Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 14-9-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017. Τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα,

Συγχώρα με, εαυτέ μου, για τις φορές που σε αδίκησα!



Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Είναι εύκολο κι ανώδυνο να χρεώνεις σε άλλους ανθρώπους το παράπονο και τον θυμό της ζωής σου. Να ονοματίζεις και να αναθεματίζεις μέσα σου όσους δεν ανταποκρίθηκαν στα συναισθήματά σου ή δε σεβάστηκαν τις ανάγκες σου.

ΟΑΣΘ: Τί ισχύει για τη μετακίνηση των φοιτητών


undefined

Το δικαίωμα να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Οι φοιτητές καλούνται να δείχνουν, κατά τον έλεγχο, την βεβαίωση εγγραφής τους στο οικείο ίδρυμα, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα ήθη στα σχολεία - Στο στόχαστρο οι οικογένειες


Του Άρη Δημόπουλου

Σε ένα νέο περιστατικό που είναι επίκαιρο όσο ποτέ και αφορά τις πλέον κρίσιμες παιδικές ηλικίες, το...εκσυγχρονισμένο κράτος είναι έτοιμο να μάθει στα παιδιά πως έχουν το δικαίωμα...επιλογής του φύλου τους! Μάλιστα κάτι τέτοιο εντάσσεται με γοργούς ρυθμούς στο υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών πολλών σχολείων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, παρά τις μεμονωμένες αντιδράσεις.

Την ίδια εργασία αντέγραψαν 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Την ίδια εργασία αντέγραψαν και παρέδωσαν τον Ιούνιο 106 φοιτητές στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης όπως και η ΠΑΣΠ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή».

15.000 Έλληνες αρνούνται να ...κληρονομήσουν, λόγω κρίσης.

  • «Απεταξάμην» την κληρονομιά εάν έχει ακίνητα φωνάζουν ολοένα και περισσότεροι δικαιούχοι, οι οποίοι σπεύδουν μαζικά στα κατά τόπους ειρηνοδικεία, για να αποποιηθούν τα συγγενικά… δώρα και, άρα, τα βάρη, που τα συνοδεύουν.

«Καμπανάκι» για την αναζωπύρωση της ιλαράς

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση της ιλαράς κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνει ότι «οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους».

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η γιορτή Κρασιού «ΒορΟινά», στο Λιμάνι!




Τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Νέα συσκευή δίνει τον έλεγχο του διαδικτύου στους γονείς

Πολλά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς και τους γονείς σε σχέση με την ενασχόληση των μικρών παιδιών με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, που έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων. Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν καθημερινά τα παιδιά στο διαδίκτυο;
Πώς μπορούν οι γονείς να ελέγχουν ποιες σελίδες επισκέπτονται; Από ποια ηλικία θα πρέπει να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης; Πώς μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν τι βλέπουν και τι αναζητήσεις πραγματοποιούν τα παιδιά τους στο Ίντερνετ;

Χωρίς τρένα η χώρα από το βράδυ της Τετάρτης



Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας, λόγω 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών
Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζει ότι θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ξεκινά η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Λαγκαδά



Ο δήμος Λαγκαδά είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο -Χωρίς τέλη οι συμβάσεις σύνδεσης που θα υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου
Εντός του επόμενου δεκαημέρου πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης– Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για την περίοδο 2017-2021.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων