Εγώ όλα τα μπορώ. Δεν έχω ανάγκη.’’ Έτσι έλεγα στον εαυτό μου και συνέχιζα…
Πίστευα πως ήμουν δυνατός. Πίστευα πως μπορούσα να αντέξω τα πάντα. Να σηκώσω βάρη, να διαχειριστώ καταστάσεις, να κρατήσω ψυχραιμία σε δύσκολες στιγμές. Και πίστευα, πως μπορώ να το κάνω συνεχόμενα, για πάντα.
Έβλεπα τους άλλους ανθρώπους γύρω μου να σπάνε, να κουράζονται και απορούσα. ‘’Μα πως;’’, σκεφτόμουνα…’’Είναι τόσο αδύναμοι;’’, και οφείλω να ομολογήσω πως τους λυπόμουνα και λίγο.

Το αρχαιότερο ποτάμι της Ελλάδας

Ανακάλυψε τέσσερα από τα σημαντικότερα ποτάμια της Ελλάδας. Δες για ποιο λόγο είναι τόσο ξεχωριστά.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 2 Οκτωβρίου στα σχολεία (εγκύκλιος)



Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ...ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!

8ο Διεθνές Συνέδριο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ...ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!
“Ένα όραμα για το 2030»
Το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και κυρίως ...κοινόχρηστο!
Το αυριανό “έξυπνο” αυτοκίνητο δε θα έχει πλέον έναν ιδιοκτήτη αλλά πολλούς και θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να κινείται, ενώ θα πραγματοποιεί τις περισσότερες διαδρομές αυτόνομα, χωρίς ανάγκη οδηγού!

«Ανοίγουν» χιλιάδες θέσεις για μόνιμους & εποχικούς στο Δημόσιο (λίστα)



Με χιλιάδες μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα διάφοροι φορείς, όπως δημαρχεία, υπουργεία, ΔΕΚΟ, ωδεία, παιδικοί σταθμοί, κ.ά.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: διοικητικοί, διανομείς, μηχανικοί, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές μουσικής, βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, προσωπικό καθαριότητας.

Στους 400.000 οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Πότε ξεκινά η αποστολή των προστίμων

Σε περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να αποστείλει εκ νέου τα πρόστιμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις αλλά και η εκκαθάριση του μητρώου.

Τα πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 100 έως και 250 ευρώ θα πιστωθούν στο Taxisnet τις επόμενες εβδομάδες στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Online oδηγός για την τακτοποίηση αυθαίρετων ακινήτων


Online oδηγός για την τακτοποίηση αυθαίρετων ακινήτων

Περιθώριο τουλάχιστον ένα μήνα ή ακόμη και δύο μήνες ακόμη θα έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων ώστε να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες.

Μάλιστα η συγκεκριμένη παράταση θα είναι η 8η κατά σειρά για την τακτοποίηση αυθαιρέτων την οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο



Πρόστιμα στους… θεριακλήδες του δικαστικού μεγάρου επέβαλε μικτό κλιμάκιο-12 άτομα «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να καπνίζουν
Πρόστιμα στους… θεριακλήδες του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης επέβαλε μικτό κλιμάκιο που πραγματοποίησε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν επιβληθεί πρόστιμα -ύψους 50 ευρώ- σε 12 άτομα που «συνελήφθησαν» επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν σε χώρους των δικαστηρίων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα



Ποιοι φοιτητές μπορούν να υπόβάλλουν -κατ' εξαίρεση- από χθες τις αιτήσεις τους
Από χθες 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Τι είναι η ιλαρά; Ποια τα συμπτώματα, ποιοι θεωρούνται ασφαλείς και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν;

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της ιλαράς. Ο ιός εισέρχεται στον οργανισμό από το αναπνευστικό σύστημα και εγκαθίσταται στον αναπνευστικό βλεννογόνο και τους επιχώριους λεμφαδένες όπου και πολλαπλασιάζεται. Από εκεί μεταφέρεται στο αίμα και σε άλλα όργανα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων