Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 11-8-2017



Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017.Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 22 έως 40, στη Δυτική Ελλάδα από 25 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38 βαθμούς,

Σαν άρρωστο



Σαν ‘’άρρωστο’’.  Έτσι να αντιμετωπίζεις τον άνθρωπό σου όταν σε πληγώνει… Και θα μπορείτε να πορεύεστε ειρηνικά, ήρεμα, δίνοντας τόπο στην οργή.
Κανένα φρούτο δεν τρώγεται ολόκληρο. Όλο και θα έχει φλούδες, κουκούτσια, κοτσάνια ή σάπια μέρη που πρέπει κανείς να καθαρίσει για να μπορέσει να απολαύσει τον καρπό.
Έτσι και οι άνθρωποι. Έτσι και οι σχέσεις. Θα υπάρξουνε φορές που ο άλλος, θα βγάλει άσχημο εαυτό. Θα σε πληγώσει. Θα σε στεναχωρήσει. Θα βγάλει, εγωισμό, αντίδραση, συμπεριφορές σάπιες. Χαλασμένες. Άρρωστες.

Πώς αντιδρούν παιδιά στην Αμερική όταν δοκιμάζουν ελληνικά φαγητά (Βίντεο)

Δεν είναι ότι «ευλογάμε τα γένια μας», αλλά κατά κοινή ομολογία η ελληνική κουζίνα έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας. Ακόμα και ο πλέον αστοιχείωτος όσον αφορά στα «μυστικά της κουζίνας» Έλληνας έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κάτι υποτυπώδες, για τα δικά μας δεδομένα (μια χωριάτικη σαλάτα ή απλές τηγανητές πατάτες, όπως τις φτιάχνουμε στο σπίτι) το οποίο θα συναρπάσει τους ξένους (ειδικά αυτούς που προέρχονται από χώρες της Δύσης).

Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο



Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, παραλία, αμμουδιά.. υπάρχει καλύτερο σκηνικό; Υπάρχει και μάλιστα είναι και ωφέλιμο… να περπατάς ξυπόλητη/ος στην άμμο!
Γενικότερα, να περπατάς ξυπόλητη το καλοκαίρι.
Δες γιατί κάνει καλό:
Η καλύτερη γυμναστική
Πιστέψτε μας δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική. Κι αυτό διότι με το να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο, γυμνάζεται όλο το σώμα μας και ιδιαιτέρως οι γάμπες, τα πέλματα και οι γλουτοί
Καίμε διπλάσιες θερμίδες
Και ναι, πέρα από καλή γυμναστική, είναι και ένας τρόπος για να κάψετε διπλάσιες θερμίδες.

Η πολιτεία δεν βρήκε τα Κύθηρα....Αυτή είναι η κατάντια μας!


Αφορμή για να πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα, το κατά τα άλλα ήσυχο αυτό μέρος της Ελλάδας στις μέρες μας, δεν ήταν ούτε οι πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ούτε ο υψηλής ποιότητας τουρισμός του

του Τάσου Παπαδόπουλου

Το ρεφρέν του τραγουδιού των Ηλία Λυμπερόπουλου (στίχοι) και Γιώργου Κατσαρού (μουσική) που διαχρονικά τραγουδάμε λέει:

Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε
Το χάσαμε το πλοίο της γραμμής
Στα κύματα του Αιγαίου θα χαθούμε
Δυο κύματα που σβήσανε κι εμείς.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ!



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ… Την προκήρυξη πλήρωσης 120 θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας στις μουφτείες της Θράκης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει σχετικά το υπουργείο, οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών.

Θεσσαλονίκη: Ανάσες δροσιάς σε 6 δημοτικές πισίνες – Οι ώρες λειτουργίας!

"Ανάσες" δροσιάς, ψυχαγωγίας και άθλησης είναι έτοιμα να προσφέρουν τα δημοτικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης σε μικρούς και μεγάλους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού να πραγματοποιούν "αποδράσεις" από την πόλη.
Οι ...εντατικές βουτιές ξεκίνησαν στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, στην αλάνα της Τούμπας. Μικροί και μεγάλοι δίνουν καθημερινά το "παρών" προκειμένου να δροσιστούν στην ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα εφόδια, όπως σκουφάκι, πετσέτα αλλά και λουκέτο για να κλειδώνουν τα προσωπικά τους είδη.

Βάσεις 2017: Πού θα κυμανθούν οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές



Η δεινή οικονομική θέση της χώρας, όσο και η οικογενειακή παράδοση αποτελούν τους δύο κυριότερους λόγους που οδήγησαν πολλούς από τους υποψηφίους να επιλέξουν να δώσουν για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Όπως σημειώνει το newsbomb.gr, οι αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών αναμένεται να επιφέρει και αύξηση στις βάσεις 2017.

​Θεραπεία τραυμάτων απλώς με ένα άγγιγμα

Μια μικροσκοπική συσκευή, η οποία είναι ικανή να αναγεννήσει τους τραυματισμένους ή γερασμένους ιστούς, τα αιμοφόρα αγγεία, τα νευρικά κύτταρα, ακόμη και ολόκληρα όργανα, με ένα απλό άγγιγμα στο δέρμα δημιούργησαν με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!



Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 


Έλα, της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα, 
το φοβερό σκουπιδαριό, 
να διώξεις απ’ τη Χώρα!

Ν. Γκάτσος

Ο κ. υπουργός της πάλαι ποτέ Εθνικής και νυν νεοταξικής Παιδείας, δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", όταν ο Κώστας Γαβρόγλου έφτασε σε ηλικία 24 ετών, το 1971, και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ. (Λόγω της εκ της Πόλης καταγωγής του). Τώρα υπεραμύνεται της θητείας....

Φτάνει πια ! ! !

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/8/2017

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων