Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 20-9-2017



Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται κατά τόπους παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Η θερμοκρασία στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα από 14 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Πελοπόννησο από 16 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34, και στην Κρήτη από 22 έως 37.

Καμιά φορά



Καμιά φορά, το μόνο που χρειάζεται, είναι λίγη ξεκούραση. Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται, είναι να ξαποστάσεις.
Λίγο να κοιμηθείς, να πιείς ένα καφέ, να πας μια βόλτα, να μείνεις λίγο με την οικογένεια, να βρεθείς για ένα τσίπουρο με φίλους.
Απορροφήθηκες από τις έγνοιες, τις δουλειές και τα τρεχάματα, έφτασες στα όρια σου, στο αμήν και τώρα αναρωτιέσαι σε ποιον ψυχολόγο να πρωτοπάς και τι αγχολυτικά να πρωτοπάρεις.

«Ψαλίδι» 50% στο επίδομα θέρμανσης



  • Με το «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ξεκινάει η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της τρίτης αξιολόγησης και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια.

Ποιοι δικαιούνται εποχικό βοήθημα έως 916 ευρώ: Περιπτώσεις και ποσά (λίστα)

Xρηματική ενίσχυση από 300 έως 916 ευρώ αν υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους (μέχρι το τέλος Οκτωβρίου έχουν χιλιάδες άνεργοι, εργαζόμενοι εποχικής απασχόλησης αλλά και κάτοικοι ορεινών περιοχών από όλη την Ελλάδα.

Κάτοικοι περιοχών από όλους τους νομούς της Ελλάδος (πλην Αττικής) μπορούν να κάνουν στα ΚΕΠ την αίτησή τους και να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Υπ. Παιδείας: Απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία





  • Το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεγασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ποιοι και πώς σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή

Σοκ από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών - Ποιοι και πώς σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια τη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Το βούλευμα παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William

ΑΙΣΧΟΣ - ΜΚΟ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑΣ ΜΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ


Ενώ σήμερα είναι η Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, «συμβολική παρέμβαση» (έτσι την λένε τώρα τη βεβήλωση…) στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Eπάνω Σκάλα Λέσβου, έκανε η ΜΚΟ Jugend Rettet e.V.

Και πιο συγκεκριμένα, «έντυσαν» το άγαλμα με τα σωσίβια των «προσφύγων» που καταφθάνουν στη Λέσβο, ενώ σε μήνυμά τους αλλοιώνουν την σημασία του αγάλματος για τον Ελληνισμό και τις θυσίες του:

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων. Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ συμμετοχών στο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»



Παράταση εγγραφών δόθηκε στον Υπερμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», μέχρι να συμπληρωθούν οι τελευταίες 625 θέσεις για ατομικές συμμετοχές παρότι οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές στον αγώνα έχουν ήδη φτάσει τις 4.500 ξεπερνώντας κάθε αρχική πρόβλεψη!

Ο Βασίλειος Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου


undefined

Ο αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου.Ο κ. Πέππας, επελέγη από την κυβέρνηση ως νέος πρόεδρος του Αρειου Πάγου σήμερα, πρώτη ημέρα ενάρξεως του δικαστικού έτους και αναλαμβάνει την προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση από τον περασμένο Ιούνιο, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, της Βασιλικής Θάνου η οποία έμεινε στη θέση της επί δύο χρόνια από το καλοκαίρι του 2015.

Θεσσαλονίκη: Διήμερο αιμοδοσίας στο δημαρχείο Αμπελοκήπων



Διοργανώνεται από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης την Παρασκευή και την Κυριακή
Στο πλαίσιο των τακτικών δράσεων αιμοδοσίας, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης διοργανώνει το πρωί της Παρασκευής 22 και της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο Α' ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10) και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αμπελοκήπων 2ος όροφος) αντίστοιχα. Δίνοντας αίμα χαρίζουμε ζωή. Δίνοντας αίμα μπορεί να σώσουμε τη ζωή κάποιου δικού μας ανθρώπου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων