Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 2-9-2017



Το Σαββάτο 2 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική από 18 έως 36, στη νότια από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 16 έως 35, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 32.

Πόση άλλη υπομονή;



Ένα πιάτο φακές να θες να φτιάξεις για να φας και πόση προετοιμασία θέλει… Πόση φροντίδα, πόσο κόπο, πόσο χρόνο. Να ψωνίσεις, να καθαρίσεις, να βράσεις, να δοκιμάσεις, να περιμένεις, να δοκιμάσεις ξανά… Και όλο αυτό, χωρίς να ξέρεις αν θα σου πετύχει…
Όταν για κάτι τόσο ευτελές, τόσο ασήμαντο, τόσο ανούσιο, θέλει όλη αυτή τη προσπάθεια, θέλει όλο αυτόν τον χρόνο, σκέψου το πόσο υπομονή χρειάζεται για πράγματα άλλα, μεγάλα, σημαντικά. Για πράγματα που σημαίνουν πολλά για τη ζωή σου.

Πώς μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός – Τί έλεγαν Αριστοτέλης και Πλάτωνας

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

ΤΡΩΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΨΩΜΙ (Βίντεο)



Είναι γεγονός πλέον ότι έχει κατακλυστεί η αγορά μας από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ή αλλιώς GMO που
καταναλώνονται από ανυποψίαστους πελάτες για την προώθηση της ατζέντας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Πέρα όμως από αυτό, τα πράγματα έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, με τρόφιμα τα οποία δεν είναι καν τρόφιμα αλλά περιέχουν ψεύτικες ουσίες.

Διάταξη ανοίγει την πόρτα για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Διάταξη που ανοίγει την πόρτα και για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, μέσω οριστικής κατάργησης των επιπλέον ποσών που εξακολουθούν να εισπράττουν ως προσωπική διαφορά μεταξύ παλαιών και νέων αποδοχών, τόσο οι εν ενεργεία υπάλληλοι όσοι και στρατιωτικοί, δικαστές, καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής


undefined

Τη δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής και μάλιστα για πρώτη φορά στη χώρα μας αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα, στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, καθορίστηκαν τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής.

Το φιάσκο του υπουργείου Πολιτισμού: Απορρίφθηκε η ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ



Με τη φράση «υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες», η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επιχείρησε να δικαιολογήσει το φιάσκο της απόρριψης του φακέλου ένταξης της Αμφίπολης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 από την ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Helexpo Sales: Έρχεται 10ήμερο με εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη – Το ωράριο

Δύο Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
Για πρώτη χρονιά φέτος η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί τη ΔΕΘ με εκπτώσεις στα καταστήματα της πόλης, αλλά και με άνοιγμά τους τις δύο Κυριακές της Έκθεσης.
Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ: «Με βάση το νέο Νόμο 4446/22-12-2016 άρθρο 114 επεκτείνονται τα 10ήμερα των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων σε τριάντα (30) ημέρες από είκοσι (20) ημέρες που ήταν πριν.

Μουσείο φραπέ στη ΔΕΘ, στο μέρος που ανακαλύφθηκε 60 χρόνια πριν

Κρύο καφέ, αμμουδιά και γεύση από καλοκαίρι θα έχει η φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO σκέφτηκε να «δροσίσει» τους επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ και συγχρόνως να τους «ταξιδέψει» στον χρόνο, με μια πρωτότυπη διαδρομή στην ιστορία του καφέ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ...ΩΠΑ-ΩΠΑ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΓΚΥΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ!!!
Δείτε τι γίνεται στα ελληνικά νοσοκομεία! "Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΣΤ (ΚΑΡΔΙΟΤΟΚΟΓΡΑΦΗΜΑ) ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΕΞΑΙΡΕΣΗ: ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"!!!
Ποια εγκύκλιος υπουργείου το λέει αυτό; Θα τρελαθούμε! Είμαστε...

Η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, αποφάσισε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων
τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Καλό Μήνα και καλό Φθινόπωρο!


Φωτογραφία της Sofia Sofoula.
                                              

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων