Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 22-6-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Θερινό ηλιοστάσιο 2017: Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου - Και επίσημα ξεκινάει το καλοκαίρι


Αποτέλεσμα εικόνας για θερινο ηλιοστασιο

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Κάνεις λάθος



Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα;
Το ότι ζεις λες και είσαι αθάνατος. Το ότι πιστεύεις, ότι εσύ ποτέ δε θα πεθάνεις.
Για αυτό και είσαι σκληρός… Βλέπεις, πρέπει να επιβιώσεις… Και δεν πειράζει, ας πατήσεις και επί πτωμάτων για να ανελιχτείς. Έτσι είναι η κοινωνία. Ζούγκλα. Επιβιώνει πάντοτε, μόνον ο δυνατός.
Για αυτό δε συγχωρείς. Γιατί; Για να την ξαναπατήσεις; Όχι. Τιμώρησέ τους με τη στάση σου. Να μάθουν. Να μην τολμήσουν, να μην σηκώσουνε κεφάλι ξανά.

Πώς βλέπουν τον Θεό οι μεγαλύτερες θρησκείες του πλανήτη



Οι διαφορές μεταξύ των θρησκειών όσον αφορά στο πώς αντιλαμβάνονται τα θεία (από το ποιος είναι ο Θεός ή οι Θεοί, ποιες είναι οι ιδιότητες, το όνομα, οι νόμοι τους κτλ) έχουν αποτελέσει λόγους σημαντικών αντιπαραθέσεων, διενέξεων και διαφοροποιήσεων ανά τις χιλιετίες.

«Πλησιάζει» το πρώτο εμβόλιο που θα μειώνει την χοληστερίνη



Τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου σε πειραματόζωα ήσαν επιτυχή, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η πρώτη φάση μιας κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους

Ένα εμβόλιο που θα χαρίζει ανοσία στους ανθρώπους ενάντια στην υψηλή χοληστερόλη και στη στένωση των αρτηριών εξαιτίας της, διαγράφεται πλέον στον ορίζοντα - αν και όχι στον κοντινό.

Σουρης, πάντα επίκαιρος

19-21 ΙΟΥΝΙΟY 1913 ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

   

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


  «Όλα τα είχα προβλέψει, τα είχα σκεφθεί, όλα εκτός από την τρέλα των Ελλήνων».
                        Ν. Ιβανώφ, Βούλγαρος στρατηγός, στη μάχη του Κιλκίς.

Έχω ενώπιόν μου τρεις, ας το ονομάσουμε έτσι, γενεές βιβλίων ιστορίας της Στ΄Δημοτικού. Το πρώτο, το οποίο μόρφωνε τους μαθητές μας ως το σχολικό έτος 2005-2006, με τίτλο «Στα νεότερα χρόνια» και είχε πρωτοεκδοθεί το 1983, αν θυμάμαι καλά.

Τεράστια κίνηση Πούτιν για πρώτη φορά στα παγκόσμια δρώμενα - ΧΑΡΤΗΣ


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που οι παγκοσμιοποιητές, οι εκπρόσωποι δηλαδή της Νέας Τάξης που εκφράζονται κυρίως μέσω πολυεθνικών και οικονομικών οίκων, αρπάζουν τα χρήματα και τις περιουσίες των πολιτών ανά τον κόσμο με «εργαλείο» τα υπέρογκα χρέη που προέρχονται από τα δάνεια και την υπερφορολόγηση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μοιράζει δωρεάν γη στους Ρώσους, προκειμένου να την αξιοποιήσουν.

Συνθετική «γλώσσα» ανιχνεύει επικίνδυνες ουσίες σε τρόφιμα και φάρμακα



Νέα τεχνική Γερμανών επιστημόνων που βασίζεται σε έναν αισθητήρα-συνθετική «γλώσσα» ανοίγει νέους ορίζοντες στον έλεγχο ποτών, τροφίμων και φαρμάκων
Μια νέα επιστημονική μέθοδος, η οποία αποκαλύπτει την "καθαρότητα" ενός ποτού, την ηλικία του και τη χώρα προέλευσής του φέρνει τα πάνω κάτω στις μέχρι τώρα τεχνικές ανάλυσης χημικών ουσιών σε βρώσιμα είδη και φάρμακα και δίνει μια σαφή εικόνα για το #poupaeiokosmos...

Τέλος οι παιδικές διαφημίσεις στην τηλεόραση από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ



Την απαγόρευση μετάδοσης διαφημίσεων με παιδικά παιχνίδια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την προστασία των καταναλωτών που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική ρύθμιση (άρθρο 7 του νομοσχεδίου) εντάσσεται στις διατάξεις που διέπουν τα θέματα των διαφημίσεων, οι οποίες προβλέπουν ακόμη ότι με υπουργική απόφαση μπορεί να θεσπίζονται ειδικοί κανόνες για τη διαφήμιση ειδικών κατηγοριών αγαθών και υπηρεσιών,

Δραματική η κατάσταση στο ΑΠΘ: Κλοπές, ναρκωτικά και πορνεία - Επιστολή αγωνίας φοιτητών: «Εικόνα απόλυτης εγκληματικότητας»

Ενώ ο Γαβρόγλου λέει ότι για τα ναρκωτικά και την πορνεία φταίει το... φοιτητικό κίνημα!

Κραυγή αγωνίας βγάζουν με επιστολή τους 471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστολή που έστειλαν στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο-Βασίλειο Κατσάμπαλο και τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα.

Προγράμματα Θερινής Απασχόλησης στη Χ.Α.Ν.Θ.

Ζήστε την εμπειρία των θερινών προγραμμάτων μας για παιδιά & εφήβους! Δημιουργικά και αθλητικά προγράμματα που δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να δραστηριοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μαθαίνοντας και παίζοντας με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών & προπονητών!

Ενημερωθείτε άμεσα!!!

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων