Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 26-5-2017



Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ιδιαίτερα άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Αρχικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα καθώς επίσης στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά, ενώ τα Νότια Δωδεκάνησα δεν αναμένεται να επηρεαστούν.

«Είμαι όμορφη, 25 ετών και ψάχνω πλούσιο γαμπρό»! Ποια είναι η ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που της έδωσε ένας φραγκάτος τύπος;;;



Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σε ένα forum για ραντεβού, από τη νεαρή γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία έχει θέσει ως μοναδικό στόχο της ζωής της να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα.
Και είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τον σκοπό της, που δεν διστάζει να ζητήσει συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να τον «τυλίξει». Ωστόσο, σίγουρα δεν περιμένει την απάντηση που λαμβάνει από έναν άνδρα που πληροί τα τυπικά προσόντα που ζητά, και που τυχαίνει να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan.

Το καρότο, το αυγό και το τσάι (Αφιερώστε 2 λεπτά και διαβάστε το)



«Σου έχω πει την ιστορία την παλιά με το τσάι, το καρότο και τ’ αυγό;» Η Έλλη γνέφει «όχι». «Άκου, λοιπόν!» αρχίζει ο παππούς.

«Κάποτε παραπονιόταν ένας άνθρωπος πως είχε βάσανα πολλά. Τον κάλεσε, που λες, στο σπίτι της κάποια σοφή γερόντισσα, έβαλε ένα τσουκάλι με νερό να βράσει κι έριξε μέσα ένα καρότο κι ένα αυγό. Όταν έβρασαν καλά, έφτιαξε λίγο τσάι του βουνού και ρώτησε τον άνθρωπο τι βλέπει.

Oι οκτώ αρρώστιες που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού


1

Η χρήση του κλιματιστικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σχεδόν καθημερινότητα. Στη χώρα μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο
σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες.
Η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί κ από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GRAIG SAWYER



Είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις ενός πρώην  μέλους της προσωπικής φρουράς  ‘’υψηλών’’ προσώπων και κυβερνητικών παραγόντων των ΗΠΑ. Ο Craig Sawyer  που διατέλεσε επί χρόνια  μέλος της προσωπικής ασφάλειας  υψηλόβαθμων παραγόντων των Ηνωμένων Πολιτειών  αποφάσισε, φανερά απηυδισμένος,  να μιλήσει για πρώτη φορά  για την μεγάλη ανωμαλία  που βρίσκεται στα  υψηλά  κυβερνητικά κλιμάκια  τα οποία υπηρέτησε επί χρόνια.

Η καταστροφή της μεσαίας τάξης


Η καταστροφή της μεσαίας τάξης | Tης Ιωάννας Μουτσοπούλου
Το ότι η μεσαία αστική τάξη καταστρέφεται είναι πασιφανές πλέον και πάντοτε αυτή η τάξη ήταν εκείνη που καταστρεφόταν από τις οικονομικές δυσχέρειες.
 
Αρκεί να δει κανείς τι έγραφε ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ πριν την Γαλλική Επανάσταση στην Πολιτική Οικονομία του για την εποχή του λες και επρόκειτο για τη δική μας: «Το μεγαλύτερο κακό έχει ήδη ενσκήψει, όταν υπάρχουν φτωχοί για να υπερασπιστούμε και πλούσιοι για να περιορίσουμε. Τότε όλη η δύναμη των νόμων ασκείται πάνω στα μεσαία εισοδήματα και είναι εξίσου αδύναμοι τόσο έναντι των θησαυρών των πλουσίων όσο και έναντι της ένδειας των φτωχών....οι μεν (οι πλούσιοι) σπάνε τα δίχτυα, οι δε (οι φτωχοί) περνούν ανάμεσά τους».

Ερχεται το «πράσινο» χαράτσι στο νερό - Ποιοι θα επιβαρυνθούν

Ερχεται το «πράσινο» χαράτσι στο νερό - Ποιοι θα επιβαρυνθούν
Ενα ακόμη χαράτσι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλοι οι Ελληνες, κυρίως οι αγρότες με μεγάλες καλλιέργειες. Ο λόγος για το... περιβαλλοντικό τέλος στο νερό το οποίο θα επιβαρύνει και τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα αφού θα επιβληθεί από όλες τις εταιρείες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ) και θα συνδέεται με την κατανάλωση του νερού.
Οι επιβαρύνσεις θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με την εταιρεία ύδρευσης και ο τρόπος υπολογισμού του τέλους θα εξαρτάται ακόμη και από το κόστος συντήρησης του δικτύου.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ;


Είναι ντροπή μας γιατί, αντί να σταθούμε γενναία και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, όποια και αν είναι αυτή, φυγομαχούμε και φορτώνουμε τα χρέη μας στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Ντροπή μας. Είμαστε δειλοί;

Πλημμύρισε η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων - Αγωνία για τη σύγχρονη Κιβωτό!



Η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ κατασκευάστηκε ως μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που κινδυνεύσουν οι πηγές τροφίμων στον πλανήτη, λόγω συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

Βρίσκεται στο νησί Σπιτσβέργη του Νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια απόσταση 1120 χλμ.

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Πόσος είναι ο μέσος φόρος στα νέα εκκαθαριστικά

Απρόθυμοι να υποβάλλουν τη φετινή φορολογική δήλωση είναι προς το παρόν οι φορολογούμενοι. Αν και βρισκόμαστε μόλις 35 ημέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, μόλις το 205 των φορολογούμενων έχει εκπληρώσει τη σχετική φορολογική υποχρέωση.

Ο λόγος είναι απλός. Πέρα από την "τελευταία στιγμή" που πολλοί επιλέγουν, τα φετινά εκκαθαριστικά είναι εξαιρετικά βαριά και οι φορολογούμενοι προσπαθούν να πάνε όσο το δυνατόν πιο πίσω την υποβολή της δήλωσης, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν έτσι την πληρωμή του φόρου αφού οι ημερομηνίες πληρωμής είναι δεδομένες.

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Στο «σφυρί» τα σπίτια για χρέη άνω των 300.000 ευρώ

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Στο «σφυρί» τα σπίτια για χρέη άνω των 300.000 ευρώ
ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
«Πράσινο φως» για πλειστηριασμούς κατοικιών όταν το ποσό της κατάσχεσης ξεπερνά τα 300.000 ευρώ ανάβουν οι συμβολαιογράφοι, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να μπει σε πιλοτική λειτουργία -πιθανότατα από τον επόμενο μήνα- η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει τον δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων