Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 19-5-2017



Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Πώς έμαθαν οι αρχαίοι την πτώση της Τροίας; - Το μήνυμα διένυσε 550 χιλιόμετρα μέσα σε μία νύχτα πριν από 3.000 χρόνια [Βίντεο]



Πριν από 3.000 χρόνια, ένα μήνυμα διένυσε απόσταση 550 χιλιομέτρων μέσα σε μία νύχτα. Η Τροία είχε πέσει και ο Αγαμέμνονας, βασιλιάς των Αχαιών, έστελνε τη χαρμόσυνη είδηση στη γυναίκα του, την Κλυταιμνήστρα, που τον περίμενε πίσω στις Μυκήνες.

Πώς όμως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτός ο άθλος; Ένας άνθρωπος ήταν αδύνατον να καλύψει αυτή την απόσταση μέσα σε λίγες ώρες.

35 αποστάγματα σοφίας από την Ιαπωνία!


1

Οι ξένοι ίσως βλέπουν την Ιαπωνική κουλτούρα σαν κάτι το μυστηριώδες. Το πιο ελκυστικό και γοητευτικό σε αυτήν τη χώρα είναι το γεγονός ότι αν και αγκάλιασε την τεχνολογία και τον μοντερνισμό, οι άνθρωποι συνεχίζουν 
να έχουν ισχυρό δεσμό με τις ρίζες τους και τις αρχαίες παραδόσεις τους. Ίσως εδώ βρίσκεται η ρίζα της διαφώτισης.
Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε κάπως την κουλτούρα αυτής της χώρας και την βαθιά σοφία αυτού του έθνους, σας παραθέτουμε εδώ 35 αρχαία ιαπωνικά αποφθέγματα.

Αναστενάρια: Η Ελλάδα σε… αναμμένα κάρβουνα

Γιόρτασε κι εσύ μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ετοιμάσου να γιορτάσεις και να τιμήσεις τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Αλλού με αναστενάρια κι αλλού με πανηγύρια.

Αναμμένα κάρβουνα και Αναστενάρια στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Γι’ αυτό μας Έχουν Γεμίσει με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ… Και μετά μας Λένε και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που δεν τους ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ….


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΑΠΟ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη φαίνεται να έχει αυξήσει τον πολιτιστικό πλούτο της επιτρέποντας εκατομμύρια μουσουλμάνων να εισβάλουν νόμιμα στις χώρες της.

Ποια η αμοιβή της Rothschild για να «βγάλει» την Ελλάδα στις αγορές


Ποια η αμοιβή της Rothschild για να «βγάλει» την Ελλάδα στις αγορές - Media

Στην πρόσληψη της Rothschild ως συμβούλου για την παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με στόχο την επιστροφή της χώρας στις αγορές προχώρησε το ελληνικό δημόσιο.

Οπως προκύπτει από ανάρτηση σχετική πράξης στη Διαύγεια η αμοιβή της ξένης εταιρείας μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Καταργείται και για τους δικαστικούς η ειδική έκπτωση φόρου

Καταργείται και για τους δικαστικούς η ειδική έκπτωση φόρου
Την κατάργηση και για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς της ειδικής έκπτωσης φόρου που πρόκειται να καταργηθεί για τους βουλευτές, προβλέπουν μεταξύ άλλων νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Έλληνας λοχαγός που ΓΑΖΩΣΕ με 7.500 σφαίρες τουρκικό υποβρύχιο στο Φαρμακονήσι

Kαθώς 2 τουρκικοί πυραυλάκατοι έκαναν ττην Δευτέρα 15 Μαίου 2017 τουρισμό στο Αγαθονήσι ο Πέτρος Κασιμάτης θυμάται τον ηρωικό λοχαγό που γάζωσε με 7.500 σφαίρες τουρκικό υποβρύχιο στην ίδια περιοχή. Το πως αντιμετώπισε η Ελλάδα κι αυτόν τον ήρωα μπορείτε να φαντασθείτε.

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό απίστευτου θάρρους έλαβε χώρα στο Ν.Α Αιγαίο με κεντρικό πρωταγωνιστή έναν θαρραλέο λοχαγό των καταδρομών (σ.σ σήμερα Συνταγματάρχη) που απέδειξε ότι στην ψυχή κάποιων Ελλήνων αποθησαυρίζει κανείς σπάνιες αξίες. Με την τόλμη του έδειξε ότι πράττοντας το αυτονόητο είχε στη μοίρα του να τον καταδιώξει όχι ο μισός Τουρκικό στρατός, αλλά η Ελληνική στενοκεφαλιά!!…

Επιστημονική Επιτροπή Βουλής: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια

Επιστημονική Επιτροπή Βουλής: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια
ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Έντονο προβληματισμό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια εκφράζει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής με απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από πολύωρη συνεδρίαση κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές σε ειδικά μισθολόγια, συντάξεις και φορολογικά.

AΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! «Κινητήρας Μαγνητισμού: αστείρευτη δωρεάν ενέργεια – μηδενικοί ρύποι»…

Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια, και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήσει τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.
Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται, ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του, από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος, να περάσει από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

ΟΑΣΘ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά, συνεχίζεται η επίσχεση


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστηριο

Χωρίς λεωφορεία παραμένει η Θεσσαλονίκη καθώς το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ για να κηρυχθεί άκυρη ως καταχρηστική η επ' αόριστον επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του Οργανισμού
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη ως καταχρηστική η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του Οργανισμού για μη καταβολή δεδουλευμένων των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων