Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Τον Αύγουστο ανοίγει η «νέα» γέφυρα Λαγκαδά

Από την "Εγνατία Οδός Α.Ε." ανακοινώνεται ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες για την σηματοδότηση στον κόμβο διασταύρωσης της οδού Μακρυγιάννη με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς και οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας του Δεξιού Κλάδου της αρτηρίας, άνωθεν των οδών Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα:
α) την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη μετατόπιση της σηματοδότησης του κόμβου Μακρυγιάννη, με παράλληλη διαπλάτυνση των κλάδων του κόμβου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων. Στο στάδιο αυτό διατάσσονται εκ νέου οι φωτεινοί σηματοδότες διατηρώντας όλες τις κινήσεις ανά κατεύθυνση με επανυπολογισμό του προγράμματος σηματορύθμισης αυτού, βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία του κόμβου δίνοντας μεγαλύτερη άνεση στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης επανασχεδιάζονται και σημαίνονται κατάλληλα όλες οι διαβάσεις πεζών για την ασφαλή μετακίνηση τους.
β) την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 αποδίδεται σε κυκλοφορία η οδός Ωραιοκάστρου, στο τμήμα που συνδέει την Νικόπολη με τη Σταυρούπολη, καθώς ολοκληρώνεται η κατασκευή της γέφυρας Λαγκαδά. Στο στάδιο αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με την υφιστάμενη διάταξη της φωτεινής σηματοδότησης, καλύπτοντας όλες τις κινήσεις. Επίσης, η οδός ασφαλτοστρώνεται και διαγραμμίζεται κατάλληλα τόσο για την κυκλοφορία οχημάτων όσο και για την ασφαλή διάβαση πεζών.
Σημειώνεται ότι η "Εγνατία Οδός Α.Ε." και ο Ανάδοχος του Έργου καταβάλλουν συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της όχλησης των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής, κατασκευάζοντας και αποδίδοντας σταδιακά στην κυκλοφορία ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου