Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τρίτη 8-8-2017



Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος και ζεστός καιρός σε όλη την χώρα, όμως από το πρωί έως και αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και τα πεδινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Αχαριστία: Η αρρώστια της ψυχής



Μια από τις πιο κοινές μορφές ψυχασθένειας είναι η αχαριστία. Όσοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό ας σκεφτούν πόσο λογική και φυσιολογική συμπεριφορά μπορεί να είναι, να τσακίζεις το χέρι που σε αγκάλιασε και σου πρόσφερε βοήθεια.
Τα πολλά πρόσωπα της αγνωμοσύνης εκδηλώνονται με το να μην εκτιμάς κάτι που σου έχει χαριστεί να απολαύσεις και το καταστρέφεις, όπως το περιβάλλον.

12 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα drones



Τα drones, η καλύτερα UAV (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) είναι παντού. Μπορείς να τα αγοράσεις στο ίντερνετ, να τα δεις στις βιτρίνες καταστημάτων τεχνολογίας, να δεις μοναδικά εναέρια πλάνα σε τηλεοπτικές εκπομπές, να δεις να πετάνε εκεί που πετάνε και οι μοντελιστές τα δικά τους τηλεκατευθυνόμενα.
Γιατί αυτό ακριβώς είναι τα drones, ένας συνδυασμός τηλεκατευθυνόμενων με κάμερες και μπόλικο λογισμό για να εκτελέσουν εξειδικευμένες λειτουργίες. Εδώ απλά θα σημειώσουμε μερικά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζεις και αποτυπώνουν το πόσο έχουν μπει στη ζωή μας.

Τραγικό: Ετοιμοθάνατος ζήτησε να τον «κρατήσουν» για να «σώσει» τη γυναίκα του!



Καρκινοπαθής από τη Λάρισα ζήτησε λίγες ημέρες ακόμα σε μηχανική υποστήριξη για να προλάβει η γυναίκα του να κλείσει τα 55 ώστε να μην μείνει χωρίς σύνταξη


Μία απίστευτη ιστορία που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την τραγωδία που βιώνουν οικογένειες που αφού χάνουν τον άνθρωπό τους λόγω θανάτου, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών, ανέδειξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Λαρισαίος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Βούλγαρος πολίτης έκανε δωρεά στο Νοσοκομείο Ξάνθης επειδή του έσωσαν τη ζωή



Με μια σημαντική δωρεά 27χρονος Βούλγαρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο της Ξάνθης, που του έσωσαν την ζωή.
Ο νεαρός Βούλγαρος, ο οποίος έκανε διακοπές μαζί με την... παρέα του στην Ελλάδα, έχασε τις αισθήσεις του και κινδύνευσε να πνιγεί, ενώ κολυμπούσε στην παραλία των Αβδήρων της Ξάνθης, το περασμένο Σάββατο.

Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» - Πώς φουσκώνουν τον φόρο που θα... καταργούσαν

Με τρία «κόλπα» που εφαρμόζονται κατά τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών κάθε χρόνο εισπράττει από εκατομμύρια φορολογούμενους επιπλέον ποσά φόρου από αυτά που θα έπρεπε να χρεώσει στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» την τριετία 2014-2016 όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες κτισμάτων πλήρωσαν κύριο ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» εξαιτίας συγκεκριμένων μεθοδεύσεων του υπουργείου Οικονομικών με τις αντικειμενικές αξίες και τους «συντελεστές παλαιότητας».

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από τα παλιά - Αναμένονται 1.500 εκθέτες στην 82η ΔΕΘ!



Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τη φετινή Διεθνή Έκθεση που θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Κίνα

Υπερδιπλάσιους επισκέπτες σε σχέση με το 2012 υποδέχεται κάθε χρόνο την τελευταία τριετία η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία φέτος, στην 82η διοργάνωσή της, βάζει την πόλη στον χάρτη του "Δρόμου του Μεταξιού": έχοντας ως τιμώμενη χώρα την Κίνα, η φετινή ΔΕΘ θα προσελκύσει όχι μόνο Κινέζους επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας (China Development Bank-CDB), ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. 

ΣΟΚ ! Δεν θα πιστέψετε πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2080!



Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό
Με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων- θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά και με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Τι μπορείς να κάνεις αν μείνεις στη Θεσσαλονίκη!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος ήμερα το βράδυ Δευτέρας, 7 Αυγούστου, και όσοι μείνουν στη Θεσσαλονίκη θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από όμορφες δωρεάν εκδηλώσεις.
Και αυτή τη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων, θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη την χώρα. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων δρώμενων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Μέσος καθαρός μισθός στις χώρες της Ευρώπης (χάρτης)

Αυτός είναι ο μέσος καθαρός μισθός στις χώρες της Ευρώπης

Είσαι ειλικρινής φορολογούμενος; Φόρος... 70%



Ιδού πως επιβραβεύει η σημερινή κυβέρνηση τους ειλικρινείς φορολογούμενους: ιατρός με διπλή ιδιότητα –αυτή του μισθωτού και αυτή του ελεύθερου επαγγελματία- «τολμά» να εμφανίσει το 2016 φορολογητέο εισόδημα 137.000 ευρώ. Το εκκαθαριστικό δείχνει αύξηση φόρου κατά… 93% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό ενώ το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές φτάνει πλέον στο… 67% του ετήσιου εισοδήματος δηλαδή πάνω από… 90.000 ευρώ.

ΛΟΝΔΙΝΟ 2017: ΣΑΡΩΣΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια!
Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/8/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων