Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη δυτική Θεσσαλονίκη


Φωτογραφία αρχείου

Από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με έδρα στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στη δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»), προχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.


Το Kοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου με ΤΚ 56121, της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Έλλης Αλεξίου 10 της Δημοτικής Ενότητας Μενεμένης.

Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων πολιτών και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπής διαβίωσης.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης, παιχνιδιών και ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd. 

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από επιχειρηματίες, προμηθευτές, οργανωμένους φορείς, σχολεία αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης 
Η συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας, για το λόγο αυτό ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης καλεί όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια. 

Βασική προϋπόθεση ένταξης: οι ωφελούμενοι να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.
http://www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου