Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 31-5-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. Το μεσημέρι ωστόσο στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Β. Ελλάδας και στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

Θλίψη



Από την μια σύγκρουση στην άλλη, από την μια ταραχή στην άλλη, από την μια καταπίεση στην άλλη. Αυτό είναι η ζωή σου.
Και όλο αυτό γιατί;
Είναι γιατί προσπαθείς να ικανοποιήσεις μανιωδώς τα θέλω σου. Είναι γιατί προσπαθείς να ικανοποιήσεις το εγώ σου. Είναι γιατί δεν μπορείς να βγεις από τον εαυτό σου, και να σκύψεις δίπλα στον άνθρωπο που έχεις πλάι σου. Στις ανάγκες του. Στα θέλω τα δικά του.
Όπως είναι όμως φυσικό, δεν περιστρέφεται ο κόσμος όλος γύρω από εσένα. Ούτε μπορούν οι πάντες να συμφωνούν μόνιμα μαζί σου και να σε επιβεβαιώνουν.

Είδηση Σοκ: Θα αποκλείονται από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν το κινητό τους!


ΣΥΣΤΗΜΑ «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Τέρμα τα κινητά για όσους μπαίνουν στην «μαύρη λίστα» στον «τηλεφωνικό Τειρεσία» σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα η Αρχή εξέδωσε ομόφωνα την άδεια σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης λίστας» δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου ΤΕΙΡΕΣΙΑ). 

Μεγάλη αναστάτωση στην Κοζάνη: Ακόμη μια απόπειρα απαγωγής παιδιού


Το άσπρο βάν ξαναχτύπησε και πάλι στην Κοζάνη, τα προσχήματα των επιβατών του για να πλησιάσουν τα ανήλικα παιδιά

Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Κοζάνης για απόπειρα αρπαγής ανήλικου παιδιού. Και αυτή τη φορά, ως δράστες φέρονται τρεις άντρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και επέβαιναν σε ένα λευκό βαν τύπου «κλούβας» χωρίς πινακίδες.

150 άτομα την ημέρα πεθαίνουν στην Ελλάδα από άνοιγμα φακέλου



Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα της έρευνας της Fakelostat για την προέλευση των θανάτων στην Ελλάδα.

Το 2017, πεθαίνουν συνολικά 438 άτομα την ημέρα στην Ελλάδα των μνημονίων. Το 1/3 σχεδόν αυτών των θανάτων προέρχεται από φάκελο και ειδικότερα κατά το άνοιγμα αυτού.

Πανελλαδικές 2017: Το πρόγραμμα. Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές Πανελλήνιες πλησιάζει. Παρακάτω παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι πριν δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).

Ιδού οι νέες συντάξεις μετά τις δραματικές περικοπές (παραδείγματα)

Ιδού οι νέες συντάξεις μετά τις δραματικές περικοπές (παραδείγματα)
ΣΤΟ... «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Κουρεμένες» έως 39% θα είναι την 1/1/2019 οι νέες συντάξεις που θα εκδώσει ο ΕΦΚΑ για τους συνταξιοδοτούμενους το 2016, το 2017 και το 2018 σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου καθώς ο νέος νόμος 4472/17 που ψηφίστηκε στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης, προβλέπει ότι όσες προσωπικές διαφορές διατηρούνται, θα καταβάλλονται μόνο έως τις ...31/12/2018 (άρθρο 2 παράγραφος 3).

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο»

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο» μπαίνει στο πέμπτο έτος του και η υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έχει ήδη αρχίσει και θα είναι ανοιχτή μέχρι 16 Ιουνίου 2017.

Από καταυλισμούς σε διαμερίσματα πάνω από 4.500 πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com
Το ανθρώπινο πρόσωπό της δείχνει ξανά η χώρα μας στους πρόσφυγες που παραμένουν σε καμπ και κέντρα φιλοξενίας, φροντίζοντας αυτήν τη φορά την εγκατάστασή τους σε διαμερίσματα, όπου η διαμονή τους θα είναι ασφαλής. Με τη συνδρομή των κατά τόπους δήμων και την ανάλογη προσφορά ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θα εξασφαλίσουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες στερούνται εδώ και ένα ή και δύο χρόνια, από τότε που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

Κοιτάσματα πετρελαίου - μαμούθ σε τρία θαλάσσια οικόπεδα


Κοιτάσματα πετρελαίου - μαμούθ σε τρία θαλάσσια οικόπεδα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ... ΧΡΥΣΑΦΙ
Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, διπλάσια (!) από εκείνα του γιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr της Αιγύπτου και του ισραηλινού κοιτάσματος Lebiathan δείχνουν οι χαρτογραφήσεις που διενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS στα οικόπεδα 10 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Σε ανάλυσή τους οι ειδικοί σε θέματα ενέργειας Ηλίας Κονοφάγος, Νίκος Λυγερός  και Αντώνης  Φώσκολος, δημοσίευσαν εικόνες από τις επίσημες χαρτογραφήσεις των κυπριακών και αιγυπτιακών ΖΟΡ από την PGS.

Πώς μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα χρήματα από έναν τραπεζικό λογαριασμό σε άλλο

Πώς μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα χρήματα από έναν τραπεζικό λογαριασμό σε άλλο
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό για δύο νέες υπηρεσίες online πληρωμών των τραπεζών μελών της, οι οποίες απλοποιούν τη διαδικασία και μειώνουν δραστικά τον χρόνο ολοκλήρωσης στις μεταφορές χρηματικών ποσών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων