Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 1-7-2017



Αίθριος καιρός και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται το Σαββάτο 1 Ιουλίου 2017. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 42 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 40, στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο από 22 έως 42 και τοπικά έως 43, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 38, και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 40 ενώ τοπικά στην Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 42 βαθμούς.

Όλη μας η ζωή



Να είναι γεμάτο το στομάχι. Να ικανοποιούνται οι ορμές. Να ξεχαρμανιάζουμε κάθε τόσο. Και να περνάμε καλά. Μια ζωή την έχουμε.
Μόνο αυτά. Σε πέντε φράσεις όλη η ζωή μας.
Και την υγειά μας βέβαια να έχουμε, για να μπορούμε να συνεχίζουμε ακάθεκτοι την καλοπέραση μας.
Και ναι. Να παλεύουμε, να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε, για να εξασφαλίσουμε όμως  πως και αύριο θα βιώσουμε την ίδια ηδονή.

Σας τσίμπησε μέδουσα ή τσούχτρα; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Οι μέδουσες (jellyfish, ζελατινοειδή) είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (Κνιδόζωα) της τάξης των Σκυφόζωων. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

ΦΟΒΕΡΟ! Η Ιστορία και οι ονομασίες των Ελληνικών φύλων



Πελασγοί: Το κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους «Πελασγούς», έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου «προβλήματος».

Τα 10 πιο τρελά επιδόματα του ελληνικού δημοσίου!!!- Με το Νο 9 θα σας πέσει το σαγόνι…



Επιδόματα που δόθηκαν στους εργαζομένους στο ελληνικό δημόσιο από το ελληνικό κράτος και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν για την εφευρετικότητά τους.

10. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα – 420 άτομα

09. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα – 1987 άτομα

08. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840€/μήνα – 653 άτομα

ΠΑΕΙ KAI AYTH!!!! Στην EXIN Financial πωλήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική - ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ...


Μετά από 125 χρόνια, η ασφαλιστική της ΕΤΕ «αλλάζει χέρια». Μόνο το 25% της εταιρείας παραμένει στην Εθνική Τράπεζα.

Μετά απο 125 χρόνια κοινής πορείας, οι δρόμοι της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής "χωρίζονται", καθώς η
ΕΤΕ ανακοίνωσε την συμφωνία της με την EXIN Financial Services Holding B.V. για την πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι 718,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μυστικά του νέου νόμου για τα αυθαίρετα

Μια ανάσα πριν κατατεθεί στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Αν και όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος στον Ελεύθερο Τύπο δεν θα υπάρξουν αλλαγές, στην ουσία η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο είναι εκείνη που θα κρίνει το τελικό κείμενο που θα πάει προς ψήφιση.
Ωστόσο και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το νομοσχέδιο για το Δομημένο Περιβάλλον φέρνει μείωση παραβόλων και προστίμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, αύξηση στον αριθμό των δόσεων και εκπτώσεις σε ευπαθείς ομάδες.

143 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ δωρεά του ιδρύματος Στ.Νιάρχου

  • H ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot ανέλαβε να παραδώσει τα 143 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, τα οποία θα δωρίσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ.

Τα.. Peugeot Boxer θα διασκευαστούν σε ασθενοφόρα στην Πορτογαλία, από Πιστοποιημένο Διασκευαστή του εργοστασίου της Peugeot, που εξασφαλίζει την ποιότητα που απαιτεί ο Γαλλικός κατασκευαστικός κολοσσός για τα οχήματά του.

Δωρεάν μεσημεριανό σε 130.000 μαθητές δημόσιων σχολείων


Αποτέλεσμα εικόνας για σχολειο

Tο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα διαθέσει 24 εκατ. ευρώ ώστε να τρωνε μεσημεριανό τα παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
Δωρεάν ζεστά γεύματα σε 130.000 παιδιά δημόσιων σχολείων όλης τη χώρας θα προσφέρει από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο το υπουργείο θα διαθέσει 24 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τρώνε μεσημεριανό τα παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Επιστροφή 1.000 ως 3.000 ευρώ σε συνταξιούχους! Ποιοι μπορούν να πάρουν τα χρήματα

Ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 250.000.000 ευρώ το οποίο τους παρακρατήθηκε παράνομα επί έξι χρόνια μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα.

Χάρη σε μια ασάφεια στο νόμο, όπου δεν αναφερόταν από ποιο ποσό γίνεται η παρακράτηση υπέρ του ΕΟΠΥΥ η οποία ήταν αρχικά 4% και στη συνέχεια 6% τα Ταμεία κρατούσαν τα χρήματα υπολογίζοντας το μικτό ποσό και όχι το καθαρό εισόδημα των συνταξιούχων.

Ολόκληρη η εγκύκλιος για τα ανασφάλιστα οχήματα - Τι ισχύει τελικά

Με την ΠΟΛ 1090/2017 τροποποιείται η ΠΟΛ 1033/2016 σχετικά με τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και την επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών, μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως ισχύει.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 2 της ΠΟΛ 1033/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/6/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων