Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τρίτη 15-8-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 33 βαθμούς,

Πολλοί δηλώνουν λύκοι. Πόσα ζωντόβολα όμως βολεύονται ως πρόβατα;



Γράφει ο Γιάννης Καλαμπούκας.
Δεν είναι τυχαίο που για κάθε πέντε (5) χιλιάδες πρόβατα αναλογεί ένας λύκος.
Το πρόβατο ζει ανέμελο και προστατευμένο ενώ ο λύκος πεινάει.
Κι αν δεν πεινάει θα φάει αν βρει, γιατί ξέρει πώς είναι η πείνα.
Ο λύκος ξέρει τι θέλει και θα το πάρει γιατί μπορεί.
Όχι γιατί του χαρίζεται ή του δίνεται απλόχερα.

Δεν είναι μολυσμένα μόνο τα αυγά: Ανθυγιεινή όλη η τροφική αλυσίδα των πολυεθνικών εταιρειών

Δεν είναι μολυσμένα μόνο τα αυγά: Ανθυγιεινή όλη η τροφική αλυσίδα των πολυεθνικών εταιρειών
Δεκαεφτά χώρες, εκ των οποίων 15 της ΕΕ, προσπαθούν να αποσύρουν εκατομμύρια μολυσμένα αυγά από το επιβλαβές παρασιτοκτόνο Fipronil, ολλανδικής και βελγικής προέλευσης.

Αδύνατη σχεδόν η προσπάθεια, πολύ περισσότερο που αυτά τα αυγά έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή άλλων φαγώσιμων (γλυκά, βουτήματα κλπ).

Συρρικνώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας

Συνεχώς φθίνουσα πορεία θα ακολουθήσει ο πληθυσμός της Ελλάδας έως τα μέσα του αιώνα μας, εξαιτίας των αρνητικών δημογραφικών εξελίξεων στη χώρα μας.
Αυτό προβλέπει μια νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, η οποία αναλύει γενικότερα το δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης και αναδεικνύει ανάμικτες τάσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Για τη χώρα μας, πάντως, κυρίως αρνητικές…
3% μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας τα χρόνια της κρίσης!

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να φέρνουμε την χαρά στο σπίτι μας!

Ήμουν πολύ τυχερό παιδί που μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια με κουλτούρα όπου το φαγητό και το οικογενειακό φαγητό ήταν ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας.


Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι.

Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι.

Eπικός Συνταξιούχος ανέλυσε σε 5 λεπτά με 2 προσωπικά παραδείγματα την ουσία που μας οδήγησε στη χρεοκοπία

Συνταξιούχος στη Λίμνη Εύβοιας μου ανέλυσε σε 5 μόλις λεπτά και με δυο προσωπικά παραδείγματα την ουσία που οδήγησε την χώρα στη χρεοκοπία:

Παράδειγμα 1: δούλευα στο Σκαλιστηρη μέχρι που χρεοκόπησε. Κάθε τρεις και λίγο κάναμε απεργία. Θυμάμαι κάποτε που η Δύση είχε επιβάλει κυρώσεις στον Κανταφι και εμείς κάναμε απεργία στο Μαντούδι ως στήριξη στο καθεστώς Κανταφι.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από παράνομους μετανάστες.
Σύμφωνα με μελέτη του Heritage Foundation, (Ιδρύματος Κληρονομιάς), της Αμερικής, οι επιθέσεις από μετανάστες, ιδιαίτερα από εκπαιδευμένους μαχητές, έχει αυξηθεί δραματικά από το 2016 με τη μαζική εισροή λαθρο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σταματούν τις διασώσεις στη Μεσόγειο



Καταγγέλουν πως απειλούνται από την ακτοφυλακή της Λιβύης
και επιπλέον κατηγορούν την Ιταλική κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει πολιτικές που δυσκολεύουν το έργο της οργάνωσής τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières- MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι..αναστέλλει τις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, διότι αισθάνεται ότι απειλείται από την ακτοφυλακή της Λιβύης και επιπλέον οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση καταστούν δυσκολότερο το έργο της.

Ένα στα τρία νοικοκυριά "θύμα" των τεκμηρίων διαβίωσης

Χρόνο με τον χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι πέφτουν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Υπολογίζεται ότι φέτος, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θα πέσουν στην παγίδα ενώ το συνολικό πρόσθετο εισόδημα με το οποίο θα φορτωθούν, θα ξεπεράσει τα επτά δισ. ευρώ.

Η Αθήνα αφαιρεί την ελληνική υπηκοότητα από «ομογενείς» που συνεργάζονται με τα Τίρανα



  • Σε αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από -κατ’ επίφαση- ομογενείς, που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας, προχωράει η Αθήνα, απαντώντας στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς από τα Τίρανα.

Πάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών και το 2017


123

Αύξηση 9,8% παρουσίασε ο συνολικός αριθμός των επιβατών (31.084.489 επιβάτες) που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια το επτάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 (28.301.561 επιβάτες).
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι διακινούμενοι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, είναι αυτό το επτάμηνο περισσότεροι κατά 2,8 εκατομμύρια, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Θ Ρ Ι Α Μ Β Ο Σ!!! ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΠΟΛΟ!

Τα παιδιά του Λοράντου τα κατάφεραν! Η Ελλάδα έκανε απίθανη ανατροπή και λύγισε την Κροατία στα πέναλτι (5-3), κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Βελιγράδι! Πραγματικά κατάθεση ψυχής από την Εθνική μας ομάδα!

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/8/2017

         

                     Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων