Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 8-7-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017. Λίγοι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35,

Η διαίσθηση μας - Ένα ιερό δώρο που πρέπει να γνωρίζουμε


Διαίσθηση, ένστικτο, έκτη αίσθηση: όπως και να την ονομάσουμε, αναφερόμαστε σε μία ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης, που επιτρέπει να συλλάβουμε μία αλήθεια, μία κατάσταση, μία όψη της πραγματικότητας Χωρίς τη συμμετοχή της λογικής, των αισθήσεων ή της γνώσης. Είναι ένας άλλος τρόπος, ένας άλλος δρόμος, για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα.

Πολλές φορές την έχουμε χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά μας χωρίς να το καταλάβουμε. Έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας ή έχουμε αποφύγει σοβαρούς κινδύνους, επειδή εμπιστευτήκαμε το «ένστικτο» μας.

ΑΣΕΠ: Εντός του Ιουλίου ξεκινούν πέντε προκηρύξεις για 307 θέσεις



Εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις συνολικά 307 ατόμων. 
Ειδικότερα: 
ΑΣΕΠ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2017): Πρόσληψη 46 ατόμων
Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 9Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Υπουργείο Οικονομικών).

Σχεδόν ένας στους δύο νέους Έλληνες είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΚΤ

20neoi
Η Σλοβακία μαζί με την Ισπανία και την Ελλάδα είναι οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών από το 2013 έως το 2016, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (recent developments in youth unemployment) που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Ο Παπαγγελόπουλος «καρφώνει» Σημίτη και ΚΥΣΕΑ – «Οι μίζες έπεφταν βροχή…»


Αιχμές για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης αλλά και της πολιτικής ηγεσίας – «Δεν έφταιγαν μόνο ο Τσοχατζόπουλος και ο Σμπώκος»

Βαρύ κατηγορώ για τον ρόλο μερίδας των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, αλλά και του πολιτικού συστήματος, στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου.

Αυτό είναι το απόλυτο σχέδιο της ανάπλασης του Ελληνικού!



Στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την μεγάλη επένδυση, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, από την Lamda development.

Η παρουσίαση, που είθισται να πραγματοποιείται πριν την έναρξη της Διαδικασίας Διαβούλευσης, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας, κυρίας Πέτης Πέρκα, στην οποία και υπάγεται το Γραφείο Ελληνικού, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Από την Παρασκευή οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού για τους αγρότες

Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες-δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου
Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες, θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ. Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο διοικητής του ΟΓΑ Στυλιανός Πλιάκης, με θέμα τα νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για το 2017, καθώς και άλλες παροχές, όπως δωρεάν βιβλία και θεατρικές παραστάσεις από τον ΛΑΕ του ΟΓΑ. 

Δείτε γιατί δεν πρέπει να φτύνεις τα κουκούτσια του καρπουζιού! Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες;


Οι παλιοί μπορεί να σας έλεγαν να μην καταπίνετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, γιατί κινδυνεύετε να φυτρώσει στην…κοιλιά σας!

Κόντρα στις προκαταλήψεις, οι επιστήμονες γκρεμίζουν τους μύθους και μας παροτρύνουν να τα τρώμε.
Σύμφωνα με έρευνα που εξέτασε τη διατροφική τους αξία, οι σπόροι αποδεικνύονται super food! Και αυτό γιατί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί από τους «αφύτρωτους» σπόρους.

Προς μείωση οι λογαριασμοί ρεύματος για καταναλώσεις έως 2.000 KWh



  • Ελάφρυνση των μεσαίων καταναλώσεων ρεύματος μέχρι 2.000 KWh, αλλά και προοδευτική επιβάρυνση των μεγάλων καταναλωτών πάνω τις 3.000 KWh προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που επεξεργάζεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αναθεώρηση της τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Επιστροφές για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους – Ποιους αφορά



Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστέθηκε στην κυβέρνηση η οποία εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών αναγκάζεται να επιστρέψει χρήματα σε συνταξιούχους με το ποσό να μην είναι διόλου ευκαταφρόνητο σε κάποιες περιπτώσεις.   
Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Εισβολή αγριόχοιρων στα βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης

Στις αυλές σπιτιών στα βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης άρχισαν να εισβάλλουν αγριόχοιροι που κατέρχονται από το δάσος Σέιχ Σου, αναζητώντας τροφή στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη | http://makthes.gr
Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Εξοχής, του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου, των Πεύκων και του Ρετζικίου αντικρίζουν στους δρόμους τους απρόσκλητους επισκέπτες, χωρίς να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων