Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 25-5-2017



Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που στα νοτιότερα τμήματα θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο. Πριν το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τόπους και στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, όμβροι και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όμως στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειωθούν πολύ ισχυρές ριπές.

Ιπποκράτης: Κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα


Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.

Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.

Ελιές: Δεν θα πιστεύετε πόσα οφέλη έχουν για την υγεία σας!

Δεν είναι μόνο πολύ γευστικές και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της Μεσογειακής διατροφής, αλλά οι ελιές έχουν και μια τεράστια σειρά από οφέλη για την υγεία όλων μας.

Δείτε τα πιο σημαντικά οφέλη που έχουν οι ελιές:
-Αποβάλλουν την υπερβολική χοληστερόλη στο αίμα.
- Περιορίζουν τις αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης.
- Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, ως εναλλακτική λύση στα φρούτα και τα λαχανικά.

Μπράβο! Πρωτιά για ‘Ελληνα καρδιοχειρούργο σε διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας



Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical AssociationInnovation Challenge)

ο Ελληνας καρδιοχειρουργός – παιδοκαρδιοχειρουργός δρ Γιώργος Σαρρής (διευθυντής του “Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου” και διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του “Ιασώ”), με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Γι αυτό εξαφανίστηκε ο Ερντογάν; Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση

 Ηρθε αίτημα από τις ΗΠΑ για χρήση λιμανιών, αεροδρομίων και βάση στη Μακεδονία – Η Μόσχα ανακοίνωσε συνομιλίες με
Αθήνα για τον «Turkish Stream»

Ραγδαίες εξελίξεις και κυρίως πολεμικές κρύβονται πίσω από την περίεργη εξαφάνιση του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλυψε ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες με Ελλάδα και Βουλγαρία για την διασύνδεση του αγωγού «Turkish Stream» μετά την περάτωση των έργων στην Τουρκία τα οποία έχουν ξεκινήσει. 

75.000 «ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»



Γράφει ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος**
Γιατί έτσι ξαφνικά ο κύριος πρωθυπουργός γλύφει εκεί που έφτυνε; Γιατί παράτησε τις μαγκιές και τους τσαμπουκάδες απέναντι στην Γερμανία και τώρα αναγνωρίζει πόσο καλή είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Διότι η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει στους Συριζανέλ να παραμένουν στην εξουσία και παράλληλα, με σχετική άνεση καταλαμβάνουν και ζωτικές αρθρώσεις του κράτους. Διορίζουν αβέρτα «δικά μας παιδιά» και έτσι βολεύονται όλοι οι ημέτεροι, που διαφορετικά θα βάραγαν μύγες, και λιγδώνει το αντεράκι τους.

Δεσμεύονται με βούλευμα τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Παπαντωνίου

Δεσμεύονται με βούλευμα τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Παπαντωνίου
Την δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου και τραπεζικού λογαριασμού του Γιάννου Παπαντωνίου διατάζει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την προέλευση της περιουσίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Το βούλευμα εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Τον Ιούνιο ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες



Την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο.
Το Flying Cat 4 , χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Η διάρκεια του δρομολογίου θα είναι 3, 3μιση και 4 ώρες ανάλογα με τον προορισμό, ενώ πρώτη στάση θα είναι η Σκιάθος.

Ποιοι είναι οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου - Εκπληξη για Τσίπρα

Ποιοι είναι οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου - Εκπληξη για Τσίπρα
Μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο που είναι λιγότερο δημοφιλείς και από τον Ντόναλντ Τραμπ, δίπλα στους Νικολά Μαδούρο της Βενεζουέλας, Γιάκομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας βρίσκεται ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα που έχει η Καθημερινή, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή λίγο πιο χαμηλά από το 40%. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο αν συγκριθεί με αυτό ηγετών ανά τον κόσμο.

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κκ. Αναστάσιος

Εφαλτήριο περαιτέρω συνεργασίας στα ζητήματα εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, αποτέλεσε η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κκ Αναστάσιου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση συνεργασίας, με την οποία η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει αναλάβει να οργανώσει – για λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής - διετές μεταλυκειακό πρόγραμμα στις ειδικότητες της Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και της Τεχνολογίας Τροφίμων. Οι πρώτοι σπουδαστές αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο του 2017.

Θεσσαλονίκη: Ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ οι οφειλές καταναλωτών στην ΕΥΑΘ



Σε περισσότερα από δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές καταναλωτών προς την Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), όπως επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης.
Όπως πρόσθεσε στους μεγάλους οφειλέτες συγκαταλέγονται οι δήμοι Δέλτα και Θερμαϊκού, με άνω των 5 εκατ. ευρώ χρέη ο πρώτος για ύδρευση και για 1 εκατ.ευρώ και πλέον ο δεύτερος για αποχέτευση. Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτης, που οφείλει στην εταιρεία ποσό ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει σε διακανονισμό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων