Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 7-9-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,

Να τους προσέχετε τους χειριστικούς ανθρώπους.



Πως να αντιληφθείτε και πως να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους που σας “χειρίζονται”. Οδηγός εντοπισμού τους , πρόληψη και πρώτες βοήθειες.-Από την Μαρία Λυδία Κυριακίδου
   Όλοι έχουμε βρεθεί γύρω τους.  Κάποιοι ζούμε μαζί τους για χρόνια.
Ακόμη κι αν δε το έχουμε καταλάβει σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί πολύ απλά μερικοί από αυτούς ίσως να ανήκουν στην ίδια μας την οικογένεια, την άμεση ή ευρύτερη, στη λίστα με τους παιδικούς μας φίλους ή ακόμη και σε αυτή με αυτούς που ερωτευτήκαμε.

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας και ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη



Με πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και με ποδηλατοδρομία θα «γιορτάσει» ο δήμος Θεσσαλονίκης, στις 22 Σεπτεμβρίου, την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Η Πολωνία αξιώνει αποζημίωση 1 τρισ. δολάρια από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

  • Θέμα αποζημιώσεων για τις ανεκδιήγητες καταστροφές και τα τερατώδη εγκλήματα που πραγματοποίησαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Βιτόλντ Βαστσικόφσκι, ζητώντας από τη Γερμανία να καταβάλει στη χώρα του ως αποζημίωση πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Ισλάμ και μεταμοντέρνος φεμινισμός



Ναπολέων Λιναρδάτος

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αναμενόμενο οι αυτοαποκαλούμενοι φεμινιστές να είναι τουλάχιστον ιδιαίτερα επικριτικοί στην εξάπλωση του ισλαμισμού στην Ευρώπη
. Δεν υπάρχει στον δυτικό κόσμο ένα κίνημα που να υποσκάπτει την θέση και τα ανθρώπινα δικαιώματα της γυναίκας όσο ο ισλαμισμός, που επιδεικνύει μια πρωτοφανή δυναμική και αυτοπεποίθηση.

Ο Αυστριακός φιλέλληνας που προσέφερε 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στην Καβάλα

Στη μικρή κοινωνία της Χρυσούπολης, στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αποτελούσε «κοινό μυστικό», χρόνια τώρα, η προσφορά αγάπης ενός Αυστριακού φιλέλληνα.
Ονομάζεται Γεώργιος-Θεοδόσιος Τρόμπητερ και πριν από ένα χρόνο περίπου μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και δύο συμπατριώτες του, έφεραν 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης.

ΤΕΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ κ.λ.π



1.  Διαπίστωσα  εφέτος   καθότι  κάτοικος Ηπείρου, μάλιστα σε κομβικό σημείο  του χάρτη , την κίνηση (διαμπερή) από  την περιοχή μου μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων  με πινακίδες   Βαλκανικών χωρών
 εντός  η εκτός Ε.Ε, Τουρκίας , Ρωσίας, Ουκρανίας, Πολωνίας  κ.λ.π.
    Ο αριθμός   των διερχομένων  οχημάτων  σε καθημερινή βάση   από αρχές Ιουνίου  να φτάνει  έως  και το 30%  των εγχωρίων πινακίδων.

Ενεργοποιείται η κινητικότητα στο Δημόσιο. Ποιοι εξαιρούνται



Οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να θέσουν τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Την αυλαία για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο ανοίγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση.

ΑΠΘ: Κρόκος και αλόη στη μάχη κατά του Alzheimer!



Σημαντικές μελέτες για την αντιμετώπιση της νόσου με τη χρήση φυτικών προϊόντων
Στα φυτικά προϊόντα στρέφονται τα τελευταία χρόνια μελέτες για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer. Μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε η χορήγηση 0,125mg κρόκου Κοζάνης ημερησίως στη λειτουργικότητα του εγκεφάλου ατόμων με ήπια νοητική διαταραχή (ΗΝΔ), οι επιστήμονες ερευνούν την επίδραση που ενδέχεται να έχει το αγουρέλαιο, το τσάι του βουνού και ο συνδυασμός αλόης και κρόκου.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι για την Εφορία οι πιο... «πλούσιοι» Έλληνες

Τον τίτλο των «μόνιμων υποζυγίων» των κρατικών εσόδων κερδίζουν επάξια και για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι εμφανίζονται οι πιο «πλούσιοι» Έλληνες επειδή δεν μπορούν ούτε να «προσαρμόσουν» ούτε και να κρύψουν τα εισοδήματά τους.

Τρανή απόδειξη αποτελούν τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το 2016 που διέρρευσαν και δείχνουν μια σκληρή αλήθεια που δεν άλλαξαν ούτε και τα 8 χρόνια σκληρής λιτότητας.

Η 82η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη έκθεση της τελευταίας 10ετίας

Θα θυμίσει στην πόλη κάτι από τα παλιά…
Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας θα είναι η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα θυμίσει στην πόλη κάτι από τα παλιά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων