Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 3-9-2017



Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο που σταδιακά και έως το μεσημέρι θα επεκταθούν σε όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, και τη Μακεδονία. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και απόγευμα. Από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου και έως το πρωί υπάρχει πιθανότητα για όμβρους ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Στη υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

ΥΜΑΘ: Σύσκεψη για τα αγριογούρουνα που κάνουν… βόλτες στο Σέιχ Σου



Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός των υπουργών Σ. Φάμελλου και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, δήμαρχοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων που προκαλούν προβλήματα σε περιαστικές περιοχές και σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και στην επαρχία Λαγκαδά.

Αυτός που υποχωρεί πρώτος, αγαπάει περισσότερο…

Της Στεύης Τσούτση.
Ένας στο γραφείο κι άλλος στο σαλόνι.
Κι ανάμεσα τοίχοι και σιωπή. Είναι περασμένη η ώρα κι όμως κανείς δεν αποφασίζει να πάει να κοιμηθεί. Δε θέλει να δει τα μούτρα ο ένας του άλλου.
Καυγάς.
Από εκείνους τους άσχημους που δεν έχουν λέξεις. Έχουν μόνο τη γλώσσα του σώματος να βγάζει όλη την ένταση. Δίχως μια φωνή να ξεθυμάνει όσα βράζουν μέσα στον καθένα.

Tο βίντεο που θα αλλάξει μια για πάντα τη συνήθεια σας για τη ζώνη αυτοκινήτου

Για ακόμα μια φορά μια ασφαλιστική εταιρεία επιχείρησε να δείξει μέσα από ένα crash test τι ακριβώς συμβαίνει όταν δεν φοράμε ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ασφαλιστική Co-Op Insurance με έδρα την Βρετανία, αναγκάστηκε να φτιάξει αυτό το βίντεο καθώς, δυστυχώς η μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι μία από τις πιο συνήθεις συμπεριφορές των νέων οδηγών.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Νικολούζος πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού»



Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Νικολούζος προσέφερε το ποσό των 70.335,24 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που καλείται να πληρώσει φέτος η οργάνωση.
Την είδηση ανακοίνωσε η οργάνωση, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Νικολούζο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Art Maisons στη Σαντορίνη, «για την ευαισθησία του και την τεράστια προσφορά του».

Γιατί είναι κολλητικό το χασμουρητό; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράδοξο φαινόμενο

Ότι το χασμουρητό είναι κολλητικό πιθανώς το γνωρίζετε από την εμπειρία σας αλλά έχει αποδειχτεί και σε αρκετές επιστημονικές μελέτες.
Ήταν ωστόσο άγνωστο μέχρι σήμερα ποιοι μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από αυτό το παράδοξο φαινόμενο.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology έρχεται να λύσει μια για πάντα το μυστήριο, καθώς παρουσιάζει ποια περιοχή του εγκεφάλου «ευθύνεται» για το κολλητικό χασμουρητό.

Μήπως τελικά είμαστε, κατά βάθος, χουντικοί και δε το ξέρουμε;


1

Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι η Ελλάδα γνώρισε ένα ανεπανάληπτο οικονομικό θαύμα την περίοδο 1968-1973, με το σταθερότερο νόμισμα του κόσμου και τιμάριθμο της Ευρώπης, με τριπλασιασμό του Εθνικού Εισοδήματος, με μηδενικό πληθωρισμό και
έφθασε να παίρνει βραβεία από τον ΟΟΣΑ(1971-1972), ως η πλέον ταχεία αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία;

Τα Lidl έσβησαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης στο διαφημιστικό τους!

Έντονο «ντιμπέιτ» έχει ξεκινήσει με αφορμή συσκευασίες προϊόντων που διατίθενται από τα Lidl, καθώς η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποφάσισε να... αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης, από φωτογραφία! 

Ο Χριστόδουλος «έβλεπε» την ισλαμική επίθεση από το 1995


Άρθρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δημοσιευμένο τον Οκτώβριο του 1995. Προφητικός για ακόμα μια φορά. Σήμερα, 22 χρόνια ακριβώς μετά η Δυτική Ευρώπη μετρά νεκρούς εις το όνομα του Αλλάχ και η Ελλάδα δέχεται στους κόλπους της συνεχώς μουσουλμανικές ορδές. «Μέ τίς εὐλογίες τῶν ἀφρόνων πολιτικῶν της, πού ἀλείφουν μέ γράσσο τό σχοινί μέ τό ὁποῖο θά κρεμασθοῦμε ὅλοι ἀπό τούς φονταμενταλιστές» όπως πολύ νωρίς έγραψε ο Χριστόδουλος.

Σύλλογος Αρχαιολόγων κατά Κονιόρδου: Είναι persona non grata -Κάποιος να τη σταματήσει

Με τον τίτλο «κάποιος να την σταματήσει», ο Συλλόγος Ελλήνων Αρχαιολόγων, επιτίθεται κατά της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «persona non grata».

Οι Ελληνες Αρχαιολόγοι παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους κρίνουν ότι η Λ. Κονιόρδου «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ευθύνης που της έχει ανατεθεί».

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! «Πάγος και αλάτι»: Νέο διαδικτυακό παιχνίδι όμοιο με την δολοφονική «μπλε φάλαινα»!


παιδι-600x275

Μετά το δολοφονικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», ένα νέο και αρκετό επικίνδυνο κάνει την εμφάνισή του στο internet με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Το νέο αυτό διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχει ήδη αρχίσει να χτυπά την πόρτα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ ΣΕ 140.000 ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν νέα περικοπή-σοκ στο ΕΚΑΣ το 2018, καθώς κόβονται άλλα 238 εκατ. ευρώ από το επίδομα και θα πληρωθούν μόλις 85 εκατ. ευρώ για όσους συνεχίσουν να το λαμβάνουν και την επόμενη χρονιά.
Οι δικαιούχοι σήμερα είναι περίπου 210.000 και θα μείνουν για το 2018 περίπου οι 70.000.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων