Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας και ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη



Με πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και με ποδηλατοδρομία θα «γιορτάσει» ο δήμος Θεσσαλονίκης, στις 22 Σεπτεμβρίου, την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα καθοριστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αγίας Σοφίας, όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά και Λεωφ. Νίκης.
Επιπλέον, στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και τερματισμό δύο ώρες αργότερα στο πεζοδρομημένο τμήμα της Αγίας Σοφίας.
‘Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να προωθηθεί η κινητικότητα με εναλλακτικούς τρόπους πέραν της αυτοκίνησης.
Η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο, 16 έως και την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου