Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τρίτη 30-5-2017



Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν τις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στην Ανατολική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι.

Σύνελθε



Το κρεβάτι, που πάντοτε βρίσκεις με σεντόνια καθαρά.
Το ζεστό το φαγητό, που κάθε μέρα έτοιμο σε περιμένει.
Τα ρούχα σου που πλύθηκαν, απλώθηκαν και σιδερώθηκαν, έτοιμα να τα φορέσεις.
Το κεραμίδι που έχεις πάνω από το κεφάλι σου.
Το ρεύμα που χρησιμοποιείς, το νερό, το διαδίκτυο, το τηλέφωνό σου…
Τα πράγματά σου όλα…Ό,τι στη ζωή σου λες πως έχεις…

Σας σταματούν με το αυτοκίνητο για αστυνομικό έλεγχο; Αυτά είναι τα δικαιώματά σας



Τι πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που σας σταματήσουν με το αυτοκίνητο για αστυνομικό έλεγχο.
Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Όλοι όσοι οδηγούμε έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Πού σταματούν, όμως, τα δικαιώματα ενός ελέγχου και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του πολίτη;
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Προαναγγέλλουν παράταση για τις δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων

Παράταση 2-3 μηνών στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων προτίθεται να δώσει
το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία υπαγωγής στο νόμο σε φορολογούμενους που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να τηρήσουν την προθεσμία.

Πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν: Έτσι αφήνετε το σπίτι σας εκτεθειμένο



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι εκείνα τα σημάδια που βλέπουν οι διαρρήκτες και τους πείθουν για το αν πρέπει να εισβάλλουν σε ένα σπίτι ή όχι;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία αποκαλύπτει ποια είναι τα σημεία που αφήνουν το σπίτι σας εκτεθειμένο σε ληστείες.

Όλες οι αλλαγές στα μισθολόγια των ενστόλων


Όλες οι αλλαγές στα μισθολόγια των ενστόλων

Αλλαγές εκ βάθρων στη δομή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, οι οποίες όμως δεν προκαλούν μειώσεις...
αποδοχών για όσους έχουν καταταγεί μέχρι 31-12-2016, αλλά μόνο για όσους έχουν καταταγεί ή κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από την 1η -1-2017 και μετά προβλέπουν τα άρθρα 123-127 του πρόσφατα ψηφισθέντος από τη Βουλή πολυνόμου 4472/2017.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του εξυπνότερου Έλληνα


EVANGELOS - 7

Η Wikipedia παρατηρεί πως έχει σημειώσει τις υψηλότερες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ σε τεστ νοημοσύνης, σχεδιασμένα να μετρούν την εξαιρετική ευφυΐα. Το World Genius Directory τον έχει κατατάξει πρώτο με δείκτη ευφυΐας που θα προκαλούσε ίλιγγο από τα δυσθεώρητα ύψη του.
Ο Ευάγγελος Κατσιούλης όμως, σαφώς μετριοπαθέστερος, μου εξηγεί για τις εγγενείς διαφοροποιήσεις των μετρήσεων νοημοσύνης (μεταξύ παιδικού IQ και IQ ενηλίκων, για παράδειγμα) και καταλήγει πως είναι απλώς... τέταρτος παγκοσμίως!

ΗΠΑ και Κίνα απομονώνουν την Τουρκία επιλέγοντας Ελλάδα


Οι Αμερικανοί έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν άλλη δύναμη να «αλωνίζει» στα κοιτάσματα της Μεσογείου, μήνυμα που οφείλει να «χωνέψει» πρωτίστως το Βερολίνο.

Με την Exxon Mobil και από κοντά τη γαλλική Total, από το Ιόνιο, τη νότια θάλασσα της Κρήτης έως την Κύπρο, η Ουάσιγκτον «κατοχυρώνει» τον χώρο και βάζει πάγο στους «αναθεωρητικούς» νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Έρχεται φοροκαταιγίδα κατασχέσεων και πλειστηριασμών

Η καλοκαιρινή καταιγίδα φόρων ξεκινά με την είσοδο του δεύτερου εξαμήνου, με εκατομμύρια φορολογουμένους να καλούνται να πληρώσουν τους αυξημένους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ του 2017, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει δραματικά για όσους χρωστούν στον ελληνικό Δημόσιο.
Η εφορία «δείχνει τα δόντια της» αποστέλλοντας μαζικά κατασχετήρια στους ληξιπρόθεσμούς οφειλέτες με χρέη άνω των 500 ευρώ, ενώ θα βγουν στα σφυρί και 27 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου.

Οι μηνιαίες αποδοχές για μητροπολίτες και αρχιερείς

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο ειδικό μισθολόγιο των διαφορετικών βαθμίδων του κλήρου, όπως αυτό ορίζεται από το νέο σχέδιο νόμου...
με τίτλο "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις".

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αυτή είναι μια Ευρώπη της εκμετάλλευσης


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αυτή είναι μια Ευρώπη της εκμετάλλευσης

Την ανάγκη η Εκκλησία να είναι ελεύθερη και οικονομικώς ανεξάρτητη υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον υπουργό Παιδείας σχολίασε ότι «είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συζητήσεις».
Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «Ευρώπη της εκμετάλλευσης» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, εάλω η Πόλις, εάλω η Πόλις!

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!



Την τελευταία του πνοή άφησε στις 01:00 τα ξημερώματα σε ηλικία 99 ετών ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ήταν περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων