Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τον Ιούνιο ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες



Την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο.
Το Flying Cat 4 , χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Η διάρκεια του δρομολογίου θα είναι 3, 3μιση και 4 ώρες ανάλογα με τον προορισμό, ενώ πρώτη στάση θα είναι η Σκιάθος.

Φέτος, τα δρομολόγια της Hellenic Seaways θα ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη στις 10:00, σε σχέση με 9:00 που ήταν πέρσι, με επιστροφή στην Θεσσαλονίκη στις 18:40.
Μέχρι τις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα εκτός από Τρίτη και Τετάρτη, ενώ από τις 30 Ιουνίου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, ενώ αν εκδοθεί εισιτήριο μετ' επιστροφής, υπάρχει 30% έκπτωση και η τιμή κατεβαίνει στα 100 ευρώ. Ακόμη, υπάρχει 50% έκπτωση στο εισιτήριο για φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά, ενώ θα ισχύσει και φέτος το πρόγραμμα Deals For You της Cosmote με δωρεάν επιστροφή. Θα υπάρχουν και εκπτωτικά εισιτήρια που ξεκινούν από 22 ευρώ, σε περιορισμένο αριθμό.
«Θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη επωφελείται από αυτή την σύνδεση. Είναι κάτι που προστίθεται στο τουριστικό προϊόν της πόλης και είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει» ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.
«Φέτος τα δρομολόγια σχεδιάστηκαν με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της συμπρωτεύουσας αλλά και των όμορων περιοχών» σημείωσε ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways Αριστείδης Κατσαΐτης.
Από την πλευρά του, ο ναυτικός πράκτορας της εταιρίας, Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι «είναι μία ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση προς τα νησιά».
Πέρσι, σύμφωνα με τον κ. Κατσαΐτη κόπηκαν 70.000 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 25.000 ήταν για δρομολόγιο Θεσσαλονίκη προς Σποράδες, ένα αντίστοιχο νούμερο σημειώθηκε για αυτούς που επέστρεψαν και οι υπόλοιποι περίπου 22.000 ήταν για τις ενδιάμεσες διαδρομές.
«Φέτος αναμένουμε ότι το νούμερο θα αυξηθεί αρκετά παραπάνω δεδομένης της αύξησης του τουρισμού στη χώρα μας», σημείωσε τέλος ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου