Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τρίτη 22-8-2017



Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 αναμένονται νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και το βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά και έως πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Ο πόνος του άλλου



Το ‘’υπάρχουν και χειρότερα’’ δεν μπορεί να σε παρηγορήσει. Λογικό. Δεν είναι ο πόνος διαγωνισμός. Δεν μετριέται κάπως. Δεν πονάς λιγότερο όταν βλέπεις τον διπλανό σου να πονά.
Ξέρεις όμως. Δεν είναι και κακό να ρίχνεις και στους γύρω σου καμμιά κλεφτή ματιά. Και δη, σε αυτούς που βαρύ σταυρό σηκώνουν. Δεν πειράζει…
Αν περνάς τα δύσκολα, βλέποντας τους άλλους να παλεύουν, να σηκώνουνε τον δικό τους το σταυρό, αναθαρρείς. Έστω λίγο. Ελάχιστα. Παίρνεις κάποια δύναμη. Να συνεχίσεις.

Όσοι έχουν αυτό το χρώμα ματιών - αντέχουν περισσότερο στον πόνο

Ο πόνος που νιώθει ένας άνθρωπος, από οποιαδήποτε αιτία, είναι ένα από τα πιο βαθιά ερευνητικά πεδία για πολλούς επιστήμονες, μερικοί από τους οποίους σπεύδουν να διερευνήσουν τις διαφορές στην αντίληψη του πόνου από τον εγκέφαλο του ανθρώπου, παρά τις αιτίες του πόνου αυτού.

30 μαθήματα για να ΖΕΙΣ !



Πρόσφατα διάβασα τα «Τριάντα Μαθήματα Ζωής» από το Γηρίατρο, KarlPillemer. Αυτά τα «μαθήματα» είναι ταυτόχρονα και τα ερωτήματα που τέθηκαν σε πάνω από χίλια άτομα της τρίτης ηλικίας. Ο γηρίατρος τα θεώρει άτομα ιδιαίτερα διορατικά (τους αποκαλεί «εμπειρογνώμονες») και από τη ερευνά του ήταν σε θέση να βρει τριάντα κοινά σημεία μεταξύ τους. Κράτησα κάποιες σημειώσεις και ορίστε μία μικρή «βίβλος».

Δείτε ποιοι τυπώνουν και ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματα στον κόσμο…



Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και να προσέξουμε πως το αμερικανικό μοντέλο έχει εφαρμοστεί και στην Ευρώπη…
Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου 
Πολέμου:»Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Φωτοβολταϊκά με ελληνική τεχνολογία από ΟΕΤ και ΑΠΘ

Νέου τύπου φωτοβολταϊκά φτιαγμένα από οργανικά ηλεκτρονικά και από ελληνικά χέρια παρουσίασε στη Θέρμη
της Θεσσαλονίκης εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος είναι θετικά και ήδη προετοιμάζεται η προώθηση της εφαρμογής στο επόμενο στάδιο. Ο Χρήστος Ζήσης, γεωπόνος που ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες του ΑΠΘ, μας εξηγεί γιατί το εγχείρημα είναι πρωτοποριακό.

Επιτρέπονται τελικά τα σκυλιά στη θάλασσα;

Έχεις σκύλο. Είναι καλοκαίρι. Πας για μπάνιο. Θέλεις να τον πάρεις μαζί σου. Πολύ πιθανό να είναι δεινός κολυμβητής ή και απλώς να του αρέσει η παραλία. Πολύ πιθανό να θέλεις τη συντροφιά του και σου φαίνεται εντελώς παράλογο να μην μπορείς να πας με τον τετράποδο φίλο σου στη θάλασσα και να απολαύσεις μαζί του το κολύμπι.

Πολύ πιθανό επίσης να είσαι από τους «άλλους» λουόμενους, αυτούς που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνυπάρχουν με σκύλο στην παραλία- καλά, για τη θάλασσα ούτε λόγος.

ΟΑΕΔ: Τα 12 προγράμματα για ανέργους που "ανοίγουν" το φθινόπωρο

Την υλοποίηση δώδεκα προγραμμάτων μέχρι το φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχει σχεδιάσει ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα «ανοίξουν» έως το Φθινόπωρο αφορούν:
1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών
(Προϋπολογισμός 120.000.000€)

Σχέδιο για οριστική διαγραφή ανασφάλιστου Ι.Χ. με μόλις 20 ευρώ

Τη δυνατότητα οριστικής διαγραφής του οχήματός τους και απαλλαγής από κάθε οικονομική υποχρέωση για αυτό (φόροι, τέλη κλπ) αναμένεται να έχουν οι ιδιοκτήτες 300.000 και πλέον, παλιών οχημάτων και μάλιστα με κόστος μόλις 20 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου της Κυριακής», τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, προωθούν το σχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές - Που κυμαίνονται αυτές της Θεσσαλονίκης


undefined

Συνολικά 81.605 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλήνιες, απόφοιτοι Γενικού Λυκείου (σχεδόν 4.000 περισσότεροι από πέρυσι), ενώ ο συνολικός αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε περίπου κατά 750 θέσεις.
Οι βάσεις για το 2017 πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 28 Αυγούστου.
Η εκτίμηση για τις βάσεις ανά σχολή για το 2017 σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο":

Τελωνείο Κακαβιάς: 32.000 ευρώ είχε μαζί του Αλβανός που έφευγε από την Ελλάδα

Δεν είχε υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθέσιμων, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το 25% του κεφαλαίου ως πρόστιμο και το υπόλοιπο ποσό να δεσμευτεί

Στο στόχαστρο των αστυνομικών και των τελωνειακών υπαλλήλων βρέθηκε ένας Αλβανός ο οποίος αποπειράθηκε να φύγει από τη χώρα με προορισμό την πατρίδα του μέσω της Κακαβιάς, με τις αποσκευές του γεμάτες... χρήματα τα οποία απέφυγε να δηλώσει στο Τελωνείο!

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/8/2017

                                

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων