Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 27-7-2017



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στο Κεντρικό Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς επίσης και στα νησιά του Βορείου και πιθανόν του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

ΠΩΣ ... ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε! 10 οδηγίες επιβίωσης!

Το Τρίγωνο της ΖωήςΑποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee

Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης ( American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. 

Θεσσαλονίκη: Τον Αύγουστο ανοίγει η «νέα» γέφυρα Λαγκαδά

Από την "Εγνατία Οδός Α.Ε." ανακοινώνεται ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες για την σηματοδότηση στον κόμβο διασταύρωσης της οδού Μακρυγιάννη με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς και οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας του Δεξιού Κλάδου της αρτηρίας, άνωθεν των οδών Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Πώς λέγονταν παλιά οι περιοχές της Θεσσαλονίκης



Ξέρατε ότι ο Εύοσμος λεγόταν Κουκλουτζάς, το Πανόραμα είχε το όνομα Αρσακλί και η Πυλαία… ήταν η Καμπτζήδα; Ιδού τα παλιά ονόματα των συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο «Κουκλουτζάς» και ποιο σημερινό πλούσιο προάστιο αποκαλούταν Αρσακλί; Ποια συνοικία λεγόταν Καπουτζήδα και πού βρισκόταν η Μπάρα – ή αλλιώς η… Τρούμπα της Θεσσαλονίκης; Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψετε τα παλιά ονόματα των συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη δυτική Θεσσαλονίκη


Φωτογραφία αρχείου

Από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με έδρα στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στη δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»), προχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ 62.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 67 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Δώδεκα αποχετευτικά έργα σε δέκα Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία των Δημάρχων των πέντε Δήμων της Θεσσαλονίκης, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στα ενταγμένα.

ΤΑ «ΑΠΟΡΑ» ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ;;;



Ποιος θυμάται άραγε την αποκάλυψη, πριν από μερικά χρόνια, ότι η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, λάμβανε αμοιβή ύψους 320.000 ευρώ ετησίως από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως… «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων, μία αμοιβή που φυσικά δε συνάδει ιδιαίτερα με το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς για το οποίο διακρινόταν πάντα ο Ερυθρός Σταυρός…

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη Μαθηματική Ολυμπιάδα



Οι Έλληνες μαθητές πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών κατετάγησαν 12οι στον κόσμο και πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία προστέθηκε στην ιστορία των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις διεθνείς επιστημονικές ολυμπιάδες, καθώς στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από 12 έως 23 Ιουλίου 2017, η Ελλάδα κατετάγη 12 παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φραγκούλης Φράγκος: Να Σταματήσει η Εθνική Κατρακύλα

Ένα πολιτικό σύστημα διαχρονικά, που αρνείται να θωρακίσει την χώρα, αλλά πορεύεται με «ταχτοποιήσεις» ημετέρων,  έχοντας καταστήσει τους Έλληνες άθυρμα στα χέρια των Ευρωπαίων , που συμπεριφέρονται ως «σαράφηδες» και  αδίστακτοι τιμωροί μέχρι εξαφάνισης ενός λαού,
οδηγεί ουσιαστικά την Ελλάδα σε «φιλανδοποίηση»  , κάτι που αποτελεί και διακηρυγμένο στόχο της Ελλάδας, είπε σήμερα σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον 9.84 ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος.


Η ελληνική ομάδα OsteoMentor διεκδικεί βραβείο για την εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οστεοπόρωση να πηγαίνουν εικονικά για περπάτημα με παρέα!
Έναν πολύτιμο βοηθό για ανθρώπους με οστεοπόρωση, ο οποίος δίνει συμβουλές σωστής διατροφής και άσκησης, αλλά παρέχει και τη δυνατότητα… μεταφοράς σε εικονικό περιβάλλον, για περπάτημα με παρέα σε πόλεις σε όλον τον κόσμο, δημιούργησαν τρεις φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Παρασκευή
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 – 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων