Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 1-8-2017



Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.
Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 21 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα από 21 έως 35, στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 21 έως 33, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 22 έως 34 ενώ τοπικά στην νότια Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει και τους 36 βαθμούς.

Μεγαλώνοντας μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Μεγαλώνοντας μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου
Ωριμάζοντας μαθαίνεις να είσαι αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που άλλοι θέλουν να είσαι.
Μαθαίνεις να εκτιμάς την επιθυμία σου και να την εκφράζεις.
Να την υποστηρίζεις θεωρώντας την σωστή.
Να την μοιράζεσαι γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που οι επιθυμίες σας είναι κοινές.

Κ.Μακεδονία: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο



Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων
Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ποιοι Έλληνες πίνουν περισσότερο καφέ και πόσο (υποψιάζεστε ποια πόλη έχει την υψηλότερη κατανάλωση...;)

Άντρες ή γυναίκες; Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή επαρχία; Νέοι ή μεγαλύτερες ηλικίες; Τι έδειξε μεγάλη πανελλήνια έρευνα για την κατανάλωση καφέ

Μπορεί οι Έλληνες να θεωρούμε ότι είμαστε η χώρα του καφέ όμως όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία η χώρα μας απέχει πολύ από την κορυφή και με τα νέα φορολογικά μέτρα μάλλον απομακρύνεται αντί να πλησιάζει.

Οι Έλληνες μετανάστες, Μαρτυρίες


Του Άγη Βερούτη

Ήθελα να γράψω ένα κείμενο για τα μεγάλα θύματα της Ελληνικής κρίσης: τους αυτοεξόριστους, τους οικονομικούς μετανάστες, και όσους Έλληνες για οποιονδήποτε λόγο έφυγαν από τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

Ήμουν προσωπικά οικονομικός μετανάστης από το 1982 ως το 1999. Ξέρω. Έφυγα από μια Ελλάδα που οπισθοχωρούσε ολοταχώς στον Λαϊκισμό, και επέστρεψα νομίζοντας πως σε 17 χρόνια είχαμε προοδεύσει ως κοινωνία.

ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ…ΠΟΥΛΙΑ «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ» ΜΕ… ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κυριολεκτικά σοκ έπαθαν οι Τούρκοι όταν διαπίστωσαν ότι ένα από τα «περίεργα» πουλιά που επί μέρες έκανε πτήσεις πάνω από τις θέσεις τους και κατέπεσε, έχει επάνω του μια ειδική κάμερα και ένα εδικό τσιπ που κατέγραφε όλες τις κινήσεις τους και τις μετέδιδε σε ένα άγνωστο κέντρο, που το κατεύθυνε στις πτήσεις του.

Προθεσμίες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιες υπηρεσιες

Προθεσμίες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όταν υποβάλλονται σχετικές αιτήσεις 
Άρθρο 6 Ν.3242/2004
Άρθρο 4 Ν. 2690/1999
 Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία

ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΙΤΗ και μας κουνανε το δαχτυλο οι αλητες!!Όταν έστελναν τον Βασιλικόπουλο να ενημερώσει…τον Μαντέλη για τα Ίμια!!! Κείμενο κόλαφος


Μ’ ένα κείμενο κόλαφο για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σχολιάζει ο υιός του αείμνηστου Ναυάρχου και Επιτίμου Α/ΓΕΝ Λεωνίδα Βασιλικόπουλου, την καταδίκη Μαντέλη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος .

Ο Κρίτων Βασιλικόπουλος, γράφει στην σελίδα του στο facebook αλήθειες, που πονάνε όσους ακόμη και σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν…ευλογία για τη χώρα!

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ πολίτες και εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ ενάντια στη νέα τιμολόγηση νερού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, πολίτες της Θεσσαλονίκης και κάτοικοι νησιωτικών δήμων της χώρας, κατά της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για τη νέα τιμολόγηση του νερού.
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι «το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά αποτελεί κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται,

ΔΕΗ, ΥΚΩ και αηδίες...ποιός αδίστακτος ΚΡΑΤΙΚΟΣ παράφρονας επιμένει να λέει στον κόσμο πως για τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ φταίει η φτωχολογιά - πολύτεκνοι (με το κοινωνικό τιμολόγιο);



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Χρεώνει -λέει η ΔΕΗ – στους «λοιπούς καταναλωτές» τα «επιπλέον» (ΥΚΩ – υπηρεσίες κοινής ωφέλειας τα λέει) διότι – η ΔΕΗ – βαρύνεται με τα «εκτός έδρας» και τις «υπερεπιβαρύνσεις» πχ των νησιών αλλά και των «κοινωνικών τιμολογίων».

Το… λάθος χρώμα στις κλήσεις διαγράφει τα πρόστιμα



Τι γίνεται όταν η άδεια κυκλοφορίας γράφει βυσσινί, αλλά η κλήση γράφει κόκκινο Το λάθος χρώμα πάνω στις κλήσεις του Δήμου Αθηναίων γλιτώνει από το πρόστιμο τους οδηγούς.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς σήμερα οδηγούνται προς διαγραφή σχεδόν 60 κλήσεις από παραβάσεις του ΚΟΚ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων